Reklama

Reklama

Lucy (Scarlett Johansson) je typická "blbá" blondína, čo sa vždy zamiluje do toho najväčšieho darebáka v okolí. Ten posledný ju práve zaplietol do obchodu s drogami, ktorý riadi všetkého schopný pán Jang (Choi Min-sik). Než sa stačí poriadne rozpozerať, má v bruchu zašitý balíček obsahujúci extrémne silnú syntetickou drogu, ktorý má prepašovať do Európy, ak chce prežiť. Nešťastná náhoda alebo skôr brutalita strážcov, ktorí ju majú strážiť pred odletom, zapríčiní, že sa zásielka roztrhne a jej obsah sa začne vstrebávať do Lucynho tela. Že sa jedná o naozaj výnimočný "matroš", zistí vzápätí, keď bleskurýchlo zlikviduje všetkých strážcov a utečie na slobodu. Vo všetkých smeroch je zrazu oveľa silnejšia, oveľa viac vníma, rýchlejšie uvažuje, dokonca si osvojuje nadľudské schopnosti. Môže za to práve tá neznáma substancia, ktorá výrazne zvýšila percento využitia jej mozgovej kapacity. Toto číslo navyše stále rastie a Lucy si uvedomuje, že z daru by sa mohla stať smrteľná hrozba. Vyhľadá preto profesora Normana (Morgan Freeman), najväčšieho odborníka na ľudský mozog, aby jej skúsil pomôcť. V pätách má však Janga a jeho zabijakov, ktorí nechcú o svoju kuriérku za žiadnu cenu prísť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (1 551)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dúfam, že nejako nevyzradím z deja, keď na záverečnú výzvu filmu: "Tak. A teraz už viete, čo máte robiť." dám odpoveď vlastnú kontextu a obsahu filmu: "Áno, samozrejme. Užívať tú správnu drogu.". Avšak táto priama a jednoznačná odpoveď je len reakciou na všetko, čo bolo vo filme predvedené. Pretože všetky tie úvahy vizionárov LSD a psychológov či biológov posthalucinogénneho veku ako Timothy Leary, Terence Mc Kenna, Robert Anton Wilson, James Lovelock boli poňaté ako obrovský zábavný park, kde má svoje miesto Jurský park, vedecké sympózium, zlostní šikmookí gangstri, Eifelovka aj transmutačné kreácie v gigerovskom vizuálnom strihu. Jazda strašidelným zámkom tak strieda planetárium aby vzápätí po jeho absolvovaní divák vstúpil do Veľkého autodrómu ponaháňať sa ulicami Paríža. Končí to v Alchymistickom dóme, kde sa odohrá premena, po ktorej väčšina tak baží: omámiť sa vydizajnovanou syntetikou, za pomoci ktorej sa premenia na chladne racionálne automaty každodennosti. Plné informácií, no bez akýchkoľvek emócií. Esteticko - etická krása prázdneho obalu. Pred vizualizáciou nie som ľahostajný a napriek primitívnosti mnohých atrakcií, ani moje srdce neostane chladné pri návšteve tak dvoch-troch z množstva ponúknutých zábav Prátra či Tivoli. Neostalo chladné pri tomto emočne inak studenom filme. 55,55%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Četla jsem Váš výzkum o lidském mozku. Je to trochu primitivní, ale jste na správné cestě." Když je Venuše v konjunkci s Jupiterem, tak dokážu využít svůj mozek na 0,002% a jsem na to patřičně hrdej. Patrně proto příliš nerozumím tomu, co se děje v hlavě lidem, kteří využívají svou mozkovou kapacitu nad 10% a tak se rozhodně nehodlám zařadit mezi kritiky Bessonovy Lucy. Mne totiž skvěle pobavila a donutila mne ještě pár hodin po představení podumávat nad tím, co jsem viděl. Rozumím však i tomu, že někteří jedinci spláchnou tento snímek slovy "pitomej, zmatenej či nelogickej" jenom proto, že stále věří stále jednomu z nejpovedenějších mýtu lidstva, tedy, že 1+1=2. Ale co když je to trochu jinak? ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Když čekáte Taken v dámském provedení a dostane se vám něco mezi Matrixem, Tree of Life a Cloud Atlas, něco není v pořádku. Tvůrci sice krásně pouštějí fantazii na špacír, automobilové scény v Paříži VELMI působivé, ale tím jsme u konce jak v akčních scénách, tak i ve scénáři celkově. Odvaha tvůrců se cení a Scarlett snažící se o sto šest rovněž, jinak je to řezničina. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ak by som mal teraz reálne prehodnotiť všetky filmy, ktoré by mali mať reálny a realistický základ, tak by ich ostalo len malé percento s pôvodným hodnotením. Takmer všetky filmy sú vo svojej podstate sci-fi a je už len na vás, do akej miery popustíte mieru fantázie a tolerancie. Nechcem obhajovať Bessonov stret naivnej sci-fi báchorky s reálnym svetom, samozrejme, tu zaúčinkovali podporné látky počas písania scenára asi viac ako droga, ktorá dostala Lucy. Aj keď je to mýtus, možno Besson naozaj využíva rezervovanú kapacitu mozgu vo vyššom pomere, než my, bežní smrteľníci - a asi preto nevieme patrične doceniť jeho scenáristické eskapády. Každopádne, ja som sa bez užitia akýchkoľvek toxínov celkom bavil, Bessonov výstrelok mi do určitej miery pripomenul niekdajšie šialenosti v štýle The Fifth Element. Vizuálne pekné, vyčačkané, Scarlett sa osvedčili role ženských hrdiniek, akčné scény zvláda na jednotku, rovnako sú na jednotku natočené, prehľadné, takže entertainmentovsky na jednotku. Trošku zamrzel nedotiahnutý, všeobecný záver, ktorému mohol Besson venovať viac času (rozumej drog) a vystreliť nám totálne mozog z hlavy. 65%. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Tuctová vykrádačka i tak nevýraznýho Limitless, lehce předvídatelná ... i když sympatickej film s naprosto nesympatickou Scarlett Johansson (myslím pouze tento film ...). Spolupráce s Jižní Koreou potěší ... ale celkově je to majnstrymová nuda, na kterou se brzy zapomene ... Navíc pro mne osobně špatně uchopitelný z psychologickýho hlediska ... v podstatě nesmyslnej scénář a bludný představy nezaléčenýho psychotika v počínající fázi ... ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (24)

  • Premisa filmu vychází z populárního mýtu, že využíváme pouze 10% mozku. Ve skutečnosti využívá člověk mozek celý, ovšem ne najednou. (L_O_U_S)
  • Luc Besson uvedl, že trvalo deset let, než se mu podařilo projekt uskutečnit. (Geriel)

Súvisiace novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama