Reklama

Reklama

Prípady 1. oddelenia

(seriál)
  • Česko Případy 1. oddělení (viac)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrajú:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(35)

Obsahy(1)

Kriminálny seriál, v 14 častiach prvej série, detailne dramatizuje skutočné prípady vrážd, ktoré vyšetrovalo 1. oddelenie pražskej kriminálnej služby tesne po roku 1989. Spoluautorom scenára je súčasný šéf oddelenia vrážd Josef Mareš. Seriál sa opiera o mimoriadnu mieru autenticity a presnosti v popise policajného prostredia, žargónu i vyšetrovacích postupov. Pre tie je typické, že policajti väčšinou relatívne skoro vedia, kto je páchateľom. Oveľa ťažšie je páchateľa chytiť a zločin mu dokázať. Dôležitú úlohu hrajú aj zdanlivé maličkosti. Skutková podstata činov, spôsob pátrania a usvedčenia, sú v seriáli do veľkej miery zachované. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa zahadum k tomuto seriálu (1)

Prípady 1. oddelenia (2014) 

Veľká spokojnosť a veľké prekvapenie. Od čias tridsať prípadov majora Zemana sme tu nemali tak reality sa držiaci seriál z prostredia bezpečnostných zložiek. Tento seriál je proste dokonalosť, tá dôveryhodnosť, spracovanie, výber hercov, starostlivo vybrané prípady. Výborne zvládnutá rovnováha medzi pracovnou časťou a súkromnými životmi postáv. Scenár nešuští papierom, postavy a situácie napísané na jednotku. Za mňa prekvapenie v podobe Bolka Polivky ktorý je uzemnený, nehlučný tichý muž v pozadí ktorý skôr pomáha skúsenosťami ako nejakou akciou. Prostredie zločinu a jeho vyšetrovanie celkom držiace sa možnosti skutočného života. Všadeprítomné média a strach zo šéfov ktorý tlačia na tabuľkové výsledky. Byrokratické prekážky ktoré sú zase len strach o pracovné miesto. Vyšetrovatelia pracujú len s tým čo majú a to málo je im ešte obmedzované. V poslednej tretej sérii ma istá " dáma " pekne srala a každý si isto spomenie , že vo svojej práci má podobnú k... Veľmi slušný seriál ktorý si ide svojou českou cestou a to je dobre. Nevidíme neobmedzené zdroje a neobmedzené možnosti, skôr realitu tvrdého života ktorý prináša tie najlepšie príbehy. Poklad českej kriminálnej scény pán Mareš sa môže živiť už len ako dokonalý scenárista. A ak by sa veľmi nudil poradím mu - štvrtá séria by sa hodila :) 100 % ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama