Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v Nemecku v apríli 1945. Druhá svetová vojna sa blíži ku svojmu koncu a umierajúcemu gigantovi - nacistickej ríši - už výrazne dochádza dych. Nemecká armáda v posledných kŕčoch čelí americkej armáde, ktorej po niekoľkých rokoch bojov už tiež dochádzajú sily aj zálohy. Američania sú vyčerpaní a bojujú v mätúcom prostredí, kde nepriateľom môže byť každý. Do čaty Dona „Wardaddyho“ Colliera (Brad Pitt) nastupuje mladý Norman Ellison (Logan Lerman), ktorý je na vojnu zúfalo nepripravený. Výcvik absolvoval ako pisár, ale nakoniec ho odvelili na front do 2. obrnenej divízie ako náhradného šoféra, aby nahradil mŕtveho vojaka, ktorý tu slúžil od začiatku vojny. Šokovaný Norman je presvedčený, že muselo dôjsť k nejakému omylu, keď sa ocitol v ostrom boji. Ak chce neskúsený mladík prežiť, bude sa musieť zmeniť a dôverovať radám a rozkazom veliteľa. O tom, či sa mu podarí uspieť, rozhodne osud v priebehu najbližších 24 hodín, kedy piati americkí tankisti - veliteľ Don "Wardaddy" Collier (Brad Pitt), strelec Boyd Swan (Shia LaBeouf), nabíjač Grady Travis (Jon Bernthal), vodič Trini Garcia (Michael Peña) a záložný vodič Norman Ellison (Logan Lerman) - budú musieť čeliť trom stovkám nepriateľských nemeckých vojakov v zúfalom súboji o prežitie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (1 548)

Psema 

všetky recenzie používateľa

Fajn závan staré školy, ve kterém špína, drť a krev nejsou jen slovy házenými do větru. Jen škoda, že Ayerovu zručnost za kamerou obklopuje ryze generický scenáristický produkt, který nepřináší absolutně nic nového a nikdy nevystřihne prvoligovou scénu, na kterou by se dalo opravdu vzpomínat. Skopčácký oběd k tomu má nejblíž. Škoda, že to jeho druhá půlka totálně zazdí. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

V poslední dekádě jsem silně alergická na prsení se s hvězdami a pruhy. V dětství člověk musel koukat na hrdinné, neporazitelné rusáky, po revoluci je to samý hrdinný, neporazitelný amík... dejte mi svátek s propagandou! Ovšem uznávám, "Železná srdce" se divákovi nesnaží prezentovat další chorobně čestné Kapitány Amerika, kdepak, pustili na plátna partu cyniků a hajzlů, mezi kterými trčí kladný skautík jako vzrušený transvestita při promenádě v plavkách na Miss Universe. Když se k té morální bídě přidá ještě špína externí, je o solidní válečný zážitek postaráno. Už na pohled interiér tanku Fury a jeho posádka smrděli tak, že mi to zvedalo pajšl a vhánělo slzy do očí. A kdyby mi tam Pitt nahoře bez exhiboval o něco déle, třeba bych přistříkla i pátou orgasmickou hvězdičku. Dokonce ani Shia LaBlééé mi v tomto filmu nevadil, což se rovná zázraku. ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem (těšil jsem se!), že to bude tankové porno. Prostě Bratrstvo neohrožených meets World of Tanks. No, možná tak v první polovině filmu, jak běžel filmový čas, rozum si bral postupně volno. V druhé polovině filmu (zhruba od příjezdu k rozcestí) už jsem rozum musel vypnout úplně, přehršel patosu a sprška biblických citátů. Prostě Fury meets Rambo III aneb jak jeden mrtvý americký tank sestřelil (skoro) celou divizi SS... ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Ok, ta finální bojová scéna je přehnaná, ale jinak dohromady se zbytkem filmu vystihuje zcela přesně šílenost té války. Přečetl jsem mnoho knih o WW2 a tento film, když si to v hlavě srovnám s těmi memoáry přeživších, bych řekl že vystihuje dobře ducha té šílené mašinérie. Nějaký ten patos a velikášství zde není na škodu. Jen ta scéna s těma Němkama mi lautr neseděla co v kontextu zbytku filmu. Jinak za mě velmi solidní, zasloužené 4*. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

30 ton železa a ide sa - nacistov kosiť do lesa. Ayer sa po thrilleroch z policajného prostredia a zo špinavých ulíc presunul ešte do väčšieho bordelu. Brutalitu a nekompromisnú autentickosť, bez akýchkoľvek hollywoodskech omáčiek si však zobral so sebou a naporcoval nám ju ako troj-chodové menu. Prvý chod - deluxe herecké obsadenie, ktoré možno na prvý pohľad nevyzerá vábne a pri pohľade na casting by sa nejednému spravilo nevoľno, ja dávam dva palce hore. Neraz mi Pitt a spol. evokovali autentických bratov v zbrani. Druhý chod - luxusná vojnová atmosféra, prostredie tanku zvládnuté na jednotku, môžem prirovnať ku kvalitným ponorkovým filmom, kde je práca s kamerou tou najpodstatnejšou záležitosťou. Hlavný chod - pekelná atmosféra vojny, ayer sa naozaj s ničím nesral a porcuje nám jednu ponurú, krvavú a neúprosnú scénu za druhou, k tomu vykresľuje skutočné hrôzy vojny, ktoré nezanechávajú rany len na tele, ale hlavne na duši. Palec hore! 85%. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (81)

  • Na začátku filmu projede Gordo (Michael Peña) bahnem. Po příjezdu na základnu po něm nejsou na pásech vidět ani stopy. (Gordy34)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (viac)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (viac)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (viac)

Reklama

Reklama