Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za siedmimi horami, za siedmimi dolami, v ďalekom kráľovstve spokojne žila Popoluška so svojou mamou a otcom. Keď matka zomrela, otec sa znovu oženil. Vzal si však za manželku krutú a vypočítavú ženu s dvoma dcérami, Drizellou a Anastasiou. Otec svoju dcéru pred macochou chránil, ale po jeho smrti sa všetko zmenilo. Zlá macocha z nej urobila tú najpodradnejšiu slúžku. Medzitým na druhom konci mesta kráľ v kráľovskom zámku rozhodne, že jeho syna si musí nájsť konečne vhodnú nevestu. Panovník preto pozve všetky vhodné dievčatá a mladé ženy na maškarný ples, na ktorom si princ vyberie svoju nevestu. Popoluška by rada na bál šla, ale nemá vhodné šaty. Jej priateľky myšky na čele s Jacquesom a Gusom a vtáčikmi, ktorí majú Popolušku radi, jej podajú pomocnú ruku a ušijú bálové šaty. Zlé nevlastné sestry ich však tesne pred plesom zničia. Našťastie, v tej chvíli sa objaví Popoluškina krstná mama, dobrá víla vo svojom tekvicovom kočiari a krstňaťu pomôže. Popoluška má nádherné šaty, sklenené črievičky a úžasný kočiar. Je tu však podmienka – z plesu musí odísť pred polnocou... A ostatok už hádam netreba ani rozprávať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (181)

Bonniesgun 

všetky recenzie používateľa

Popelka po americku. Bez oříšků, zato s dýní. Opět klasika z nejklasičtějších. Upřímně, příběh popelky mě vždycky trošku nudil, ať už ve kterékoliv adaptaci. Ale u této pohádky jsem se nudit nestačila - nedovolila mi to výborná animace a nepřekonatelné "záběry", jako je třeba vstup do zámku... A dýně nejím! Co kdybych si nechtěně slupla svoje případné auto??? ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Jeden starý rest odškrtnut, konečně jsem viděla i animovanou Popelku. Jak jsem konstatovala u hrané a jejích skleněných střevíčků, musely jí holce strašně smrdět nohy. Tady jí smrděly už před tím a to z těch balerínek. Vím, není to zrovna pohádková úvaha, ale má poetická duše je poeticky pragmatická, což se u většiny lidí, možná u všech, krom mě, z podstaty pojmu vylučuje. Blbou hnusnou zlou kočku bych střelila mezi oči. Ztělesňuje ten nejodpornější kočičismus, který žádná skutečná kočka obsahovat nemůže, ať taková skutečná kočka obsahuje krom předražených kočičích kapsiček cokoliv. Pro myši mám slabost, takže přenesení velké části děje právě na ně vyhovuje mému pojetí humanoidního zvířete v animované pohádce. Kouzlení kouzelné kmotřičky bylo kouzelné, jaké by taky mělo být. Princi uniforma sekne. Řekla bych, že to byl chlapec jako malovaný. Popelku bych zařadila až za Sněhurku i za Malou mořskou vílu, ale pořád by, kvůli těm myším především, byla v pořadníku princezen v první pětce, navzdory tomu, že Popelka není princezna. Ráda bych však viděla toho smělce, který by princeznám dělal pořadník. ()

Reklama

lobo87 

všetky recenzie používateľa

Krásna klasická disneyovka, ktorú som do dnešného dňa nemal možnosť vidieť. Obdivujem tieto animované filmy, robené z dnešného pohľadu doslova na kolene. Napriek tomu sú to krásne príbehy a majú čaro, ktoré dnes už žiadne štúdio nedosiahne. Roztomilé myšky, ktoré s Luciferom bojovali v štýle Toma & Jerryho, sa postarali o zábavnú zložku a obohatili tradičný romantický príbeh... 80% ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

Popelka bez orisku, ale zato vice kouzelna. Klasicka disneyovka stare ery (format 4:3), rucni kreslena prace a hudba stylove podobna nasi Pysne princezne (i obdobi vzniku je stejne). Navic je to disney, cili hodne zviratek, ktere tu hraji mozna i vetsi roli nez lide. To je vlastne zaroven i minus, protoze nebyt scen se zviratky (obcas ala Tom a Jerry), byl by film o polovinu kratsi, protoze i kdyz je animace moc pekna, stale je to "jen" kratka pohadka o jednom plesu, strevicku a ulisne matce s dcerami. Z dnesniho pohledu uz je divak (ja:) trochu rozmazleny, a prece jen od animaku cekam propracovanejsi dej, nejake ponauceni nebo aspon kopu srandy. Popelce neni vylozene co vytknout, jen proste nema nic moc "navic". A v ceskem dabingu mi vadilo kunkani mysek, ktere sily saty...neni jim vubec rozumet :) Ono ani v anglictine to neni lepsi, ale aspon ma clovek titulky. Ovsem pro deti (obzvlast holky), nebo jako zpestreni relaxacni nedele je americka Popelka urcite fajn. ()

studiobadguy 

všetky recenzie používateľa

Tak a konečně, konečně tu máme normální film. Tenhle film v podstatě zachránil studio před krachem, protože Disney neměl žádný pořádný hit, což je celkem zvláštní když vyšli filmy jako Fantazie, Pinocchio nebo Bambi. Každopádně kdyby tenhle film nebyl úspěšný tak by celé studio zkrachovalo. Naštěstí film úspěšný byl úspěšný. Animace je opět výborná. K animaci se toho moc říct nedá. To hlavní jsou postavy a příběh. Postavy jsou naprosto geniálně zpracované a napsané. No a příběh. Myslím si že příběh Popelky všichni známe. Ještě jeden plus musím zmínit a to jsou emoce. Emoce v tomto filmu naprosto výborně fungují, místy mi bylo Popelky opravdu líto, a emoce zde fungují lépe než třeba v Bambim. Film je naprosto dokonalý, nemá žádnou vadu a já mu dávám známku 100% (5 hvězd z 5). ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (22)

  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)
  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)
  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)

Súvisiace novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (viac)

Reklama

Reklama