Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Česko T2 Trainspotting (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Renton, Begbie, Simon a Spud. Príbeh štvorice narkomanov zo škótskeho Edinburghu sa pred dvadsiatimi rokmi naveky zapísal do dejín kinematografie. V pokračovaní s názvom Trainspotting 2 sa na plátno vracajú všetky obľúbené postavy z jednotky a zdá sa, že budú musieť riešiť podobné problémy ako v minulosti. Namiesto života premárneného drogami však budú oveľa aktuálnejšie. Legendárny monológ z originálu v prvom traileri naráža na niektoré z najväčších problémov súčasnej spoločnosti – sociálne siete či závislosť na porne. (Itafilm)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (727)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co Danny Boyle zamýšlel s pokračováním původního Trainspottingu, ale bohužel se nezbavil nostalgie, která se protáčí všemi pokračováními všech filmů snad napříč všemi kinematografiemi po celém světě. A čím víc let je od prvního dílu, tím více nostalgická tato pokračování jsou. Trainspottingu nevyjímaje. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Svět se mění, i když my ne.....děkuji ti Danny, normálně jsem brečel. Nemám slov, už jsem to viděl asi 20x. Pro někoho prázdné a nostalgické, mě to chytlo za srdce, vytáhlo z depresí, poslouchám soundtrack pořád, herci naprosto úžasný. Johny Lee Miller je neskutečný řízek a z Begbieho šel strach v každé scéně, Boyle je vizuální machr, který má neskutečný cit pro detail a kompozici obrazu s hudbou. V kině jsem brečel, brečel štěstím. Jeden z nejsilnějších a nejdokonalejších návratů filmové historie. Dokonalý film, který dělá čest svému předchůdci, dělá čest hercům, divákům a dělá čest těmto skvělým postavám. Pro mě film desetiletí. ()

Reklama

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Čím míň toho víte, čím míň si toho pamatujete, tím víc si to užijete. Jako by si fandové ani nechtěli připustit, že dvacet let uteklo jako večer na heráku, skéro hraje druhý housle a Edinburghu vévodí spíš korporátní vázanky a domácí cookies. Danny Boyle to vzal za správný konec, a tak si Renton žádá o evropský granty a Begbie vychovává svého syna. Tak krásný film o otcovství, zodpovědnosti a dospělosti tu prostě dlouhé roky nebyl. Co když už je vám 47 let a jediný, co můžete dělat, je vzpomínat na to, jaký jste tehdá byli bouráci. Nic naplat, čeká nás to všechny. Jo a šedesátiletý Danny Boyle se definitivně utrhl ze řetězu a T2 Trainspotting je konečně synergií všeho, co kinematografii přineslo 21. století. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj, tak to obvykle končí, keď sa došliapne na nejakú legendu a niekto sa pokúsi natočiť druhú časť, prípadne nejaký remake... Toto už skrátka nebol Trainspotting s tou úžasnou atmosférou, výborným príbehom a geniálnym vyprávačským štýlom. Netvrdím, nebolo to zlé, no na môj vkus to bolo celé až príliš ponorené do nostalgie a spomienok na jednotku. Len na spomienkach sa ale nič prevratné vybudovať nedá, stále sú to len spomienky... pocitovo trocha zasiahne, no žiadna pridaná hodnota. Od záveru som tiež čakal niečo premyslenejšie. Jednu vec však majú tieto dve časti spoločné, a síce ako v jednotke tak aj v dvojke ma najviac bavila postava Spuda. Nemôžem si pomôcť, viac ako lepší priemer z toho nedostanem. 65/100 ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Mark Renton pred 20. rokmi zdrhol s tučným obnosom 16. tisícov libier, ktoré si mali rozdeliť delené štyrmi, medzi svojich kumpánov : Begbieho, Simona a Spuda. Po ňom ani chýru, ani slychu, ale aspoň sa zachoval čestne, a nechal PODIEL štyroch tisícok dobrákovi Spudovi, ktorý je v súčastnosti v totálnych sračkách, že tesne predtým, ako sa priblíži Mark pred prah jeho dverí, praktizuje dobrovolné ukončenie svojho, aj tak zbytočného života, čiže duchaprítomný MATE vykopne dvere, a zachráni ho ! Mark bol schovaný dlhé roky v Amsterdame, a taktiež sa nedá povedať, že by sa vypracoval ? Simon má sympatickú priateľku z Bulharska, s ktorou si založili zaujímavú činnosť na vydieranie bohatých podnikateľov, ktorí sú pristihnutí : in flagranti ( pohotový Simon všetko nakrúca na kameru, aby mohol od nich vyžobrať veľké prachy... ), inak tiež disponuje akousi krčmou, kde nikto nechodí, a obidvaja by si chceli založiť biznis, niečo na spôsob nevestinca. A nakoniec tu mám labilného cholerika Begbieho, ktorý zdrhne z basy, aby sa mohol vypomstiť Markovi, keď sa dozvedá, že je neďaleko. Skrátka, scenár nič nové neprináša, len zisťujem, že majú medzi sebou nevybavené účty, ktoré aj po toľkých rokoch, stále bolia, pretože horkokrvný Begbie, to nedokáže prelúskať, a tak so Simonom nastrážia pascu... Tentokrát režisérovi Boyleovi nevyšiel návrat do tej istej, legendárnej rieky, síce musím konštatovať, že obdivuhodná vizuálna réžia, výborný strih, a osvedčená kamera, robia svoje, ale bohužiaľ = scenár nefunguje ani na priemerných 60 %, pretože mám nekonečný pocit, že akési pokračovanie kultového Trainspottingu, je v tomto prípade úplne ale úplne zbytočné, keďže okrem vynikajúcich technických zložiek, mi absolútne nič nové neprináša ! Akoby sa báli nadviazať v takej nastolenej tradícii, ktorá bola niečim naprostom novým, osviežujúcim, mimoriadnym, skvelým, s parádnym soundtrackom... ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (22)

  • Když Renton (Ewan McGregor) vystoupí v jedné ze scén z tramvaje, můžeme zahlédnout muže v modrém tričku, který je ve skutečnosti bratr Ewana McGregora. (Tomas_TM)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (viac)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (viac)

Reklama

Reklama