Reklama

Reklama

Rose Hathawayová (Zoey Deutchová) je dampírka, napoly človek a napoly upír. Dampíri sú zároveň strážcami Morojov, pokojných a smrteľných upírov, ktorí žijú diskrétne v našom svete. Poslaním dampírov je chrániť Morojov pred nesmrteľnými krvilačnými upírmi - Strigojmi. Dampírka Rose so svojou kamarátkou, morojskou princeznou Lissou Dragomirovou (Danila Kozlowski), prežívajú uprostred nekonečných vojen upírov rôzne dobrodružstvá. Obe si v nich overia silu svojho priateľstva, obe spoločne trpia, keď strácajú milovaných ľudí. Upírie vojny sú všade navôkol a ukončenie sporov je v nedohľadne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 3

Recenzie (256)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

To, že tenhle snímek nebude žádný zázrak, je tak nějak od počátku jasné. Je to stylizované jako "Twilight", což není moc dobré, ale tak asi to letí. Co se mi ale více líbilo, to byla alespoň nějaká snaha udělat z toho trochu thriller, nebo alespoň detektivní příběh. Ke konci už se to zbytečně zamotává a vlastně je tak nějak od začátku jasné, kdo je vrahem, ale přesto mi přišlo, že alespoň závan snahy zde je. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Cesnakom, krížom a svätenou vodou na tento film. Jeden by čakal, že dva roky po debilnom Twilight už tento trend pchať do kín ďalšie chabé upírčiny pre násťročných odznie. Ale nie, stále má niekto potrebu divákom dokazovať, že latka kvality sa dá predsa len ešte viac znížiť. Vampire Academy sa totiž snaží tváriť strašne „cool“ a sarkasticky si uťahovať z ostatných teenagerských ság (rozumej prevažne s Twilightu), neustále narážať na prihlúple chovanie hrdinov, nezmyselnú zápletku a pod., ale pritom to je rovnako úbohé. Je to ako keď sa imbecil, ktorý nevie koľko je 2+2 (6?) smeje idiotovi, ktorý nevie koľko je 1+1, že je idiot. Asi taký pocit som mal pri sledovaní tohto veľdiela. Takže ono to je v podstate veľmi „podvratne zábavné“ sledovať. Ale pri pomyslení, že v tomto dementnom, stokrát vylúhovanom príbehu niekto hľadá nejakú hlbšiu mytológiu mi ostáva rozum stáť. A že to vôbec niekto pustil do kín, preboha! Veď to vyzerá lacnejšie než ktorákoľvek epizóda televíznych Vampire Diaries – chabý pokus o pár akčných scén, hrozná výprava a ten prísľub pokračovania v závere snáď bol taktiež len sarkazmus (i keď skôr nie). To si niekto vážne myslel, že to dotiahne na viac ako jeden film? Ešteže tá jedna tupírka, pardón, dampríka (veľmi sofistikované označenie, ktoré veľa vypovedá o spisovateľských kvalitách autorky knižnej predlohy) bola celkom sympoška, síce tesne na hrane otravnosti, ale aspoň správne drzá a neustále nahláškovaná (aj keď tie hlášky po 99,99% času nefungovali). Inak vďaka bohu, že to totálne prepadlo v kinách. Jedna hviezda fakt len za to, že som sa dokázal baviť nad tým ako si tento debilný film dokáže hrdo uťahovať z ostatných debilných filmov, že sú debilné. To sa často nevidí. Niekto za kamerou má teda neskutočne veľké (čítaj zaslepené) ego. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Reklama

URBAN 

všetky recenzie používateľa

No filmy o upírech jsou skvělé , jen to člověk musí pořádně uchopit a tady se to něják nepovedlo . Vypadalo to jak nepovedená verze Harryho Pottera a kromě toho to nebylo ani cool , jak jsem doufal . Bylo tam sice pár narážek na facebook a tak , jenže to z toho nic lepšího nedělá . Kdyby to člověk více uchopil tak by z toho nemusel být vůbec špatný film . Tak to bylo až podprůměrné . ( 6.5.14/MAC ) ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Jeden vzkaz normálním filmovým divákům : Pokud jste při smyslech, tak vás chraň ruka všemocného Aláha aby jste vůbec ať už vědomě či nevědomě zabrousili na profil tohohle filmu proboha! Už tu jste? No tak dobrá to jste tedy udělali pěknou blbost, ale hlavně neudělejte ještě větší jako já a za žádnou cenu na to nekoukejte!!! Jo aha? Už jste udělali i tuhle chybu a koukli se na to?? No tak dobrá tedy jste nepoučitelní jako já, ale co už někdo to musí patřičně odjebat aby ty přestřelený procenta trochu spadli. Čas od času prostě není na škodu vyhledat podobný odpudivý zážitek abych pak měl co odstřelit. A nebo ne já kecám ve skutečnosti jsem masochista a sledování podobných filmů mi způsobuje neskonalé potěšení... ale pšššššt nikomu to neříkejte... Jééé kurvazdrát už jsem to na sebe tady vyžvanil no co nadělám aspoň mi tihle tupíři a tupírky nevysáli prachy z peněženky za návštěvu kina, ale pěkně v klidu jsem si to stáhnul. Takže tentokrát udílím milost a k tomu 15% ()

MsUtahraptor odpad!

všetky recenzie používateľa

Že to smrdí béčkem (až "žehlicí" kategorií) bych klidně skousla, ale TAKHLE TO V KNÍŽCE NEBYLO!!! (Ano, re-read těsně před pokusem o shlédnutí byl hodně špatný nápad.) Dala jsem prvních pět minut v kuse (Za to jsem na sebe patřičně hrdá!) a bleskově došla k závěru, že film obsahuje příliš "vylepšení" na to abych ho zvládla celý bez vážné psychické újmy. Přesunuji do pomyslné kategorie "Proč si prznit dojmy z předlohy?" a pro ilustraci tištěného příběhu radši opět prolezu DeviantArt... ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (17)

  • Originální název filmu má původ v knize od Richelle Mead. Původně chtěla Richelle knihu vydat pod názvem "Vampire Academy: Blood Sisters", ale nakladatelství si myslelo, že se kniha bude lépe prodávat pouze pod názvem "Vampire Academy". (Anez99)
  • Autorka knižní série sepsala i spin-off sérii "Bloodlines", na kterou byla zakoupena práva ke zfilmování, o převedení na filmová plátna se však zatím neuvažuje. (kklepkaa)
  • Natáčelo se od 28.5.2013 do 20.7.2013. (Hal_Moore)

Súvisiace novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (viac)

Reklama

Reklama