Reklama

Reklama

VOD (1)

Skutočný príbeh športového agenta americkej bejzbalovej ligy, ktorý rozbehol netradičnú náborovú súťaž, aby získal talentovaných hráčov kriketu z Indie. Úspešný športový agent J. B. Bernstein a jeho partner Aash ustupujú z pozícií v branži, z ktorej ich pomaly vytláčajú silnejší a mazanejší konkurenti. Ak rýchlo neprídu so zaručeným receptom na úspech, budú musieť definitívne ukončiť svoju činnosť. Raz neskoro v noci, pri sledovaní televízneho prenosu indického kriketového zápasu, dostane J. B. nápad, ktorý je taký radikálny, že by mohol dokonca fungovať. Čo tak priviezť talentovaných kriketových hráčov z Indie a naučiť ich hrať bejzbal? J. B. so svojím spoločníkom, nadaným ale nevrlým hľadačom talentov Rayom, spoločne odcestujú do Bombaja, kde usporiadajú celoštátnu indickú súťaž s názvom Million Dollar Arm. Zo štyridsiatich tisícov súťažiacich vzídu dvaja osemnásťroční víťazi, Rinku a Dinesh. J. B. ich privezie do Spojených štátov, kde majú začať trénovať u legendárneho kouča nadhadzovačov, Toma Housea. Cieľom je, aby s chlapcami podpísal zmluvu hlavný ligový tím... (TV JOJ)

(viac)

Videá (29)

Trailer 1

Recenzie (107)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Velmi fajn, hodně silné tři. Po Moneyballu asi nejlepší film o baseballu co jsem viděl (není jich moc pravda). Disneyovské rodinné hodnoty jsou samozřejmě hlavní, ale výborní herci v čele s Jonem Hammem působí příjemně a je fajn se s nimi dvě hodinky poflakovat po Indii a L.A.. Hodně dělá i výborná hudba made by A.R. Rahman. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Európania baseballu nerozumejú, neidú si ho tak ako za mlákou. Keď si spomenieme a Moneyball ( slovíčko "keď" je veľmi dôležité ) tak tam sme dostali aspoň slušné výkony a nomináciu na Oskara. Tu aj keď t bolo na základe skutočnej udalosti, niečo tomu chýbalo. Film sám o sebe nehovorí len o tomto športe, hrá to na všetky strany. A je predvídateľný. Síce zaujímavá športová dráma, ale napätie v posledných minútach a modré Porsche to nezachráni. 3 z 5 ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jasné ja viem. Ďalší kvázi moralizujúci príbeh o splnení veľkého amerického sna. Je to Disney. Očakávajte klišé a sentiment. Múdrosti a vtip. Lenže a to je veľmi dôležité lenže, je ten film bezchybný. Nehovorím teraz len o herectve. Všetci zúčastnení hrajú pekne, dobre sa na nich pozerá a každá jedna z postáv má svoje silné miesto. Tiež nebudem spomínať Rahmanovú hudbu. Ten človek vie a tváriť sa, že tentokrát to nezvládol by bolo veľmi debilné. Síce to nie je žiadný Slumdog, ale atmosféru to navodí parádne. Nebudem sa rozpisovať ani o krásnom kontraste - beloch v Indií - vo všetkom som sa krásne videl, keď som Indiu prvýkrát navštívil, ale zároveň aj Inda v Amerike - kde sa naskýta mnoho komických situácií a je len dobre, že väčšinou Gillespie aj využil. To čo tento film robí skvelým a zaujímavým je ale spôsob akým je vyrozprávaný. Ak totiž existuje premisa, podľa ktorej by sme definovali umenie a hlavne prečo sú niektoré filmy hodnotnejšie ako ostatné tak Million Dollar Arm je v prvých priečkach. Ktokoľvek si ho pozrie sa naučí o hodnotách to svoje. Všetky línie fungujú - pre tých čo sú kritickejší. Takže jediné čo zostáva je potvrdiť si, či ste naozaj tak veľký cynik, alebo či vás splnenie snov na veľkom plátne dojíma. ()

Sochorisko 

všetky recenzie používateľa

Film odehrávající se podle skutečné události. Říkáte si, že takovýhle filmů s podobnou nebo dokonce stejnou pointou je mnoho? Ano, je.. Je to naprosto stejné. Ale víte co? Když vám to vadí, tak na to nekoukejte, podobné filmy se sportovní tematikou prostě žeru a když se k tomu ještě přidají dobří herci, kam Jon Hamm bezpochyby patří, tak sem naprosto spokojen. U podobných snímků je vždy plus, když se na konci ukážou praví "hrdinové", kteří tento příběh doopravdy prožili a to se zde na konci také stane.. Takže díky a těším se na další stejný film, který jistě dostane velmi podobné ohodnocení :) . ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taky klasicky Disneyovsky naivny film s pohodovou atmosferou, kde sa vsetko dobre skonci. Kedze je to o basebale, tak mi bolo divne, ze hlavnu ulohu nehral Kevin Costner, ale asi nemôze hrat vo vsetkych filmoch s touto tematikou. :). Bolo tam par hluchych miest, ktore som mal chut pretocit a skoda, ze skvela postava Alana Arkina nemala väcsi priestor. Preto davam len 3*, ale su to spokojne 3*. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Hlavní postava JB (Jon Hamm) nosí hodinky Rolex Submariner. (Liqid)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Georgia a Kalifornia a taktiež na viacerých miestach v Indii. (MikaelSVK)
  • Obaja indickí chlapci nakoniec podpísali zmluvy s Pittsburgom Pirates. Amit, ktorý dvojici robil prekladateľa, sa po návrate domov stal trénerom basseballu. Jeho mužstvo tri roky neprehralo. (vander19)

Reklama

Reklama