Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mladý, zamilovaný pár Scott a Penny túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli toľko vytúžený pokoj a kľud. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie nečakane prekvapí zistenie, nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža od vedľa, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones" razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. Kombinácia "F.F" a čiastočného "shockumentary" tu už bola na pretrase. Bez zbytočného preháňania, "Mr. Jones" zaujal. Len málo ktorý z týchto snímkov prekvapí, takže v tomto prípade niet o čom. Príbeh originálny, snaha o budovanie atmosféry sa taktiež uprieť nedá. Bohužiaľ, ako sa to už (zrejme) u mňa stáva pravidlom, čím som starší, tým som (zrejme) bezcitnejší bastard. Proste, emocionálne ma len málo ktorý snímok zasiahne (tobôž vystraší). Na mňa tento horor v prvej polovici absolútne nezaberal. Ďalším mínusom sa pre mňa stalo zistenie, že za celý film som sa nestretol s pocitom "laku". "Mr. Jones" totiž nedisponuje ani jednou jedinou lakačkou. Spolieha sa vyslovene na atmosféru a príbeh. Čo je pre mňa skutočne pramálo. Rozuzlenie príbehu taktiež bez prekvapenia. To bolo totiž jasné hádam aj 30 minút do záverečných tituliek. V mojich očiach je "Mr. Jones" priemernou, mysterióznou drámou so slabšími prvkami hororu - 50%. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Tvl no to teda čučím.... Trochu nevím co s tím, protože v poslední třetině už bylo toho zacykleného, epileptoidního halucinování až moc a bylo to otravné. Při šikovnější režii a nápaditějším střihu mohla být poslední třetina klidně o 10minut kratší a měla by stejný(né li lepší)efekt.. Na druhou stranu celý ten příběh a jeho postupné budování vyhnané až do vypolstrovanou celou smrdící sekvence, byl originální a sugestivní.. Důležité je asi být u toho otevřený, příliš neanalizovat konkrétnosti a nechat podvědomí ať si s tím pohraje samo, protože tenhle film funguje na úplně jiných mozkových okruzích a šéfovi tam v řídícím středisku blikají úplně jiné kontolky než u běžných bubákovin nebo ouchylných saďáren. ... Zajímavé-né zrovna kulervoucí, ale zajímavé. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Záverečná tretina sa mi na tom celom zdala jednoznačne najlepšia, a po dlhej dobe mi naskakovali zimomriavky. A to tam vlastne neboli dokopy žiadne ľakačky. Celý horror stojí predovšetkým na atmosfére, ktorá by sa dala krájať. Naozaj desivý zážitok, navyše aj parádne technicky zvládnutý, s peknými nočnými sekvenciami, a po dlhej dobe aspoň so štipkou originality, v ktorú už pri novinkách ani nedúfam. A keď beriem do úvahy, že si režisér po väčšinu stopáže vystačil len s dvoma (sympatickými) hlavnými postavami, tak mi neostáva nič iné, len chváliť. Všetko ostatné tu už je popísané, no v každom prípade, keby bol každý found footage aspoň na polovičnej úrovni, tak by som sa k tomuto subžánru vracal omnoho radšej. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Tak já nevím ... asi mi v mozku chybí nějaký centrum vnímající určitej specifickej druh strachu, nebo prostě nevím ... Ale tohle bylo fakt neskutečně blbý a otravný. Koukal jsem na to naschvál v noci po tmě se sluchátkama a neustálý blikání typu tma - blesk přes celej pokoj, kdy střihač byl rozhodně na slušný dávce perníku, protože těch střihů zde byl tak milion ... ve mě vyvolalo tak maximálně menší záchvat epilepsie. Navíc si asi budu muset nechatpořídit za pár milionů nový sítnice do očí, protože mi je tenhle blikající zmatek doslova vypálil. A přitom se tam "NIC NESTALO", nic nedělo. Způsob natočení špatnej, nepochopil sem, nebál sem se, lekačka ani jedna ... kdo měl být jako MR. Jones ... Nevím !!!! Blbost a už fakt s těmahle "kamerovkama" končím, protože to jde furt víc do kopru ... ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Mysl zžírající pan Džouns měl tak mocně našlápnuto. Atmosféra by se nedala už ani krájet, ale spíš řezat. Skulptury s větví, lebek, provazů a jinejch zajímavejch věcí byly creepy as hell. Kam se na to hrabe bába z Blairbitch se svejma pěti kamínkama a postavičkou ze dvou větviček. Jako eFeF je to hodně sympatickej počin, kromě toho mindfucku na konci. Kárle, čím ses to na konci vysmažil? To musela být minimálně týdení Planeta Hieronyma Bosche. Divil bych se, kdybys nebyl na rehabu ještě teď po dvou letech. Konec mi fakt nesedl. To bylo hodně přes čáru. Sorry bory kámo, tohle jsi nezvládl. 40% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama