Reklama

Reklama

Ježíš: Vzestup k moci

(seriál)
  • Veľká Británia Jesus: Rise to Power
Veľká Británia, 2013, 3x45 min

Scenár:

Michael Scott

Kamera:

Peter Allibone

Hrajú:

Michael Scott
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Dr. Michael Scott zkoumá, jak se z málo známého kultu stalo po ukřižování Ježíše oficiální náboženství římského impéria. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (2)

Aslan odpad!

všetky recenzie používateľa

Ježiš, Vzostup k Moci Na prvý pohľad, som si myslel že je to veľmi objektívny, historický dokument. No spoločnosť západného liberálneho sveta nemôže prijať existenciu Ježiša z Nazareta, ako skutočného Božieho Syna. Taká myšlienka by bola veľmi desivá, lebo by musela priznať že jediné čo robilo Európou jedinečnou je úžasná sila Kresťanského posolstva allias Žido - kresťanská morálka. V tomto dokumente sa autor pokúša vyvrátiť históriu prvý storočí kresťanstva, ktorá je pevne zakotvená v dejinách. Jedny sa pokúšajú zničiť existenciu Ježiša v dejinách. Ďalší autentickosť kresťanských správ o ňom. Iný zas vyvracajú silné svedectvo prvých kresťanov, ktorý boli svedkami Slova. V tomto dokumente je veľa historických poloprávd a neprávd. Ježiš sa tu opisuje ako zasnený upratovač v chráme, ktoré ukrižujú ako nepriateľa štátu. Jeho nasledovníci, úbožiatka nevedia rozoznať medzi mŕtvym a nemŕtvym, tak ho ukradnú a tvária že niet. Pavol zbojník ich najprv chce vyliečiť z ich smútku, nakoniec sa tiež pominie. Spraví veľmi silnú PR kampaň tomuto rybárskemu klubu a naberie nových členov. Potom sa rybári, stále plný smútku, začnú si robiť srandu z ostatných ne rybárov a vyzývať ich k členstvu. Ty sú s toho mimo a aj keď nechcú kresťanom ubližovať, ty ich väčšinou nútia im ubližovať. Ako v tomto dokumente, je pekne ukázane, Perpetua radšej spácha samovraždu než by mala byt prepustená. Zoberie meč zarmúteného rímskeho vojaka a sama sa ním podreže. Celá banda rybárov je stále zmetená, nič nevedia, nič nechcú, tancujú ako im cisári pískajú a nakoniec sú na silu využitý rímskym systémom, rímskou byrokraciou a nakoniec všetkými pre všetko. Tento dokument je asi tak objektívny ako akékoľvek spravodajstvo písmenkových polievok na západe . (NBC: CNN: BBC) Je mi ľúto času ktorý som pri tom strávil, ale aspoň viem že je fajn byť na strane rybárskeho zväzu :D PS: Smiešny je už názvu dokumentárnej série :D :D :D ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Trochu ma sral ten akčne pátrajúci vedec presúvajúci sa po Malej Ázií ako filmový agent a jeho sprievodné vizuálne dojmy, pretože zastierali výrazný efekt toho vskutku fascinujúceho príbehu o tom, ako sa kult, jeden z tisícov podobných rozosiatych po celej Rímskej ríši, založený na smrti jedného bezvýznammného extatického polorevolucionára, ktorej si rímske dejiny či záznamy ani nepovšimli, dostal na štartovnú pozíciu k najrozšírenejšiemu svetovému náboženstvu o nejakých 300 rokov neskôr. Napriek tomu, že ešte okolo roku 200 mal iba biednych 10 000 uctievačov a o ďalších 100 rokov bol tolerantným multietnickým a multikultúrnym štátom takmer vyhubený kvôli problematickej neprispôsobivosti, stal sa za ďalších pár desiatok rokov ( rozhodujúce dáta 313 a 391 ) oficiálne uznaným jediným štátnym náboženstvom svetovládneho impéria a jeho zakladateľ cisárom sveta a jediným vládcom nebies. Tá story je neuveriteľná, ako len dejiny môžu byť! ()

Reklama

Galéria (9)

Reklama

Reklama