Reklama

Reklama

V roku 2010 bolo pri banskom nešťastí v Čile zaživa pochovaných 33 baníkov. Na ich vyslobodení potom celých 69 dní pracoval dňom i nocou záchranný tím, zatiaľ čo ich rodiny i svet čakal na akýkoľvek záblesk nádeje. Napätie rástlo aj v dusnej horúčave 200 poschodí pod zemou, kde čoskoro začali dochádzať zásoby i čas. V strhujúcom príbehu o húževnatosti, viere a triumfe ľudského ducha, ktorý bol nakrútený podľa skutočných udalostí, exceluje v hlavnej úlohe Antonio Banderas. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (153)

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Klasický záchranársky biják, ktorý má snahu vytĺkať silné city, ale výsledok skôr pripomína predstieraný orgazmus. Malátna réžia vykazuje záblesky lepších zajtrajškov, no v boji s veternými mlynmi narazí na strašne tupý scenár. Ten sa snažia povzniesť na uveriteľný zážitok herecké esá, ale v tomto prípade vykazuje ich činnosť zlatý klinec útrap a kolaps celého úsilia. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $12,192,123Tržby Celosvetovo $24,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ zaujímavé obsadenie aj keď nie úplne využité v katastrofickej dráme, ktorá sa drží dosť na uzde, nemá patričný silný rozmach, škoda neponúkne nič na vrch /60%/ ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,PRAVDĚPODOBNOST JEJICH ZÁCHRANY JE 1%…“ /// Hornickej snímek. Seznamovací rychlovka (takže žádný srdceryvný plkání a vymejvání mozků sladkejma dětičkama…) a šup do autobusu směr důl San José. Pak už je to klasika – hamižnej vykořisťovatel, dobromyslnej politik a parta chlapů v díře. Tiky v ksichtech příbuzných, jihoamerickej smysl pro zodpovědnost, ale žádný hornický plačky a vykonstruovaný dramata. Stojí to zavidění, i když zrovna žádnýho horníka neznáte (Verbal se nebočítá!). Podmínkou není ani důl vlastnit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Knihu "Deep Down Dark: The Untold Stories of 33 Men Buried in a Chilean Mine, and the Miracle That Set Them Free", kterou v roce 2014 napsal Héctor Tobar, jsem nečetl. 3.) Zjistím, že když z vrchu padá bagr, je něco špatně. 4.) Nikdy jsem se neradoval z vrtáku. 5.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem, že to bude o něco více patetické, což nakonec nebylo, ale na druhou stranu zde nebyly ani ty emoce, které jsem očekával. Co se mi líbilo, to bylo herectví celkem velkých jmen, kteří se nechali spíše zastínit samotnou záchrannou misí. Nechtějí vyčnívat, a to se mi na jejich výkonu hodně líbilo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Námet (podľa skutočných udalostí) mal na to, aby vznikol strhujúci, mrazivý, pôsobivý film. To sa nestalo. Máme dočinenia s podpriemerným titulom, ktorý si v mojich očiach nezaslúži ani len tie 3*. Nie je to katastrofa, ale je to dlhé a z nejakého dôvodu mi to bolo nesympatické. Viac, než pozitívny udobrovák Banderas, ma zaujal starý dobrý (starnúci) Lou Diamond Phillips. Fajn záverečné titulky. Poteší snová pasáž s manželkami. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (11)

  • Španielsky herec Mario Casas v jednom interview spomenul, že sa rozplakal po tom, čo videl dokument o uväznených čilských baníkoch. (MikaelSVK)
  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v juhoamerickom Čile. Časť natáčania však prebiehala aj v Kolumbii. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené