Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá markíza Angélique de Sancé de Montelup (Nora Arnezederová) je nielen mladá a okúzľujúca, ale tiež neústupná a svojhlavá. Jej chudobný otec ju proti vlastnej vôli vydá za bohatého muža, ktorý je oveľa starší než ona. Gróf Joffrey de Peyrac (Gérard Lanvin) z Toulouse je zjazvený, znetvorený a má povesť mocného čarodejníka a temného kacíra. Napriek prvotnému odporu Angelika poznáva Peyracovu skutočnú tvár vzdelaného a nežného človeka a zamiluje sa do neho. De Peyracovo nesmierne bohatstvo a zvodná krása jeho manželky Angeliky však vyvolávajú nesmiernu žiarlivosť a závisť aj v samotnom francúzskom kráľovi Ľudovítovi XIV (David Kross). Na jeho rozkaz musia Peyraca zničiť, zlikvidovať a navždy odstrániť. Okolo šťastného páru sa nemilosrdne sťahuje slučka intríg a falošných obvinení z kráľovského dvora a cirkevných kruhov, ktoré majú za cieľ jediné - zničiť Angeliku a dosiahnuť Peyracovu smrť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (190)

hanagi 

všetky recenzie používateľa

Správná Angelika má mít vždy perfektně natupírovanou blond hřívu, dokonalý mejkap a má svůdně mrkat z pod černou linkou zdůrazněných řas. Její oděv je vždy čisťoučky a nažehlený, třebaže právě vylezla z kanálu. No...vylezla...ona z něj nevylezla, ona z něho vycupitala, téměř vytančila, správná Angelika se totiž ani jinak pohybovat neumí. Taková má být správná Angelika, a to mi nikdo nevymluví. ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Na novej Angelike je vidieť, ako bola dobre natočená stará verzia, aj so všetkým, čo jej bolo kedy vyčítané. Novej verzii chýba baroková pompéznosť, ľahkosť, dobrodružstvo, krásne kostýmy a romantika. Hlavná predstaviteľka je možno pekná baba, je však mizerná herečka, v úvode nasadí výraz: pozor mám silný predmenštruačný syndróm, koniec dohrávala v zúfalom kŕči. Zvyšok kastingu rovnako zúfalý, Joffrey má cez 60 rokov, Nicolas čo mal byť prvý, krásny a hlavne mladý, okolo 50 rokov! V "starej" Angelike ju oslovia jej titulom možno 2x, tu sa to hemží "pani grófkou" viac ako v Sissi "Vaším veličenstvom". ()

Reklama

rockwoman 

všetky recenzie používateľa

Neopouštěj staré známé pro nové. Tak v tomto případě neopouštím a můj palec nahoru stále patří nezkrotnýmu hlasitýmu smíchu Michèle Mercier. Né že by snad nová představitelka Angeliky nebyla sexy, ale mě u ní pořád chybělo TO NĚCO. A kdeže byl podle obsahu ten 29letý Joffrey de Peyrac? Pokud to byl ten pán v důchodovém věku ( promiň Gérarde, jinak jsi pořád frajer ), pak já jsem modrooká blondýna. ()

Janega 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne by som volil formu televízneho seriálu, keďže sága Angeliky je veľmi rozsiahla, takže z dlhodobejšieho hľadiska by to bolo lepšie. I keď už tento film pôsobí dosť televízne. Nora Arnezeder je dostatočne pôvabná a krásna pre rolu Angeliky a túto postavu poňala trochu inak než Michele Mercier. Veľkým krokom vedľa je však herecký predstaviteľ Joffreyeho de Peyraca. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Snažila jsem se film sledovat bez předsudků a otevřeně k novátorskému pojetí. Jakmile však ve filmu zazněla ukradená melodie z původní Angeliky, věděla jsem, že už ho nezachrání vůbec nic. Romantika, tajemno i vášeň starého příběhu zmizely a stal se z něj tuctový akční snímek stříknutý péčkem. Jednu hvězdu dávám za Gérarda Lanvina, coby Geoffreye, kterému jedinému jsem jakž takž přišla na chuť. Až na to péčko tedy. Zbytek, škoda mluvit. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)

Reklama

Reklama