Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá markíza Angélique de Sancé de Montelup (Nora Arnezederová) je nielen mladá a okúzľujúca, ale tiež neústupná a svojhlavá. Jej chudobný otec ju proti vlastnej vôli vydá za bohatého muža, ktorý je oveľa starší než ona. Gróf Joffrey de Peyrac (Gérard Lanvin) z Toulouse je zjazvený, znetvorený a má povesť mocného čarodejníka a temného kacíra. Napriek prvotnému odporu Angelika poznáva Peyracovu skutočnú tvár vzdelaného a nežného človeka a zamiluje sa do neho. De Peyracovo nesmierne bohatstvo a zvodná krása jeho manželky Angeliky však vyvolávajú nesmiernu žiarlivosť a závisť aj v samotnom francúzskom kráľovi Ľudovítovi XIV (David Kross). Na jeho rozkaz musia Peyraca zničiť, zlikvidovať a navždy odstrániť. Okolo šťastného páru sa nemilosrdne sťahuje slučka intríg a falošných obvinení z kráľovského dvora a cirkevných kruhov, ktoré majú za cieľ jediné - zničiť Angeliku a dosiahnuť Peyracovu smrť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (190)

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Snažila jsem se film sledovat bez předsudků a otevřeně k novátorskému pojetí. Jakmile však ve filmu zazněla ukradená melodie z původní Angeliky, věděla jsem, že už ho nezachrání vůbec nic. Romantika, tajemno i vášeň starého příběhu zmizely a stal se z něj tuctový akční snímek stříknutý péčkem. Jednu hvězdu dávám za Gérarda Lanvina, coby Geoffreye, kterému jedinému jsem jakž takž přišla na chuť. Až na to péčko tedy. Zbytek, škoda mluvit. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Predsudky, nič iné. Len tie donútia niekoho takýto pekný a hodnotný film ohodnotiť takým podpriemerným hodnotením. Už len preto, že je to "zas a znovu" Angelika. Priznávam, že ja som ešte nevidel ani raz angelikovskú ságu zo 60tych rokov, takže nedokážem porovnať. No toto spracovanie ma veľmi oslovilo a doslova ma to ohromilo. Skvelý príbeh zasadený do majestátneho prostredia Francúzska zo 17.storočia. Výborný výber postáv a ja osobne vlastne ani nemám žiadne extra námietky k spracovaniu, hoci občas mi niektoré scény prišli trochu nepochopiteľné. No najväčší problém som mal skôr v tom rozoznať všetkých tých mužov s dlhými kučeravými vlasmi, ktorí sa mi neustále akosi mýlili a trochu som potom zostal na pochybách. Ale inak výborné, vrátane kostýmov a dokonalých kulís a atmosféry. Tých 43% je naozaj prehnané podceňovanie... ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Z pôvodných filmov o Angelike som nadobudol dojem, že celá séria je jeden veľký romantický gýč zasadený do 17. storočia, o kráske, ktorá dá každému okrem kráľa a sultána, no nadovšetko miluje svojho chromého manžela. Na celej tej sérii ma zaujala len krásna hudba a ešte krajšia Michele Mercier. Neviem, ako veľmi sa filmy líšili od románovej predlohy, no ťažko čakať, že remake bude o niečom inom, aj keď taká predloha sa dá sfilmovať na veľa spôsobov. Áno, je tu veľa vecí iných, no nemôžem povedať, že lepších, tá dejová linka je rovnaká. Veľký rozdiel je v hlavnej predstaviteľke, pretože Nora Arnezeder nesiaha Michele ani po členky, pokiaľ ide o vzhľad a s tým čiernym hniezdom na hlave bola fakt hnusná. Herecky ich porovnávať nebudem, pretože v tom ani Michele nevynikala. Plusom Nory je, že mala odvahu ukázať svoje telo v plnej kráse, naproti tomu Michele bola viac krát nahá, no vždy bol záber kamery taký, aby nebolo nič vidieť. Aj ďalší herci, či už v postave Peyraca alebo Nicolasa mi boli sympatickejší v pôvodnej sérii, hlavne Nicolas je tu obstarožný, nevzhľadný a totálne nesympatický. Aspoň že tá hudba zostala, bez nej by to nebola Angelika. Takže, podtrženo a sečteno - remake sa mi zdá o kúsok horší, ako 1. časť pôvodnej série. ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Na novej Angelike je vidieť, ako bola dobre natočená stará verzia, aj so všetkým, čo jej bolo kedy vyčítané. Novej verzii chýba baroková pompéznosť, ľahkosť, dobrodružstvo, krásne kostýmy a romantika. Hlavná predstaviteľka je možno pekná baba, je však mizerná herečka, v úvode nasadí výraz: pozor mám silný predmenštruačný syndróm, koniec dohrávala v zúfalom kŕči. Zvyšok kastingu rovnako zúfalý, Joffrey má cez 60 rokov, Nicolas čo mal byť prvý, krásny a hlavne mladý, okolo 50 rokov! V "starej" Angelike ju oslovia jej titulom možno 2x, tu sa to hemží "pani grófkou" viac ako v Sissi "Vaším veličenstvom". ()

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Remake je vždycky trochu problém, hlavně pokud jde o kultovní filmy. Jelikož jsem byla takříkajíc Angelikou nepolíbena a viděla všechny starší filmy až poměrně nedávno, nemám takovou potřebu srovnávat s původní verzí. Mě se ten film prostě líbil. Angelika v podání Nory Arnezeder mi připadala přirozená a živelná, líbila se mi mnohem víc než Michèle Mercier. Nová Angelika je jemnější, mladistvější, temperamentnější. Zřejmě budu jedna z mála, kdo si novou verzi s potěšením užil. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)

Reklama

Reklama