Reklama

Reklama

The Damned

  • USA Gallows Hill
Trailer 1

Obsahy(1)

David (Peter Facinelli) prichádza spolu s družkou a dcérou na krátku dovolenku do Kolumbie. V tamojšom malom mestečku by veľmi rád navštívil svoju sestru Ginu (Gustavo Angarita) však nie je len tak obyčajným správcom opustenej vily. V suteréne domu je totiž uväznená duša samotného... (*CARNIFEX*)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (71)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Rodinné stretko mladého ocina s podobne mladou dcérenkou v Bogote nedopadne práve najlepšie, po tom ako sa počas povodní vydajú nepríliš bezpečnou cestou. Stačí malá autonehoda a už sú aj so svojimi známymi v prdeli, prosiac o pomoc a úkryt miestneho starého páprdu. Ten privolí, no onedlho to aj oľutuje, keďže mu objavia dievča zavreté v pivnici. Ako však už dovtedajšia neistá atmosféra vo vzduchu naznačuje, báť sa treba skôr jej než jeho. Victor Garcia je slušný hororový remeselník, ktorý ukazuje, že vie pracovať nielen s filmovými pokračovaniami (aj keď za Hellraisera sa hádam hanbí). V tomto prípade ukuchtil rýdzu hororovú žánrovku, ktorá fanúšika nemá čím uraziť, aj keď takmer všetko s čím pracuje je už dávno videné a prepraté klišé. Vadí to? Nie. Funguje to? Áno. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Průměrná podívaná o bubákovi, která se vizuálně zhlédla v asijské produkce, Evil Dead, Vymítači ďábla a rozličných bubufilmech posledních let. Nevadilo by mi to tolik, jako že postavy jsou krajně nesympatické, a tak si celou dobu přejete, aby zhebly do jedné. Záběry starého domu jsou velmi působivé, což ke spokojenosti nestačí. Hovadské chování postav (jet zakázanou cestou, přes zákaz se toulat po domě, bezhlavě se pokusit odhalit tajemství...) je sice pochopitelné - o čem by pak film byl - jenže s kým se pak má divák ztotožnit, o koho se bát? Správně, o nikoho. Z pohledu balady vina-trest je splněno. Jestli ale tenhle typ filmu přesvědčí diváka o jisté zodpovědnosti v určitých situacích, pochybuji. Není mrazivá atmosféra ani řádný masomlejn...cesta snímku vede kdesi uprostřed...2,5* ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Otec sa stretol z dcérou v Kolumbii a oni aj z hŕstkou známych cestujú autom ale na ceste hrozia povodne a že to risknú ale nevyplatilo sa im to, lebo uviaznu a ešte aj prúd vody ich prevráti. Hľadajú pomoc neďaleko v jednom dome kde býva starší muž ale po chvíli zisťujú že niečo nie je v poriadku. Tento film bol pre mňa veľkou neznámou ale vôbec nebanujem že sa mi dostal do povedomia. Tento film kopíruje viacero filmov ale asi najviac prípad číslo 39 ale tento je lepší. Ako vyslobodili to dievča z uzatvorenej cely, tak od tej chvíle to malo mrazivú atmosféru a napätie a čím dlhšie bežal film tým bolo hustejšie a silnejšie. Príbeh je predvídateľný a dopláca na prekombinovanosť, ale hlavne že je svižný, svieži a z príjemným i sympatickým osadenstvom. A bolo to solídne natočené a režisérovi môžem len odkázať si borec, lebo v záplave podobných filmov dokázal nemožné a to zaujať ma a to je v poslednej dobe u mňa ťažké. Troška nadhodnotím a to hlavne preto že poslednej dobe mám dôvod na obavy,lebo sa mi dostávajú do povedomia slabučké snímky a niektoré boli riadne sračky. No ale tomuto to nehrozí a kto si myslí opak nech si strelí do vajec zdar!!!!! ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Co na tom, že zápletka je trochu obšlehnutá z Fallen, tenhle duchařský horror se mi hodně líbil. Někdy mi stačí k divácké spokojenosti málo, záleží na náladě. A tohle mi skvěle sedlo. Dobře vystavěný příběh, pochmurná atmosféra, nemilosrdný děj bez soucitu s postavami, neznámí ale nezávadní herci, plus něco španělštiny a kolumbijských exteriérů... no vlastně spíš interiérů. Kdybych občas nešmejdil po ČSFD, tenhle povedený oddecháč by mě nejspíš úplně minul. ()

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

V komentu jsou spoilery k první cca půlhodince......Pecka !! Pár herců, barák uprostřed ničeho a děsivé tajemství, které mělo zůstat pohřbené nebo spíše bezpečně uzavřené. To ale naše skupinka netuší a tak ze sklepení domu, obývaného podivným starcem, osvobodí na pohled týrané děvčátko. Nemohli tušit, že děvčátko je ve skutečnosti bytost mnohem strašlivější. Čarodějnice, která posedne každého, kdo zabije osobu, jejíž tělo si zrovna vypůjčila, to dokáže celkem zaručeně zhatit nejeden plán na její zničení. Šance jak ze šlamastiky ven jsou dvě. A ani jedna není zrovna jednoduchá na provedení. Počet mrtvých stoupá a šance na záchranu je čím dál menší. Gallows Hill je atmosférická bomba, která mě chytila hned od začátku a nepustila až do konce. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (1)

  • Victor Garcia film po uvážení přejmenoval z původního Gallows Hill na The Damned. (Nivenx)

Reklama

Reklama