Reklama

Reklama

Newyorský policajt Ralph Sarchie (Eric Bana) zaháji vyšetrovanie série ohavných a zdanlivo nevysvetliteľných trestných činov. Prípady mu pomáha objasniť nekonvenčný kňaz (Édgar Ramírez) špecializujúci sa na rituály spojené s exorcizmom. Obaja sú odhodlaní urobiť čokoľvek, aby zbavili mesto démonických síl, ktoré terorizujú tamojšie obyvateľstvo. Film je nakrútený podľa skutočných prípadov seržanta Sarchieho, ktorého zasvätili do tajov démonológie známi manželia Warrenovci. Ich prípadmi bola inšpirovaná snímka V zajatí démonov. (Itafilm)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (818)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý krimi horor. Má vydarený príbeh o výbornom newyorskom policajtovi, ktorý aj vďaka svojmu svojmu dobrému inštinktu patrí medzi najlepších a práve sa dostane k sérii záhadných zločinov, za ktoré môže niekoľko veteránov z Afganistanu. Lenže čoskoro si uvedomuje, že je to ešte omnoho zložitejšie, ako to na prvý pohľad vyzerá, keďže je to mimo dosahu bežného ľudského chápania, dokonca to začne ohrozovať aj jeho rodinu a tak spojí svoje sily s nezvyčajným kňazom, aby to už konečne zastavili. Spracovanie sa mi páči, už od samotného začiatku som vedel, že ma to bude baviť, zaujímavá úvodná sekvencia, perfektne zvládnutý hlavný hrdina, ktorý ma bavil po všetkých stránkach, teda či už profesionálne, ale aj v rodinnej línii, slušná kriminálna stránka a samozrejme aj tie nadprirodzené prvky a tak ma to skutočne bavilo a bol som zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. Ale nanešťastie v poslednej polhodine sa to trochu zhorší, potenciál ohrozenia rodiny sa využil len minimálne a už je to vlastne len o hľadaní jedného páchateľa a exorcizme, ktorý moc neobľubujem, ale ani toto nie je zlé a tak u mňa z tohto filmu aj tak zostal skutočne dobrý pocit. Sadlo mi to aj po hororovej stránke, toto našťastie nie je ten typ súčasného hororu, kde jedna hororová scéna strieda druhú a pritom väčšina z nich za nič nestojí, aletu ide v prvom rade o výbornú atmosféru, ktorá hlavne tie prvé dve tretiny funguje bezchybne a napätie a tak hlavne všetky tie prehľadávania opustených miest dokážu zapôsobiť. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, skvelý Eric Bana v hlavnej úlohe, Édgar Ramírez ako kňaz, viac než dobre mi sadli aj rodina a partner hlavného hrdinu a nesklamú ani záporáci. S réžiou a technickou stránkou som nadmiru spokojný, Scott Derrickson už dokázal, že s týmto žánrom vie pracovať a nesklamal ani tu, kvalitná vizuálna stránka, ideálne tempo a výborná atmosféra, toto mi sadlo. Takže tá posledná fáza ma síce trochu sklamala, ale aj tak som dosť spokojný, na Deliver us from evil som sa tešil a dostal som približne to, čo som aj očakával. 75% ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Jediným problémem Derricksonova filmu je, že prezentuje přesně ten typ hororové podívané, kterou je každý všímavý divák v současné době přesycen. Duchové, divné zvuky pod postelí, osobitý kněz, vymítání - schéma tak ohrané, že navzdory enormní režisérově šikovnosti, která udržuje diváka celou dobu v bedlivé pozornosti a snaživě hledá motivy za hranicemi všech duchařin od Jamese Wana, nemá snímek moc šancí mezi ostatními výrazněji prorazit. Velké plusové body pouze za prosazování zajímavé detektivní linie, za hudbu od The Doors a také za Erica Banu, který na to pořád ještě má. Ani to mi ale tentokrát k výrazné spokojenosti nestačí.. 70% ()

Reklama

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavé dílo, které nápaditě kombinuje filmové skvosty jako je například Constantine a Seven. Nejen hlavní postavy zde září velice jasně, ale bezkonkurenční je zejména trojice španělského kněze, Erica Bana jakožto charismatického hlavního hrdiny a jeho parťákáka, adrenalinového nadšence a správného chlapa. Jediné co mne trochu mrzí, že bylo tolik času věnováno samotnému vymítání a jen tak málo soubojům, které se tolik dařily! Strašidelné to bylo jen mírně, ale to si film vynahrazoval perfektní temnou atmosférou sílící v průběhu celého sledování. Mimo to posedlí lidé vypadali vskutku ohyzdně a kamera je vždy zachytila při tom nejznepokojivějším možném chování. Až konec ve mně vyvolal smíšené pocity. Na jednu stranu jsem doufal v happy end, ale upřímně to možná vyznělo malinko ,,cheezy" a srazilo to finální hvězdu. 79% ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,VÍTE, MYSLÍM SI, ŽE TO NEBYLA NÁHODA, ŽE JSTE TO VY, KDO OBJEVIL TY ZPRÁVY. BUĎ PŘIPADÁTE ZLU ATRAKTIVNÍ, NEBO MÁTE JEDINEČNOU SCHOPNOST OBJEVIT HO…" /// To se tenkrát Sarchie rozkecal, jak prej v NY potkal ďábla. Potkává ho v noci, hlavně ve tmě, předvádí zajímavý obrázky (krvavý), a děj je na rozhraní hororu a thrilleru. Potěší pár slušnejch lekaček, ale furt to né a né naskočit na vyšší level. Nepomůžou ani ty fáze exorcismu. Super role pro Erika Banu a film (možná) lepší Obřadu. Možná. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Beware the Night“, kterou v roce 2001 napsal Ralph Sarchie, neznám. 2.) Mám popsat tajemství prvotního zla. 3.) Thx za titule ,,SneakyT a Katchib“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Bezdebaty film k posraniu. Dickerson naozaj vie ako nahnať strach, dlhoročné skúsenosti zúročil naozaj umne a skombinoval divákovi naozaj zaujímavý príbehový mix, ktorý sa nebojí experimentovať. Stret žánrov vidím (na rozdiel od početnej skupiny kolegov) ako veľké pozitívum, nakoľko sa konečne po dlhej dobe nejedná o príbehovo sterilnú vymietačskú drámu s pár "posteľnými" scénami, ktoré majú byť vrcholom každého horroru o posadnutosti. Týmto žánrovým koktejlom sa tvorcovia snažia vymiesť nielen satanského protivníka, ale aj pavučinu v tejto žánrovej bubline. A podľa mňa to funguje, príbeh je fajn, nesmie chýbať kňaz, zopár poriedne gore scén, Dickerson sa nebojí nechať niekoho zomrieť, no proste paráda. 85%. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (14)

  • Hoci marketingová kampaň zdôraznila, že film je „inšpirovaný skutočnými zápiskami“, dej je celý napísaný režisérom Derricksonom, ktorý zo zápiskov vytvoril príbeh. (Arsenal83)
  • Aplikácia make-upu na Seana Harrisa trvala viac ako 7 hodín a mal na sebe viac ako 150 protetík. (Arsenal83)
  • Vo filme sa nachádza pár odkazov na skupinu The Doors. Posadnutá Jane (Olivia Horton) spieva refrén skladby "Break on through (on the other side)", ktorá tiež zaznie aj pri záverečných titulkoch. Skladba "Riders on the storm" hraje v pozadí v bare pri rozhovore Ralpha Sarchieho (Eric Bana) a Joea Mendoza (Edgar Ramirez). A je tiež spomenutá aj skladba "People are strange". (matowp)

Súvisiace novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (viac)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (viac)

Reklama

Reklama