Reklama

Reklama

Podzemný výťah vyviezol Thomasa (Dylan O'Brien) na lúku obkolesenú vysokými múrmi. Vôbec na nič si nespomína, dokonca ani na svoje meno. Stretne však skupinu mladíkov, ktorých kedysi postihol rovnaký osud. Vytvorili tak zvláštnu komunitu, ktorá sa na tomto čudnom mieste snaží prežiť a zároveň sa neúnavne pokúša nájsť únikovú cestu. Jedinú možnosť utiecť majú každé ráno, kedy sa otvára obrovská brána v stene. Tá im však umožňuje iba vstúpiť do veľkého a neustále sa meniaceho bludiska, ktoré ich nový domov obklopuje. Najlepší a najodvážnejší z nich hľadajú cestu von a postupne mapujú jednotlivé časti labyrintu. Majú na to len čas vymedzený denným svetlom. Večer sa brána zavrie a ten, kto sa nestihne včas vrátiť, neprežije. Zostane po ňom len prečiarknuté meno vyryté na stene. Labyrint sa totiž v noci mení na desivé mesto plné rôznych nástrah, kvôli ktorým sa prežitie v jeho útrobách blíži k nule. Thomasa napriek tomu bludisko neustále priťahuje. Možno je to aj tým, že iný než ostatní chlapci. Iba jemu sa snívajú čudné sny o minulosti a záhadnej organizácii ukrytej pod skratkou W.C.K.D. Okrem toho práve Thomasovo meno vykríkne nový pasažier, ktorého znova vyviezol výťah. Na veľké prekvapenie všetkých to však nie je chlapec, ale dievča – Teresa (Kaya Scodelariová), a možno práve ona má kľúč od brány tohto čudného väzenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2
Trailer 2
D: angličtina T: čeština
02:31
Trailer 1
Trailer 1
D: angličtina T: čeština
01:58

Súvisiace novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (viac)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (viac)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (viac)

Reklama

Reklama