Reklama

Reklama

VOD (1)

Nekorunovaný kráľ amerických podvodníkov Irving (Christian Bale) a jeho nemenej prefíkaná britská milenka Sydney (Amy Adams) sú chtiac-nechtiac nútení spolupracovať so skorumpovaným agentom FBI DiMasom (Bradley Cooper), ktorého plány sú na prvý i všetky ďalšie pohľady minimálne rovnako nepriehľadné ako svet, do ktorého ich vtiahol! Do smiechu však veľmi nie je ani výbušnému politickému nadšencovi Carmenovi (Jeremy Renner), ktorý uviazol v bezútešnej pasci medzi všetkými masťami mazanými podvodníkmi na jednej strane a len ťažko odhadnuteľnými cieľmi tajných služieb na strane druhej. A aby bol chaos dokonalý... Úspech či neúspech jedných aj druhých má zjavne v rukách žena nevypočítateľná asi ako smrť či prírodná katastrofa – Irvingova manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence)! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (744)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Dej pôsobí neusporiadane, rozhádzane, epizodicky, niektoré časti len vyšumia do prázdna, ako aj niektoré z postáv (Richieho snúbenica, Irvingovi známi...) a možno by sa film bez nich zaobišiel, lebo aj tak je dosť zaplnený. Dialógy sú síce vtipné, ale často prázdne, keďže mnohé vznikli z improvizácie. Hudbu zložil legendárny Danny Elfman, no všimnete si ju iba zriedka – ticho a dobové pesničky zvýrazňujú suchopárnosť filmu. Špinavý trik určite siahal vysoko, ale nepodarilo sa mu využiť svoj potenciál. U mňa film zachránili asi v súčastnosti najsexi dámy - Amy Adams a Jennifer Lawrence. ()

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Snaží li se někdo namalovat na zeď kosočtverec, bude to pořád kunda, i když pečlivě namíchá barvy a použije exkluzivní štětce z koňských žíní. Obsah a obsazení mě nadchlo, těšil jsem se jak cigoš na sociální dávky, a pak jsem dvě hodiny otráveně sledoval, jak se partička pitoreskních figurek v podání špičkových herců marně pokouší vytlačit scenáristickou zácpu a ukojit režisérské ambice egoistického, artového psychotika. Je z toho chaotická, neředěná dávka koncentrované, žvanivé nudy, určená zejména pro notorické okusovače nehtů, hloubavé sociální rádobyinženýry a všechny ty, co jsou schopni opětkovat i Příjezd lokomotivy. To takový já opět neváhám sáhnout k odborným, erudovaným, filmově teoretickým termitům a s klidem to označit za "Iritující pičovinu". ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Parádne vykostýmovaná retro fraška, ktorá si to dve hodiny hasí na jednotke, utápajúc sa v maniéristickej hereckej akcii. American Hustle mi rozhodne nepríde majstrovsky zrežírovaným filmom. Naopak, pri tak pomalom tempe je zarážajuce, ako mu ohnisko ambicióznej zápletky ochabne v neukočírovanej spleti motivácie postáv. Ale zvládli by ste to lepšie, špacírujúc sa vám pred kamerou polonahá Amy Adams? Zahraný je to však film fantasticky. Bale sa snaží, no najväčším hereckým klenotom je tu Jennifer Lawrence. Amy Adams super-hot (ruku na srdce, udržali by ste sa v scéne na záchode?) a smotanou na retro koláči je nečakaný pán "XY" z Miami v najlepšej mafiánskej roli za posledných veľa rokov. S ním film preradí do dvojky. Nominácie za najlepší film a réžiu zrejme zaistil Baleov prívesok. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Skvěle zahraná nuda. Na filmu je zábavné sledovat pouze jednotlivé figurky ve fragmentech, tam je na co se dívat, ale celkově se jedná o šíleně nataženou ptákovinu, ze které šlo bezesporu vytřískat daleko více. Irvnig, why are you eating the heart pills? What's worng with you? :D Jennifer Lawrence je úplně skvělá, při scéně s mirkovlnkou jsem se na ni nemohl vynadívat, takže v jejím případě se nominaci na sošky nedivím. V ostatních případech už bych byl skeptičtější, i když ona Akademie možná na tlustýho Balea může slyšet. Jestli to dostane kotel zlatých plešounů, tak dám filmu možná ještě jednu šanci.55% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Po řemeslné stránce výborná prácička s šílenými parukami a poutavou dobovou atmosférou, kterou jsem však od Davida O. Russella tak trochu čekal. Co jsem však nečekal bylo selhání v práci s postavami a jejich vztahy, jež šli Russellovi vždy báječně od ruky. Zde ovšem dostaneme jen sbírku psychicky narušených podivínu, k nimž si na rozdíl od Terapie láskou vůbec nenajdeme cestu a vlastně mi byly celou dobu i přes výtečnou hereckou sestavu naprosto ukradený. Příště bych tedy Davide poprosil o méně odtažitý oscarový kalkul. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (38)

  • Natáčení bylo odloženo kvůli teroristickém útoku na Bostonský maraton. Bradley Cooper poté chodil po různých nemocnicích v Bostonu, aby navštívil oběti útoku. (Steel32)
  • Postava Irvinga Rosenfelda (Christian Bale) je jen velmi volně založena na skutečném podvodníkovi Melvinu Weinbergovi, jehož životní příběh popisuje kniha "The Sting Man" Roberta W. Greena. (HellFire)
  • Ve filmu si zahrálo i nově narozené dítě Jeremyho Rennera. Jedná se o batole, které Renner líbá na ruku ve scéně, kdy je divákům jako starosta poprvé představen. Dítě drží v náruči jeho přítelkyně. (HellFire)

Súvisiace novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (viac)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Reklama

Reklama