Reklama

Reklama

Save the Newchurch Guinea Pigs

všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Veľká Británia, 2000, 7 min

Obsahy(1)

Save the Newchurch Guinea Pigs bola šesťročná kampaň aktivistov a aktivistiek za práva zvierat s cieľom zatvoriť chovnú farmu pri britskej dedine Newchurch v grófstve Staffordshire, ktorá dodávala vivisekčným laboratóriám domáce morčatá na pokusné účely. Majitelia farmy, traja bratia pod obchodným menom David Hall and Partners, oznámili v auguste roku 2005, že sú nútení firmu zatvoriť v dôsledku silného tlaku zo strany aktivistov. (whack)

(viac)

Recenzie (2)

whack 

všetky recenzie používateľa

Save the Newchurch Guinea Pigs bol názov 6-ročnej kampane, vďaka ktorej bola pri britskej dedine Newchurch zatvorená chovná farma s domácimi morčatami dodávanými vivisekčným laboratóriám. Táto kampaň bola naozaj ako z akčného filmu, farmu takticky napádali aktivisti z organizácií najširšieho spektra. Ako súčasť kampane vznikol aj tento dokument, ktorý bol natočený samotnými aktivistami na ručné kamery. Je ale dobre zostrihaný, pridaný komentár rozprávačky, ktorá vysvetľuje niektoré akcie podniknuté proti farme. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Zábery odhaľujú mizerné podmienky v ktorých živorili tisícky morčiat na farme, kde sa o ne nikto riadne nestaral. Nasledujú ďalšie už veselšie úseky, kde je vidieť akciu ALF a na koniec happy-end, kde sú už morčatá v bezpečnom prostredí a tešia sa dobrému zdraviu a slobode bez klietok. Viac takýchto aktivistov! ()

Reklama

Reklama