Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joe je mohutný ale mierumilovný dobrák, ktorý žije v malej juhoamerickej dedinke Amantido hlboko v džungli. Na svojej loďke preváža banány do najbližšieho mesta a vymieňa ich za lieky, pracovné nástroje a iné potrebné maličkosti pre obyvateľov svojej dedinky. Ale nadíde jeden z menej šťastných dní, keď v hlavnom meste narazí na bossa miestnej mafie. Ten by chcel prevziať všetok obchod s banánmi v regióne a Joea zničiť. Chudák Joe sa nemôže brániť, veď nemá ani vlastné doklady, o platnej obchodnej licencii už ani nehovoriac. Joe nepatrí medzi tých, čo sa poľahky vzdávajú a rozhodne sa preto všetkými prostriedkami zohnať platné dokumenty. Nemá však šťastie a dostáva sa z jednej nepríjemnej situácie do druhej. Najprv ho dobehne chytrák Manuel a predá mu falošné papiere. Potom sa zamestná v nočnom klube, ale kariéru vyhadzovača mu zase prekazí láska ku krásnej speváčke Dorianne. Tá mu odhalí čaro ženského tela, ale pripraví ho zároveň o miesto. Túžba po dokladoch ho nakoniec prinúti narukovať do armády. Ale ani to nedopadne dobre, nechtiac sa stane dezertérom a skončí vo väzení. Podarí sa Joeovi ešte splniť svoje sny? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (131)

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa má aj Bud Spencer zopár slušných kúskov, kde celkom slušne exceluje bez svojho parťáka Hilla. Mne sa ten film páčil. Taká príjemná oddychovka, ako komédia priemer, proste blázniví taliani v južnej Amerike. Štvrtá hviezdička z nostalgie. Príbeh odsýpal, zopár bitiek, zopár hlášok, potrhlý mafián a Bud v úlohe negramotného predajcu banánov. Veľmi to dokopy nejde, aby obchodník sotva vedel počty, však? Ale tak prečo nie. Aj keď teda je to celkom postavička. Týpek iba žerie banány a robí decká. Po 20 deckách stretne peknú kosť a povie: "Rád by som si s tebou urobil dieťa". "Ty vážne nestrácaš čas, však?" ()

predsedajs 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý hrdina, jednoduchý scénář, jednoduchá podívaná. Ani moc vtipné, ani moc akční, takový slabší průměr ve Spencerově tvorbě. Jako film na nedělní odpoledne to ujde, ale víckrát to asi vidět nemusím. Skalní fanoušci Buda Spencera si k mému hodnocení přičtou hvězdičku, komoditní makléři se specializací na banány přičtou dvě. ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Bez Hilla to sice není ono, ale Joe je sympaťák. Konfrontaci dobrosrdečného burana s divokým městským životem už jsme viděli mnohokrát a Banánový král nás tak nemůže ničím překvapit, ale minimálně si v jeho přítomnosti dobře odpočineme a užijeme si titulní skladbu, která svou živelností strčí do kapsy takřka celý film... ()

walkingdead 

všetky recenzie používateľa

Pravděpodobně nejlepší "sólová" (= bez Hilla) role Buda Spencera je negramotný dobrosrdečný Joe, který kvůli snaze získat licenci na obchodování s banány potřebuje v první řadě získat alespoň "občanku" a vyráží z klidu džungle do města, kde poznává jeho nástrahy v podobě podvodníků, žen, armády a vězení, úřady ho posílají od čerta k ďáblu, ale Joe nakonec dosáhne svého a porazí i mafii, která chce získat všechny banány pro sebe. ()

bobstock 

všetky recenzie používateľa

Srdečný hromotluk bez identity s vůní tropického sexu je nucen navštívit civilizaci a okusit hrůzu birokracie, mafiánských praktik spolu s vojenským drilem. I bez věrného společníka Terence se to dá zvládnout nad věcí a se spoustou srandovních situací. A teď si jdu dát ten banán, co mi vysí ve špajzu..65% ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)

Reklama

Reklama