Reklama

Reklama

Hrochy v Afrike

  • Česko Hroši v Africe (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodení smoliari Tom (Bud Spencer) a Slim (Terence Hill) sa opäť pokúšajú zbohatnúť. Tentoraz chcú skúsiť šťastie v podnikaní v oblasti cestovného ruchu a otvoria si cestovnú kanceláriu priamo pod tropickým africkým slnkom. Ako turistickí sprievodcovia nemajú ľahký život, ale ani šokovaní turisti na ich výpravy len tak ľahko nezabudnú. Hlavne, ak nemali toľko zdravého rozumu a zahrali si s nimi karty. Horšie mohol dopadnúť už len ten, kto sa opovážil ohrozovať vzácne africké zvieratá. Naši podnikatelia potrebujú ochraňovať prírodu zo zištných dôvodov, podporuje totiž ich obchodný zámer. Keď však nemecký koloniálny pán Ormond (Joe Bugner) začne predávať divokú africkú zver kanadským zoologickým záhradám, obaja sa veľmi nahnevajú! Takmer proti svojej vôli sa dajú zatiahnuť do divokého dobrodružstva, v ktorom môžu naplno využiť svoje tvrdé päste a dôvtip... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)
  • Film se odehrává v Rhodesii 50. let, byl však natočen v okolí Johannesburgu a Pretorie. (ČSFD)
  • Karetní iluzionista Tony Binarelli ve filmu účinkuje dvakrát. Nejdříve coby skořápkář na tržišti, později v kasinové scéně propůjčí své ruce Terencovi Hillovi, podobně jako učinil ve filmu Malý unavený Joe (1972). (ČSFD)
  • Buldozer použitý ve filmu je Caterpillar 983. (NiaWolf)
  • Ve filmu lze vidět dva automobily Rolls-Royce Phantom II z roku 1934. (NiaWolf)
  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)
  • Filmovou hudbu složil Walter Rizzati a titulní píseň ''Grau grau grau''  složil Bud Spencer. Píseň tak byla natočena ve dvou verzích. Bud Spencer zpívá jak v jedné, tak v druhé písni. (chleba24)

Reklama

Reklama