Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Don Camillo (Terence Hill) je mimoriadne svojrázny kňaz, ktorý svoje ovečky na talianskom vidieku obchádza na motorke, v čase voľna trénuje miestnu futbalovú jednotku, medzi kazateľnicou a spovednicou jazdí na kolieskových korčuliach a žiadna zo svetských radostí mu nie je cudzia. Proti nemu stojí jeho večný súper, miestny starosta Peppone (Colin Blakely), ktorý obhajuje farby talianskej komunistickej strany. Obaja zaryto bojujú o priazeň miestnych ľudí a používajú na to všetky možné aj nemožné metódy, vrátane svojráznych a originálnych pokusov o diskreditáciu toho druhého... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal hlavne v mestečku Pomponesco. Niekoľko scén sa točilo v blízkom okolí, napr. v Brescello, Torre d'Oglio alebo Correggioverde. (smeke)
  • Snímek se u nás dočkal celkem tří dabingových verzí. První vznikla pro společnost MidoFilm v roce 1995 a hlavní postavu nadaboval Pavel Trávníček. V roce 2005 pro televizi Nova vyrobila nový dabing Česká produkční 2000 a.s. a Dona Camilla namluvil Petr Štěpánek. V roce 2010 film vyšel na DVD a byl vyroben třetí dabing, v hlavní roli opět Pavel Trávníček. (Stocki)
  • Peppone testoval Ferrari 308 GTSi. (smeke)

Reklama

Reklama