Reklama

Reklama

Boh odpúšťa... Ja nie!

  • Československo Bůh odpouští, já ne! (viac)

Obsahy(1)

Lupič Bill San Antonio (Frank Wolff) so svojím spoločníkom Budom (José Manuel Martin) prepadnú vlak prevážajúci značné bohatstvo určené na výplaty miezd, všetkých postrieľajú a korisť dobre ukryjú. Pištoľník na strane zákona prezývaný Doc (Terence Hill) sa rozhodne dostať nielen Billa, ale aj jeho korisť. Naláka ho na partičku pokru, a keď sa objaví falošná karta, vyzve ho na súboj. Bleskurýchlo tasiaci Doc urobí s lupičom krátky proces. Potom sa spojí s vyšetrovateľom poisťovne Earpom Hargityom (Bud Spencer), aby našlo ukryté peniaze. Ani jeden z nich netuší, že Billy nezomrel a už je spolu so svojimi spoločníkmi Docovi a Earpovi na stope, aby sa pomstili. Je len jasné, že vydarená dvojica sa čoskoro so zločincami na všetko odhodlanými stretne vo veľkolepom finále, kde, ako inak, Doc s Earpom pomocou svojich rukolapných presvedčovacích metód zvíťazia. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (157)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Perfektní western, který je na duo Bud a Terence dosti syrovým a nesmlouvavým dílem. Komedií bych tohleto nenazýval, protože k jejich pozdější tvorbě má tohle prostě dost daleko. Ani jedna bitka, skopičiny Terence se nekonají a rány seshora od Buda taky nečekejte. Zato čekejte zajímavý příběh o uloupeném zlatě a o banditovi, kterému by bylo lépe přece jen v hrobě. PS: Jedna hláška se zde přece jen najde a to když Lupič Bill vstoupí do hospody, ve které sedí mimo jiné u stolu Doc (Terence Hill). Bill řekne "Je tady moc lidí". a zastřelí několik hostů. O zlomek sekundy totéž řekne Doc a vystřílí ten zbytek....... Tak asi tolik k humoru. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle rozhodně není zábavný film ve smyslu komedie, tohle je film, který odkazuje na Leoneho dolarovou trilogii, kdy Terence Hill je v podstatě jen dalším bezejmenným hrdinou, který si musí hodně protrpět, aby se dostal do cíle. Závěr mohl být trochu drsnější, ale přesto je tohle povedený western s Budem a Terencem na začátku jejich společného působení. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicky pomaly ukecany a pre mna nudny western v ktorom nahodou hraju Spencer/Hill. K ich klasickym komediam to ma daleko. Väcsinu filmu tu konaju samostatne a buddy chemia medzi nimi tu uplne absentuje. Rovnako ako humor a bitiek je minimum. Nie su ani zabavne prehnane a ani prilis napadite. Stvalo ma na nich, ze su zrychlovane. Film prekvapi zbytocnou mierou brutality. Dokonca ani hudba sa mi nepacila. Celkovo mi tu chybala ta klasicka pohodova atmosfera. Zapletka má detektivny nadych, co je pre mna v kombinacii s westernovou atmosferou smrtelna kombinacia. 4/10. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Výnimočné spojenie tradičného dua v dosť vážnom a humorom nedotknutom westerne. Som rád, že Spencer-Hill sa vydali cestou, ktorá poskytuje v podobnom žánri divákom najmä zábavu a potešenie, ale nakoniec ani v takomto serióznom prevedení s pekelne hustou atmosférou a veľmi dobrou zápletkou si neviedli vôbec zle. Škoda, že sa im takýchto kúskov nepodarilo viac. 75%. ()

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála filmov, kde dvojica Bud a Terence používajú okrem svojich pästí aj nabité zbrane. A zároveň je to jeden z mála filmov, kde mi bola postava Buda sympatickejšia ako postava Terenca. Len mi nejde do hlavy, prečo musel tú bednu ťahať celú na chrbte, keď sa to dalo vynosiť aj postupne v malých mechoch. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (12)

  • Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho. (Jizni Tlapa)
  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)
  • Původní název filmu zněl “The Cat, the Dog and the Fox“ (Kočka, pes a liška). (Stocki)

Súvisiace novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (viac)

Reklama

Reklama