Reklama

Reklama

Kto nájde priateľa, nájde poklad

  • Česko Kdo najde přítele, najde poklad (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osud zaveje dvojicu dobrodruhov Alana (Terence Hill) a Charlieho O´Briena (Bud Spencer) do Tichomoria, na údajne ľudoprázdny ostrov, kde má byť ukrytý obrovský poklad. Na ich veľké prekvapenie však ostrov vôbec nie je opustený, o čom ich dostatočne presvedčí streľba, pri ktorej ide obom o život. Okrem domorodcov (a krásnych domorodiek) objavia na ostrove aj zabudnutého japonského vojaka Kamasuku (John Fujioka), ktorý netuší, že 2. svetová vojna sa už dávno skončila. Spoločnými silami sa vyberú hľadať záhadný poklad. Čelia útoku pirátov, ktorí po poklade tiež túžia. Kto sa k nemu dostane skôr? Budú Alanovi a Charliemu stačiť iba ich päste, aby premohli na všetko odhodlanú zločineckú bandu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

Hourec 

všetky recenzie používateľa

Pro mě je to taky kultovka z mládí...jako malej jsem si to pouštěl pořád dokola a obdivoval japončíka ve své pevnůstce, kde měl provizorní obranný systém z pušek a provázků XD . Ale jinak skvělý film, kde nechybí od každého něco. Na začátku plavba s marmeládou, potom domorodci, piráti a poklad...a nakonec Budův výraz při odevzdávání pokladu "hromada peněz" americkým vojákům při zjištění, že bankovky nejsou falešné, ale práve :D!!! 97% ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ako maly som film Chy Trova Un Amico, trova un Tesoro desne zral, a zerem ho aj po 30 rokoch. Vyborny scenar, perfektne hlasky Spencera a Hilla a kopa vyborne natocenych fackovaciek zaistuju filmecku. Proti zasranej liberalnej demokracii, proti xenofilii  postavim vysoko toto dielo plne xenofobie, rasizmu a dufam ze aj homofobie. 88 % ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Radšej zostanem tu. Z vášho sveta je mi zle.“ Budspencerovko-terencehillovky (dobrý žáner som vymyslel, že?) nikdy nechceli dostávať renomované filmové ceny. Šlo im hlavne a „len“ o dobrú zábavu. Vďaka prepracovanej choreografii akčných scén, skvelej chémii medzi hrdinami (Terence Hill bol síce schopný vyskočiť dva metre do vzduchu a vyšplhať sa na strom, ale Bud Spencer sa zasa o ten strom oprel a vyvrátil ho zo zeme aj s koreňmi) a vďaka šikovným scenárom (Dvojníci) šlo o nadpriemernú zábavu. Mnohé z ich spoločných projektov ešte i dnes udivujú kaskadérskymi výkonmi a rozkošnou ústrednou dvojkou. Tie snímky si udržiavali istý typ úrovne. Tu sa mi však prvý raz zdalo, že tá latka bola podlezená. Jednak nepriatelia našich obľúbených hrdinov sú až príliš nezaujímaví, čo by až tak nevadilo, ale je tu tiež biedny, podpriemerný scenár, ktorý skrátka nie je bohvieako vtipný. Ani exotický ostrov mi neprišiel bohvieako exotický a logiku veci ani riešiť nebudem (nie som odborník, ale dali by sa vôbec desaťročia staré bankovky zameniť v banke za aktuálne?). Hlavne mi ale prekážal primitívny humor, na ktorý u tohto dua nie som zvyknutý. Na jednoduchý áno, ale vždy bol taký... dobrácky. Tuná nie. Raz za rok si vcelku rád pozriem Kameňák alebo Babovřesky, myslite si čo chcete. Ale u dvojky Spencer/Hill na taký typ humoru zvyknutý nie som a už si ani zvykať nemienim. Komediálne scény s domorodcami (a hlavne Anulu) mi nepripadali ako komédia, ale ako čisté zlo a utrpenie (v neposlednom rade poriadne rasistické a xenofóbne, tak ale na to sme u konzervatívnych Talianov zvyknutí). Miestami som sa až trochu hanbil, že to vôbec pozerám. Palec hore za občasné hlášky („Máš v očiach nenávisť.“) a tradične super-chémiu medzi Budom a Terenceom. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Typický film dvojice S+H - primitívna dejová linka a pár bitiek, ktoré mi prišli zábavné naposledy keď som mal 12 rokov, teraz je to už len trápne, zvlášť keď ich režisér "vylepšil" zrýchlením. Padouši sú tradične na úrovni IQ 50 (vrátane syna kráľovnej domorodcov), takže počas tých 100 minút sa nájdu maximálne 2 scény, kedy som sa pousmial (cola + možno ešte niečo). ()

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím jestli není lepší se tentokrát vyhnout hodnocení s tímhle kouskem si fakt nevím rady.:-))) Někdy mně vyloženě nebavil a štval a někdy byl skvělý. Jak už zde bylo řečeno škoda že film nezůstal v duchu scének na lodi.:-) Žádný domorodci tam nebyli potřeba a Terence Hill podle mně taky ne v tomhle filmu měl být Bud Spencer sám. Protože scény kde je na své lodi se svým papouškem a fazolkama jsou opravdu skvělé (Marmeláda zdraví dává! Jo a já tě o něj připravím!) Jenomže co opustili loď a objevili domorodci to šlo dolu. Ale ne nebylo to špatné třeba po čase hodnocení o jednu hvězdu zvýším. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Postava Kamasuky (John Fujioka) byla založena skutečném předobrazu. Jeden japonský voják se skutečně skrýval v džungli ještě v sedmdesátých letech v domnění, že válka stále trvá. (GreatestFan)
  • Ve chvíli po odletu Charliho (Bud Spencer) a Alana (Terence Hill), kdy piráti a gangsteři obsadí ostrov, je v rukou vůdce bandy poslední nabitá zbraň a po 4 zastrašovacích výstřelech sám potvrdí, že mu zbývají 2 náboje. Při náhlém návratu Charliho a Alana na ně ale vystřelí nejméně čtyřikrát. (Furi)
  • Filmový ostrov je nazýván Pongo Pongo, Chow Key nebo Corbucci's Island. Všechno to jsou smyšlené názvy. (NiaWolf)

Reklama

Reklama