Reklama

Reklama

Winnetou a miešanka Apanači

  • Česko Vinnetou a míšenka Apanači (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Miešanka Apanači dostane od svojho otca na narodeniny zlatú baňu - výnimočný, ale aj veľmi nebezpečný dar. Na zlato si totiž brúsi zuby aj zločinec Bill so svojou bandou. Unesú Apanači aj jej brata, aby sa dostali k bani. Pomôcť im môže len snúbenec Apanači Jeff, ale ani on by nič nedokázal bez pomoci Winnetoua a Old Shatterhanda. (STV)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (173)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Jednu hvězdičku dávám za Lexe Barkera a druhou za Pierra Brice. Scénář se vymanil z obvyklé šablony zažehnávání hrozící války s indiány a rozjel paranoidní dobrodružství plné zrady a zvratů. Ani tohle, ikonická hudba a znovu krásné scenérie to nevytáhly alespoň na slabší průměr. Film je špatný po všech stránkách, včetně tolik proklínaného dabingu. To se mu pravda vyčítat nedá, ale papírem šustící dialogy jsou tuším dědictví původní verze. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Jojha, pekne wtf film! Miestami až fraška. Najmä šialený úvod, kedy drastickí kovboji idú nežne gratulovať dievčine k dovŕšeniu dospelosti (t.j. veku 21 rokov!), nosia jej darčeky a vy neviete, čo je divnejšie. Či to, že títo nerealisticky romanticky spracovaní zmrdi (z ktorých sa následne behom jedného nádychu stávajú chladnokrvní vrahovia), alebo to, že na Divokom západe jestvovalo čosi ako vek dospelosti. Prípadne vám napadne, či sa oslavovali narodeniny v takej podobe, ako dnes (chýba už len torta so sviečkami a klaun s balónmi). Oslava totiž pozostáva z toho, že oslávenkyňa, jej najbližšia rodina, potenciálny budúci manžel a dvaja divní chlapi (???) spievajú veselé pesničky a tvária sa, že netúžia po tom poriadne sa ožrať a niekoho znásilniť. Toto ma fakt dostalo. To už nie je ani idealizované spracovanie Divokého západu. To je rovno rozprávka. Alebo: chlap nájde gigantické nálezisko zlata, avšak nedoluje tam, ale radšej roky čaká v chudobe (!), aby ho mohol dať ako dar dcére. Samozrejmosťou je pre mayovky dlhá, masívna akčná scéna snažiaca sa kompenzovať nedostatok predchádzajúcej akcie. Strih je obludný. Vidno to v scéne, v ktorej banditi prenasledujú Apanači (neskutočná Uschi Glas v novučičkej flanelovej košeli z Tuzexu) a jej malého brata, hodia po nich laso, behom sekundy do záberu skočí Old Shatterhand, prestrelí letiace laso (!), za dve sekundy je pri prenasledovaných a po prenasledovateľoch (ktorí predtým stáli tri metre od Apanači) nie je zrazu ani stopa. Alebo moment, v ktorom mladík, infiltrujúci sa do skupiny zločincov, na pláži s desiatkami zabijakov päsťou omráči chlapa, ktorý práve odhalil jeho utajenie, pričom všade naokolo stoja, rozprávajú sa alebo hrajú karty ostatní zabijaci... a tí si nič nevšimnú. Špión následne vyskočí na koňa a v pohode odcvála preč. Našťastie to zachraňuje spoľahlivá dvojka Winnetou a Old Shatterhand. Götz George si po Poklade na Striebornom jazere a Medzi supmi na konto pripísal tretiu mayovku (zakaždým hral inú postavu). Ďalším do party je Walter Barnes, ktorý sa objavil tiež aj v Medzi supmi (kde hral otca postavy Götza Georgea), ale i on v Apanači hrá inú postavu. Je to taká blbosť, až je to zábava, takže za mňa 3*. ()

Reklama

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

A tak jsem si řekl, že se podívám na to, co jsem v mládí "promarnil". Dělat jsem to ale neměl. Ne všechno, co člověk v mládí promarní, musí za něco stát. A v tomhle rozlitém mlíce bylo vody habaděj, a nejen to spousta "éček", barviv, konzervantů, parfémů atd., takže je člověk nakonec rád, že se rozlilo a nemusí je konzumovat - alespoň ne celou dávku a do konce... Ostatně východoněmeckých indiánů jsem si užil dost, jeden můj spolužák se dokonce jmenoval křestním jménem Vinnetou (Sosa). ()

Mr.Bulanek 

všetky recenzie používateľa

pokracuju v letnim sledovani mayovek a ted uz me cekaji jenom ty prumernejsi a horsi, tady je jedna z tech horsich mayovek, aspon ze ta hudba je stejne dobra. pribeh neni spatny snad jen hur natoceny ale asi hodne tady delal dabing Lex Barker tu znel jak mutujic duchodce a Ralf Wolter (Sam) do neho nemel daleko. SPOILER chyba pozornejsi divak si muze vsimnou ze kdyz banditi prepadnou mesto kdy unesou Apanaci a bratra, kdyz se Sam koupe tak ma v ruce pusku pak ji polozi na kad a po strihu ji zase bere z poza kade. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bola regulérna sračka. Oproti posledným dvom mayovkám čo som videl (Medzi supmi a Old Surehand, ktoré tiež nehýrili kvalitou) citeľný kvalitatívny pád na všetkých frontoch. Toto bola priam paródia na klasické Winnetouovky, ale s pôvodným obsadením. Stupídny dej, šialene konajúce a teleportujúce sa postavy, lacné kulisy (samozrejme v maximálnej miere recyklované spolu s hercami - Martin z Medzi supmi tu hrá Jeffa)... jednoducho hrôza. Odpad nedávam len z piety voči zvyšku série. 3-/10 ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (27)

  • Film byl zpřístupněn mládeži od 12 let, což bylo z finančních důvodů nevyhovující. Krátce po premiéře začala střihačka Jutta Hering pracovat na zkrácené verzi pro děti od šesti let a všechny brutální scény vystříhala. Nová verze, kratší o celých devět minut, trvající nyní pouhých 81 minut, byla předložena FSK k posouzení, která ji podle očekávání zpřístupnila dětem od 6 let. Od té doby pronajímala společnost Constantin už jenom tento zkrácený film. V TV byla naproti tomu vysílána originální verze. (hippyman)
  • Po premiéře se tvůrci přesunuli do Stuttgartu, kde hlavní představitelé podnikli v napucované tramvaji okružní jízdu městem. Uschi Glas se ukázala jako schopná průvodčí, zatímco Pierre Brice vozil pasažéry - především lidi od tisku - úzkými uličkami města. (hippyman)

Reklama

Reklama