Reklama

Reklama

Winnetou - Červený gentleman

  • Československo Vinnetou II - Červený gentleman (viac)
TV spot

Dcéru náčelníka Assiniboiov Ribannu (Karin Dor) napadne rozzúrený grizzly. Za svoj život vďačí Winnetuovi (Pierre Brice), ktorý bol našťastie nablízku. Old Shatterhand (Lex Barker) je zatiaľ na stope banditom plieniacim indiánske dediny, ležiace na území naftových nálezísk. Indiáni sa preto rozhodnú vykopať vojnovú sekeru a tiahnu k vojenskej pevnosti... Zdá sa, že krviprelievaniu nemôže nič nezabrániť. Náčelník Apačov Winnetou a jeho pokrvný brat Old Shatterhand však chcú uzavrieť prímerie medzi Indiánmi a bielymi, a preto vypracujú mierový plán s vojakmi a Indiánmi kmeňa Assiniboi - čo však vôbec nie je pochuti zákernému Budovi Forresterovi (Anthony Steel) a jeho gangu... Počas misie sa Winnetou do Ribanny zaľúbi, no je nútený vzdať svojej lásky - len jej svadbu s poručíkom Robertom Merrilom (Terence Hill), synom veliteľa pevnosti J.F. Merrila (Renato Baldini), totiž indiánski náčelníci považujú za dostatočnú záruku mieru. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (37)

  • V scéne, keď skupinka banditov prichádza k dvom strážcom Ponkov a pýtajú sa na cestu, tak idú s koňmi do vŕška. V ďalšom zábere je však za nimi vyvýšenina, čo znamená, že by k táboru klesali, nie stúpali. (ČSFD)
  • Vo filme je niekoľko krát vidieť vlajku Spojených štátov amerických v dnešnej podobe, avšak v období vlády Abrahama Lincolna vyzerala inak. (ČSFD)
  • V scéne, kde idú Ribanna (Karin Dor) a Winnetou (Pierre Brice) do jaskyne, je možné vidieť, ako Ribanna niekoľkokrát zmení svoje oblečenie. (Odpocivadlo)
  • Když Vinnetou (Pierre Brice) a Old Shaterhand (Lex Barker) osvobodí lorda Castlepoola (Eddi Arent) z New Venanga a vzápětí všichni vyrazí pronásledovat Forrestera (Anthony Steel), je dobře vidět, že má Castlepool plnovous. Když však Forrestera dostihnou, je Castlepool hladce oholen. (spiritus)
  • Během scény, v níž se k velké poradě sjíždějí náčelníci všech různých kmenů, může pozorný divák v jednom záběru zahlédnout v povzdálí jedoucí nákladní automobil. (Vojcl)

Reklama

Reklama