Reklama

Reklama

Poklad na Striebornom jazere

  • Československo Poklad na Striebornom jazere (viac)
Trailer 2

V tajomnej jaskyni je ukrytý rozprávkový poklad, ktorý Indiáni už po stáročia chránia pred akýmkoľvek votrelcom. Chamtivý bandita Cornel so svojou bandou sa rozhodne, že sa pokladu zmocní, na scéne sa však objavia Winnetou, Old Shatterhand a skupinka ich priateľov, aby im v tom zabránili. Film Poklad na Striebornom jazere vznikol ako prvá snímka zo série veľmi úspešných adaptácií dobrodružných románov Karla Maya a stal tak pri zrode dodnes úspešného fenoménu šesťdesiatych rokov. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (585)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Harald Reinl, Pierre Brice a Lex Barker asi ani netušili počas natáčania, akej filmovej zbožňovanej klasiky základy práve stavajú. Keď sa nič neočakáva, točia sa tie najväčšie skvosty. V prípade sequelov je už na vás vyvíjaný tlak a všetci očakávajú to, čo videli naposledy a ešte viac. Asi preto je Poklad najlepšou Mayovkou vôbec. Kedysi som čítal aj knihu, tiež v dobe, keď som pozeral tieto filmy každého pol roka (9.až 15. rok života) a musím priznať, že ma viac zaujal film. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Najstarší film zo série o Winnetouovi a Old Shatterhandovi a popritom najlepší. Iste nie je geniálny, už len skrz ten prechádzajúci autobus, siouxskú výšivku na náčelníkovi Apačov, rýchlo vyrobené zábrany, keď útočili na farmu, mnohé chyby a mnoho výrokov, nad ktorými som sa pousmial, ale ono je to tak krásne s krásnymi motívmi o láske, chamtivosti, pomoci dobrých indiánov a belochov proti zlým. Najmä scény s dobývaním farmy, bojom s indiánskym kmeňovým náčelníkom a pri Striebornom jazere, inak na nádherných Plitvických jazerách sú parádne. Je to rarita, aký skvost natočili o divokom západe ľudia, ktorí na divokom západe nikdy neboli a točili to v Juhoslávii. Príbehy o indiánoch, boji dobra a zla v krásnej panenskej prírode s množstvom rozmanitých postáv, ak sa dobre spracujú sú často nádherné, tento bol najviac. ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je zkrátka klasika, za komančů bylo každé uvedení Mayovek doslova svátkem (a jistě nejen pro děti). Dnes se tomu člověk může leda smát, té všeobecné naivitě, striktně černobílým hrdinům, logickým kopancům v ději, trapným vtípkům, zřetelně malovaným kulisám... Mohla bych pokračovat ještě dlouho ve jmenování chyb, ale proč? Můj vzor a hrdina z dětských let byl Old Shatterhand - filmový i literární. Mayovky jsou zkrátka kult, ikdyž to možná mladší generace nepochopí. 79% ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Film, který je sice Mayově předloze hodně vzdálen, ale rozhodně ne více, než je May vzdálen realitě Divokého Západu. Indiánská tematika je tu v roli jakéhosi pohádkového koření a možná by se film obešel i bez ní, ale kam by se potom poděl klukovský sen o dobrodružství v širých prériích, odvaze a pravém přátelství stvrzeném pokrevním bratrstvím. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Celou heroickou ságu o velkém kamarádství indiána a árijce bych nazval jako milým rodinným TV dobrodružstvím. Ačkoli tyhle filmy nenaplňují ani v nejmenším můj náhled na western jako takový, mám je rád. Klasickým westenrům se nemohou rovnat. Vinnetou a Oldshatterhand jsou zkrátka moc naivní a moc hodní, možná proto si mé sympatie nikdy nezískali tak jako Eastwood, Wallach, Fonda s Bronsonem či Redford sNewmanem. Všechny charaktery bez výjimky jsou zkrátka dobráci od kostní dřeně, nebo naopak zmetci nejhrubšího zrna. Mezi touhle levicí a pravicí existuje charakterové vakuum, proto tu nenajdu a nehledám mně sympatickou a filmově zajímavou postavu. Ale což - tahle série je o dokonalých charakterech a s více než méně notnou dávkou dětské nostalgie dávám za 4*, AČKOLI... ale prd, neposlouchejte mě....... ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (76)

Súvisiace novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (viac)

Reklama

Reklama