Reklama

Reklama

Nemocnica Parkland: Atentát na Kennedyho

  • Slovensko Parkland (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

VOD (1)

História ľudstva je nielen históriou prevratných objavov a pokroku, ale i históriou bezbrehého násilia, z ktorého sa tým, čo prežili, i po rokoch či desaťročiach tají dych. Pribúda dátumov spojených s tragédiami, ktoré hlboko otriasli vierou celého sveta v ľudskosť a ktoré nám rok čo rok znova pripomínajú, akých zverstiev je, žiaľ, schopný druh, ktorý sám seba hrdo a z viacerých dôvodov naozaj nepatrične označuje prívlastkom „pán tvorstva“. Jedným z týchto dátumov je i dvadsiaty druhý november 1963 – deň, keď počas návštevy Dallasu došlo k dodnes mnohými konšpiračnými teóriami opradenej streľbe, pri ktorej vyhasol život tridsiateho piateho prezidenta Spojených štátov Johna Fitzgeralda Kennedyho (Brett Stimely). No ten deň sa krvavými písmenami navždy nezmazateľne zapísal nielen do dejín, ale i do sŕdc a pamäti tých, ktorých sa tento incident bezprostredne dotkol – príslušníkov tajných služieb, ktorí nedokázali ochrániť svojho najvyššieho veliteľa; majiteľa odevnej továrne (Paul Giamatti), ktorý ako jediný zachytil atentát na videu; staršieho brata (James Badge Dale) údajného strelca (Jeremy Strong) či lekárov a sestier v Nemocnici Parkland, ktorí horúčkovito, no neúspešne bojovali o prezidentov život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (72)

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

1 a 3 dny, které se udály po atentátu na Kennedyho v Dallasu. Režijní debut Petera Landesmana plný vypjatých situací v podání známých i méně známých herců a plný zajímavých informací z pozadí neblaze známé události, které mě nenechaly ani na chvíli vydechnout. P.S. Vůbec by mě nenapadlo, že rakev s ostatky prezidenta nemohli dostat do letadla... ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Film nestráca čas a už v počiatočných scénach (cca15min) hodne využíva archívne zábery,ktoré existujú od návštevy JFK v Dallase.Zároveň sa tvorcom podarilo vierohodne prepojiť tieto zábery s tými hranými bez rušivého efektu.Prvá polovica mala citovú šťavu,bola s tých lepších,kde prím hral patričný chaos,hodiaci sa zmätok i samotná akcia.Obsadenie sa z môjho pohľadu skladá z veľa neznámych hercov,ktorý týmto dodávajú oveľa autentickejší pocit z filmu.Ak sa vám niektorá z hlav.postáv zapáči,neobľúbte si ju!Budete sklamaní.I napriek tomu,že každá postava je dôležitým článkom,má svoju úlohu,svoj cieľ a zámer, ani jedna z nich nie je dominantnou postavou a ani jednej nie je venovaný dostatok priestoru a nie je uprednostňovaná.Pre všetkých fanúšikov takejto tematiky a fajnšmekrov aj konšpiračných teorií je povinnou jazdou a docela fajn jednohubkou. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Důstojnost. Udržet si ji, nebo ji někomu naposledy dopřát. To je osudný Dallas 1963 z perspektivy vedlejších postav. Na tom minimálním prostoru je jedinou zajímavou úlohou Oswaldův bratr Robert, jeho pošahanou matku nebo „filmaře“ Zaprudera, který trpí, jak kdyby mu odpravili jediného syna, bych v tomto podání klidně oželel. Ruční kamera měla přiživit tu atmosféru náhlého chaosu, ale mně spíš přišla jen jako tvůrčí berlička, která tu celkovou monotónnost nijak nenarušila. Škoda, že doktor Zac v rámci resuscitace nezazpíval. Kennedy by se zvedl a odešel po svých.. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Kennedyovka, která nespekuluje nad tím, jak to vlastně s vraždou Kennedyho bylo, ale věnuje se pouze dostupným informacím a to velmi detailně. Ačkoliv se svým způsobem jedná o formát hraného dokumentu, film nepostrádá výborné herce a perfektní dramatické sekvence. Za všechny bych jmenoval snahu lékařů udržet prezidenta Kennedyho při životě či hádku mezi texaským koronerem a tajnou službou o jeho tělo. Dále se mi líbil i prostor, který dostala Oswaldova rodina, přičemž dojem udělal zejména atentátníkův pohřeb. Landesman si ukousl pro svůj debut velké sousto, ale z mého pohledu obstál znamenitě. 80% ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Vynikající hraný dokument, který od začátku do konce působí velmi autentickým dojmem a je určený hlavně divákům, jimž téma JFK nedá spát. Postav je hodně, žádná není hlavní a téměř každá má nějaký svůj moment, řada scén je pekelně silných a oceňuji, jak scenárista a režisér dokázal vybalancovat truchlivě patriotistickou náladu filmu tak, že (alespoň na mě) nepůsobila lacině a neměl jsem pocit, že by mě citově vydírala. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (6)

  • Film bol natočený k 50-temu výročiu od spáchania atentátu na J.F. Kennedyho v Dallase. (peiton)
  • Natáčení bylo zahájeno v lednu 2013 v Austinu v Texasu. (Borrtex)
  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)

Reklama

Reklama