Reklama

Reklama

Kňazove deti

  • Česko Knězovy děti (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý kňaz Fabian preberá farnosť na malom dalmátskom ostrove, ktorý však pomaly vymiera, keďže počet zosnulých prevyšuje počet novonarodených detí. Fabian sa rozhodne proti tomu trendu bojovať a s pomocou trafikanta Petara a lekárnika Marina prepichujú predávané kondómy a antikoncepčné tabletky vymieňajú za vitamíny. Výsledky tejto kampane na seba nenechajú dlho čakať... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (190)

Hees 

všetky recenzie používateľa

Začnem takto : moja mama sa doteraz smeje na jednej scéne s filmu (hej pozeral som film s maminou :) noa?) Hodnotenie je jasné tento film je veľmi zábavný, kratší a netrpí ničím čím by mohol podobný film trpieť aby sa stal trápnym. Zjednodušene povedané nemá žiadne trápne vtipy, ide si svojou cestou a hlavne herecky je podaný hodnoverne. Nápad je tiež fajn aj keď je veľmi jednoduchý tak to mi vôbec nevadilo. Jediné čo naozaj vadilo je to, že film napriek svojej krátkej dĺžke ku koncu, ale veľmi strácal dych a lapal po dychu tak silno, že som sa rozhodol nedať mu 4 hviezdy, ale len 3,5 napriek silnej zábave, ktorú Svecenikova djeca určite ako film poskytuje. Nedá mi nespomenúť vtipnosť, ktorá nie je taká vynútená, že vtip a potom smiech, ale skôr celý film vo svojej podstate je komický keď si na neho spomeniete a to je tiež devízou. (Hodnotenie 3,5) ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Na Balkáně (na rozdíl od nás) umí točit dobré komedie a Knězovy děti je asi ta vůbec nejlepší, jakou jsem zatím viděl. Taková halda fórů se vidí tak v pěti běžných filmech dohromady, takže při skromné stopáži se člověk jenom směje a směje. K tomu to bylo špičkově režisérsky zvládnuté, takže plné hodnocení bez jakýchkoli výčitek. 95% ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

veselá až na zasmiatie komedia z dvoch tretín, potom sa to začalo divne točiť do dramatična, kde dej pôsobil skôr komicky ako dramaticky, so záverom takmer melodramatickým, fajnové a vtipné narážky na národnostné strany cirkev a politiku (i minulosť) hodne podobných postav je aj tu u nás :) zaujímavá až dobrá hudba vo filme napriek, tomu viac ako štyri body film neunesie ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Situační komedie zasazená na idylický chorvatský ostrůvek. Výborným nápadem jsou třeba knězovy barvité představy ohledně sexuálního života obyvatel ostrůvku či amatérský detektivní tým sloužící k rozkrývání zdejších vztahů typu kdo s kým spí. Ke konci už to ale moc sranda není. Situace jakoby nepřerostla přes hlavu jen protagonistům komedie, ale i jejich autorům. Takže nejlépe uděláme, pokud film nebudeme brát a priori jako komedii. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svieži balkánsky štýl, ktorý pôsobí veselo, hoci ukazuje vecí neveselé, Humornou stránkou ma film nedostal, lebo je to vidiecky štýl typu Babovřesky. Vážna stránka je zas zaujímavejšia z popisu než samotným prevedením. To všetko za tónov typickej juhoslovanskej hudby, dej má svoju zmätenosť, absurdnosť, ale aj myšlienky, ktoré sú dobrou narážkou na cirkev. Pre svoju antiklerikálnosť bol film na niektorých miestach zakázaný a samozrejme to zvýšilo jeho popularitu aj návštevnosť a hodnotenie. Dnes je totiž zosmiešňovanie a ironizácia viery to pravé orechové, avšak len tej jednej. Zosmiešniť bratov od Korána, to za zvyčajne nevypláca, tu odvaha akosi chýba. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Ku kritike zo strany katolíckej cirkvi k filmu sa režisér Vinko Brešan vyjadril: "Keďže sa Cirkev bude snažiť útočiť, verím, že sa film dokáže ubrániť sám. Niet zmyslu pred verejnosťou hájiť film, ktorý som sám natočil." (Arsenal83)
  • Goran Bogdan, jenž ve snímku ztvárnil Jureho, je v Čechách též známý díky reklamě na poděbradku, v níž hraje chorvatského číšníka Šimiho. (korndaddy)
  • Tvůrci potřebovali k natáčení několik tisíc kondomů, a tak hledali sponzora. Žádná dohoda se nezdařila, a proto musel štáb začít skupoval kondomy po celém Záhřebu. Nenašli však žádné o velikosti XL. (Mertax)

Súvisiace novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (viac)

Reklama

Reklama