Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maria naďalej žije na dvore kráľa Žigmunda. Čaká svoje druhé dieťa. Jej manžel Michel musí kráľovi opäť prisahať vernosť a nasledovať ho v hroziacej vojne s Tatármi. Maria sa dočká pôrodu, no so svojho novonarodeného chlapca sa dlho neteší. Unesie ho totižto Hulda Blanchetová, ktorá chce chlapca prezentovať ako právoplatného dediča. Maria bojuje o vlastné prežitie, spriada pomstu a čaká ju aj životné rozhodnutie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnotenie, recenzie)

Uhersko či Uhry, oficiálním názvem Uherské království (maďarsky Magyar Királyság [Maďar Kirájšág];[latinsky Regnum Hungariae), byl historický mnohonárodnostní státní útvar s maďarskou hegemonií, rozkládající se do roku 1918 na území dnešního
Maďarska,
Slovenska
a dále v částech dnešních států
Rakouska (Burgenland a malé části Dolních Rakous)
Rumunska (Banát, Sedmihradsko),
Polska (malé části Spiše a Oravy – dnes v Malopolském vojvodství),
Ukrajiny (Podkarpatská Rus),
Srbska (Banát a Bačka – dnes ve Vojvodině),
Chorvatska (Baranja, Mezimuří) a
Slovinska (Zámuří).

Jimclark

Jimclark (hodnotenie, recenzie)

Mně by zase (jen tak okrajově) zajímalo, jak je možné že "Jej manžel Michel musí kráľovi opäť prisahať vernosť a nasledovať ho v hroziacej vojne s Tatármi", když už v předchozím díle ho pohřbili. Nebo vstal po poslední reklamě z mrtvých? (to jsem už nedal).

na príspevok reagoval Neklan006

RizekCRF

RizekCRF (hodnotenie, recenzie)

Některým komentujícím zřejmě uniklo, že děj třetího dílu se odehrává převážně v uherské pustě, kam Tataři pronikli, nikoliv v Německu. Mě jen fascinovalo, jak se hrdinové přesouvali mezi Německem a Uhry. Asi teleportací.

Reklama

Reklama