Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (142)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

To byla zase blbost. Já jsem často shovívavá k těmto filmům, které vyloženě sami nechtějí hned skončit v koši, ale nějak mě už unavují ty samé scénáře, které občas vážně postrádají zdravou logiku. Ti záporáci, kteří nejspíš vlastnili Hermionin kouzelný přemisťovací přívěšek mi lezli krkem asi nejvíc. Chudák holka běží dvě minuty do knihovny, schová se hned za dveřma a za deset sekund může běžet zas, protože alobalový masky jí jsou za zadkem. On by to nebyl špatný film, klidně bych tomu ty tři dala, kdyby se ta holka aspoň opravdu snažila přežít a nedělala zbytečný kraviny. Ale já vím, bez nelogického chování postav, by to nebyl správný home invasion. Každopádně, subjektivně jenom za dvě. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas dňa Vďakyvzdania osamotená na internátnej škole. Potom ako jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila nejaké jedlo s pitím. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Inak pohodový večer sa s odstupom času mení v krutý boj o život so skupinkou násilníkov. Prepáčte! Ale nechápem, ako môžu byť všetky hororové aspekty zachované keď sa v snímku neobjaví ani jedna jediná gore scénka, pri náznaku násilia čumí kamera na "súhvezdie orion", celý snímok v tme jak v prdeli horára počas lovu na jeleňa. Príbeh "znásilnený populárnejším", no rovnako slabým "Purge". By ma zaujímalo kde sa teda podel ten údajný "veľký" rozpočet. Radšej si pozriem 100 krát okopírovanú ducharinu ako "survival" bez nápadu a krvi, ktoré navyše okrem snahy o budovanie atmosféry, prisám bohu ( a to som ateista! ) NIČ mimoriadne neponúka. Na peknú kameru sa s prepáčením taktiež zvysoka seriem, keďže sa režisér spolieha len na jeden hororový prvok. Stále si zvykám, že podaktorí preháňajú. K inteligencii snímku sa vyjadril "MUKADE". Film na jedno vzhliadnutie - 50%. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Kristy neprináša nič, čo by sme v hororovom žánri už dávno nevideli (tých neopodstatneným útokov čudáckych maskovaných tlúp sme tu v ostatne dobe už tiež zopár mali), no z nejakého, ťažko definovateľného dôvodu (pripisujem to tej atmosfére rozľahlého, opusteného internátu alebo snáď sympatickému odporu, ktorý kladie na prvý pohľad možno až príliš krehká a zraniteľná ústredná hrdinka) ma tento film dosť bavil. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Študentka ostáva sama na internáte počas tradičného Vďakyvzdania, no má smolu, že v obchode narazí na skupinku podivínov, ktorý si ju vyhliadnu ako svoju obeť... Pekný horor - podľa môjho gusta. Zo začiatku sa sympaticky pohráva s neistotou, napätím, atmosférou a samotným divákom, ktorému pomaličky odkrýva karty, rozbieha intenzívnejšie hororové pasáže a neodvratne graduje. Takže nech sa na to pozerám akokoľvek, tak to proste funguje. Do toho vysoko sympatická hlavná hrdinka s výrazným „final girl“ potenciálom a vo viacerých scénach potešiteľné štýlovanie ako v 80´s hororoch (opustený internát, všetko obklopujúca hmla, nočné slasherovské naháňačky); proste paráda. Navyše je to perfektne audio-vizuálne a technicky spracované, s dostatočne štedrým rozpočtom, až som prekvapený, že ho takto venovali v podstate úplne obyčajnému hororovému námetu. Ale teší ma to. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Na můj 500. komentář jsem chtěl něco spešl (bohužel nevyšlo). Tenhle Horor mi smrděl v pc skoro rok takže nebyla jiná volba. Bohužel jsem přesně věděl o co půjde a jakým stylem, proto se mi do toho nikdy nechtělo. Haley Bennett bez debat perfektní (má oblíbenkyně), ale záporný postavy stále o krok napřed a vždy vědí kde mají být - to vyloženě nesnáším. Mohlo se přidat více na gore, atmosféra dobrá, dvě, tři dobrý lekačky a to je asi vše. A ta scéna potitulková, jakože hodně zbytečný a trapný. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama