Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický príbeh o Herkulovi dostáva úplne nový rozmer. Začína v momente, kedy Herkules splnil povestných dvanásť úloh, aby sa vykúpil zo svojich minulých hriechov. Žije vo vyhnanstve a živí sa ako žoldnier. On a jeho päť verných spoločníkov putujú po starovekom Grécku a výmenou za zlatou poskytujú ochranu každému, kto ich potrebuje. Keď o ich služby požiada samotný trácky kráľ a jeho krásna dcéra, ktorých krajinu neustále ohrozujú tyranskí bojovníci, Herkules pochopí, že svojmu osudu nemôže utiecť. Musí prijať svoj vlastný mýtus a stať sa opäť tým slávnym hrdinom, ktorým bol kedysi dávno.. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 2

Recenzie (778)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Popravde, čakal som to omnoho horšie. Dej síce je jednoduchý, no zato od svojich predchodcov vďaka odľahčeným dialógom zábavnejšie spracovaný. Je to taký "pukanco" snímok pri ktorom divák ani na sekundu nemusí premýšľať. Proste oddychovka, obohatená o mytologicky vizuálne dokonale spracovaný úvod s niekoľko fakt vydarenými hromadnými bitkami. Rozčarovanie prichádza až v závere, ktoré síce je poňaté odlišným spôsobom, ako to doposiaľ bolo v mnoha spracovaných Herculesoch k videniu, no okrem pádu sochy "slobody" nepriniesol nič prevratné. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Jako prezident, řekl bych o snímku Bretta Ratnera toto: Podívejte se, pane redaktore, kdybyste nebyl idiot, tak byste jistě věděl, že jsem snímek Herkules viděl už kdysi, no, jen od jiného režiséra a nebyl to pan Sedláček, který, jak vy tvrdíte, vy idiote, nedostal ode mne medaili za službičku, nýbrž za celoživotní dílo, ale to byste věděl, kdybyste viděl Pravidla lži, které já, na rozdíl od vás viděl a podotýkám, že anglicky se Robert čte jako pan Littlefarmer. Herakles, tak se to překládá, vy idiote, jelikož se jedná o řeckého hrdinu, nikoliv amerického, no, jak jste si už určitě domýšlel, tedy Herakles, v překladu pražské kavárny jako velice oblíbený termín Kundun, což je, jak byste jistě věděl, kdybyste nebyl idiot, rovněž vynikající snímek Martina Scorseseho, což je v překladu Martin Hovínko, ale to jsem odbočil, no, tedy Kundun se vydává na dobrodružství, které s řeckými bájemi Eduarda Petišky, což se čte jako Edward Shemale, ovšem vůbec nesouvisí. Američané to zkurvili, jako ostatně vše. Takhle by se dějiny, pane redaktore idiote, neměly vyprávět ani za hovno, no. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

S tých sandalových filomv za rok 2014 (Pompeje, Harlinov Hercules) asi najlepší film aj keď ani toto nie je bohviečo. Tešil som sa na namakaného The Rocka a aj som ho dostal, tak isto aj jeho zábavu družinu, slušnú výpravu, kostýmy, hercov, či hudbu, ale toto všetko je len audiovizuálny zážitok (ktorý som si užil). Neviem či to tak mali aj tvorcovia v pláne, ale od Herculesa som čakal lepší príbeh, ale na druhú stranu pri tých akciách a tempe sa moc nedá nudiť. Obľúbený soundtrack: Arrival At Lord Cotys City, Training, End Titles. 70% - 3* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď som to videl prvý raz, tak to bolo "iba" nečakane zlé (počas natáčania The Rock všade zdieľal neuveriteľné fotky z posilňovne, na ktorých fakt vyzeral ako oživený Herkules, myslím po stránke svalov), ale po druhom je to po scenáristickej stránke regulárna sračka. Do toho bezradný, ťažkopádny režisér Ratner, ktorý to tu tak mohutne fláka, že aj tretí X-Meni sú oproti tomu veľdielo. Kam sa vytratil rozpočet netuším, lebo CGI majú úroveň priemerného seriálu, kulisy sú hnusne umelohmotné a to ani nebudem radšej komentovať trápne akčné bojové sekvencie s pár desiatkami štatistov. Áno, páčila sa mi občasná hra na to, ako to vlastne naozaj bolo s Heraklovou neporaziteľnosťou, či je to pravda alebo lož, ale to je asi jediný svetlý bod scenára. Posledným klincom do rakvy je obludne zlý kasting. Ian McShane ako Herkulov parťák, to ako naozaj? Zvláštne (v negatívnom zmysle slova) pôsobí nerozhodnosť ohľadom toho, komu je Herkules určený. Občas je drsný (na koly nabodnutí ľudia, mŕtve deti) a inokedy je to neškodné dobrodružstvo pre deti. Pomaly už seriál s nezastaviteľným Kevinom Sorbom sa mi páčil viac, ako táto zvláštnosť. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Ryan J. Condal, Evan Spiliotopoulos / Predloha: Steve Moore - Hercules: The Thracian Wars | Hudba: Fernando Velázquez | Distribúcia: Paramount, MGM | Štúdio: Flynn Picture Company, Radical Studios | Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržby: 243,4 milióna $ | Ocenenia: - || Výhodou druhého celovečerného Herkula v tomto roku je, že sa oproti Hercules: The Legend Begins neberie vážne, a tak má skôr humorný potenciál, než epický. Každopádne, aj napriek tomu, že má film viacero vtipných scén a odkazov, na komédiu to predsalen nestačí, a na plnohodnotný historický akčňák už vôbec nie. Takže svojim spôsobom úplne rovnako zbytočný film, ako ten prvý. Tie herkuloviny nie sú zlé, ale keby boli nevznikly, nič by sa bolo nestalo :) 50% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galéria (244)

Zaujímavosti (34)

  • Postavy z Herkulovy (Dwayne Johnson) družiny jsou sesbírány z různých bájí a až na dva z nich se žádná postava s Herkulem (Heraklem) nesetkala. Amfiaraos (Ian McShane) a Tydeus (Aksel Hennie) jsou postavy bojovníků z báje "Sedm proti Thébám". Atalanta (Ingrid Bolsø Berdal) je proslulá lovkyně a zúčastnila se jako jediná žena lovu na Kalydónského kance. Autolykos (Rufus Sewell) je největší zloděj z antických bájí, který jeden svůj zločin svedl na Herkula (Herakla), aby unikl trestu a Iolaos (Reece Ritchie) je Herkulův synovec, který mu pomáhal zabít Hydru a po jeho smrti chránil jeho potomky. (Wishkah)
  • Během natáčení Dwayne Johnson omdlel a to ihned poté, kdy v jedné zcéně zakřičí: "Já jsem Herkules!". (carlos.s)
  • Natáčení probíhalo v Maďarsku a Chorvatsku. (Terva)

Súvisiace novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (viac)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (viac)

Reklama

Reklama