Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

TomX2

všetky recenzie používateľa

Celkový dojem: Slovenský "ongoing , mainstream" seriál Búrlivé víno som nikdy nepozeral s prehľadom a oči som na tento rádoby úspešný (nuž, pre tvorcov finančne určite) seriál pustil len občas, keď to sledoval niekto z rodiny. A môj dojem? Už v tej dobe, kedy to najviac frčalo a všetci starí, ale aj mladí to nechceli prestať v tej bedni sledovať, som si povšimol, že tam niečo nie je v poriadku. A čo iné by to bolo, než oscarovi hodné herecké výkony? Ale kde by. Ešte o niekoľko stupňov horší je scenár (neviem, možno je niekde v dedinke na Slovensku úplne typické, že tam je nejaká dvojica (??), ktorá má úplne zamotaný príbeh a tisíc a jedna hercov sa tak dostáva do príbehu, ďalšej etapy Romea a Júlii? No, to už k (ne)prekvapeniu v novodobých Slovenských seriáloch býva zvykom. V posledných dňoch som ale mal možnosť si pozrieť zopár dielov a prekvapilo ma (možno aj potešilo?), že ten seriál je úplne inde než pred tými rokmi bol. Do príbehu sa zaplietlo aj niekoľko nádejných hercov a to hlavne trochu staršia a krajšia Laura Hritzová, ktorá rástla spolu aj s týmto seriálom (a našla si aj niekoľko frajerov?) - je na nej videť snaha a niekde je poriadne (ale určite) skrytá nádej, z nej bude úspešná herečka. No, presadiť sa do paneláku nie je zrovna najlepší nápad, ale každý herec mal svoje herecké začiatky. Moje hodnotenie: 15% ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Je mi tak trochu aj ľúto tých slovenských hercov... Tuto vetu by som mohol nakopírovať do väčšiny komentárov ku súčasnej slovenskej seriálovej tvorbe... Priznávam že som to pozerával istý čas, už ked fakt nebolo čo a panelák bolo to väčšie zlo a počet kanálov v TV bol značne obmedzený :) Hečkove Červené víno je oproti tomuto klenot... Tých pár záberov na vinicu z toho ešte seriál o vinárstve nerobí. Dookola sa tu omieľa to iste a riešia s problémy aby sme vyplnili vysielací čas. Tá zápletka okolo predaja pozemkov a rôznych machinácii okolo toho ešte ako tak funguje. Absolútne odveci popri tom vychádza ta dejová línia s miestnym doktorom. V markíze si zrejme povedali mame ešte kopu času tak to tam jebnime... Hodnotiť dialógy je absolútne zbytočne to je proste klasika a trhá to uši :).... Divák ktorý nema k dispozícíi bohatu ponuku programov to ma pomerne zložité pozrieť si niečo zaujímavé a zároveň sa vyhnúť nejakej telenovele. Vdaka bohu za STV2 :) ()

Reklama

Jello Biafra odpad!

všetky recenzie používateľa

Búrlivé víno??? ale ľudia, nerobte si zo mňa srandu!!! Toto "víno" je riadne kyslé a dávno zvetralé čučo kúpené v obchoďáku Coop Jednota a ktoré je vhodné akurát pre opiáš bratislavských bezdomovcov. Ďalší brak z nekonečných slovenských telenoviel, ktoré postrádajú akúkoľvek kvalitu a ktoré pri dlhodobejšom sledovaní môžu nechcene spôsobiť poškodenie mozgu televízneho diváka. Takže len na vlastné nebezpečie. ()

m.a.t.o. odpad!

všetky recenzie používateľa

OK, od Ordinácie v ružovej záhrade je to jednoznačne posun vpred, povedzme, že po technickej stránke (kamera, strih) a výberom lokácií to preští aj konkurenčný Panelák, ale stále je to iba telenovela, pretože - scenáristi sa točia stále na mieste, absolutne absentuje humor (áno, od denného seriálu vyžadujem aj štipku humoru) a nakoniec - herci sú neuveriteľní, niektorí (Loj, Pocisková, Túma, Deák) až trápni... ()

patrik1177 

všetky recenzie používateľa

Budem hodnotiť len to, čo som videl... čiže prvé 3 série. Potom ma to prestalo baviť. Keďže aktuálne vysielaná séria je posledná, trochu si zaspomínam, hoci naposledy som pozeral Búrlivé víno v roku 2014 a odvtedy som oveľa neprišiel. Pravdupovediac, vtedy som bol dosť naivný divák a to, čo nám ponúkli tvorcovia mi stačilo, dnes by som si Búrlivé víno už nepustil ani keby mi za to zaplatili. Dej sérií, ktoré som nevidel som si prečítal na internete a to mi dokonale stačilo. Spočiatku mal seriál veľkú sledovanosť aj veľký potenciál, škoda, že sa z toho vykľula nekonečná telenovela (ale vďaka Bohu sa už končí). Markíza ide so svojou tvorbou dolu vodou, mali by jej zakázať vytvárať vlastné seriály a ďalšie stupídnosti typu Farma. Keby od začiatku nekoncipovali Búrlivé víno ako denný seriál, ale povedzme 1 diel za týždeň s menej postavami a dejovými linkami, tak celý seriál mohol vyzerať a dopadnúť úplne inak. Hodnotenie prvých 3 sérií, ktoré som videl: 50%. P.S.: Keby som mal ohodnotiť aj zvyšné série, ktoré som nevidel, iba si prečítal dej a videl pár upútaviek v TV, tak hodnotenie by bolo ešte nižšie. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Exteriéry viníc sa natáčali v obci Vištuk, ale aj v Šenkviciach a Modre. (Johnny.ARN)
  • Počas osemmesačného nakrúcania seriálu otehotneli hneď dve herečky, a to Alena Ďuranová (Dáša) a Monika Hilmerová (Eva), a preto museli tvorcovia obe tehotenstvá zakomponovať do deja. (Johnny.ARN)
  • V 40. epizóde pozerajú deti jednu z predchádzajúcich častí seriálu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama