Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (66)

octopuska 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No, pátá řada za námi. Uteklo to jako voda a teď bude peklo čekat na šestou. Tempo ubralo na akci. Ovšem, když nějaká je, tak to stojí za to. Hlavně Arthur, když posnídá láhev whisky a dá si pěknou lajničku a završí to douškem opia, tak se urve ze řetězu tak, že se jeden nestačí divit a jeho psychotickej výraz, je přímej pohled do pekel. Přitvrdilo se na konverzačním duchu a hlubší psychologii postav. Rozklad Shelbyovic familie graduje fantasticky. Do toho nastoupil Oswald Mosley, který zastínil snad všechny zloduchy seriálu. Je jako ztělesněné zlo a jeho fašounsko narcistické ego nezná mezí. Hlavně ty píchačky před zrcadlem, se samolibým pohledem boha, mluví za vše. Claflin ho hraje famozně. Konverzační přestřelky mezi ním a Tommym, jsou jedno velké dusno. Skvělá atmosféra pokračuje ruku v ruce s dokonalým soundtrackem a skvostnými hereckými výkony. Tohle je prostě top seriál. A Alfie se probral z mrtvých s vyšperkovanou fasádou, což mě moc potěšilo, jako bonus. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za mě asi opravdu nejhorší série z celého seriálu. Hospodářská krize mě vůbec nebavila, nástup fašismu je docela zajímavý, ale podle mě z toho nevytěžili maximum. Poslední díl je nejlepší z celé páté série, navodí tu pravou napínavou atmosféru a představa, že si počkáme bůh ví jak dlouho na pokračování mě ubíjí. Bylo to i dost takové utahané, až moc psychologické, chybělo tomu pořádné tempo, co bylo v předchozích dílech. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V piatej sérii už to nie sú Blinders na akých sme boli zvyknutý a vstup do vysokej politiky bohužiaľ trochu seriál stiahol so sebou dole. Stále si človek vychutnáva skvelú slangovú angličtinu Arthura či predovšetkým Jimmyho McCaverna, ale v seriály je príliš veľa hluchých miest, v 5 epizóde sa úplne vytratia Michael s Finnom aby v tej poslednej zohrali podstatnú úlohu, ale sú úplne vynechané niektoré pasáže (vyslobodenie Barneyho Tomassona, odchod Peaky Blinders po neúspešnom atentáte) a iba niekoľko scén vyslovene vyráža dych (príchod Billy Boys k príbytkom Abermana a Bennieho Goldovcov, Labutie jazero u Tommyho) a na môj vkus sa až príliš často objavujú Tommyho vízie Grace. V každom prípade si aj ďalšiu sériu pozriem, avšak táto séria ma sklamala zo všetkých asi najviac. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vynikajúca séria. Prvýkrát ma nadchla kamera tak, že mám obľúbeného kameramana... Každý okolo Tommyho Shelbyho je prenasledovaný svojimi vlastnými démonmi. Zvuk v tomto seriáli pôsobí na zmysly diváka, v každej časti je použitá síce súčasná skladba, ale svojou atmosférou zapadá do 30tych rokov. Asi najviac ma oslovila myšlienka, ktorú vyslovila kedysi Tommyho matka: "Klince na Ježišov kríž vyrobili Cigáni. Preto sme prekliaty národ a nikde dlho nevydržíme. Musíme vandrovať z miesta na miesto, aby nás nedostihla naša vina". ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"No I’m not God... Not yet..." _____________ Nebyť toho nervydrásajúceho záveru, tak sa podľa mňa jedná o doposiaľ najslabšiu sériu... Príbeh mi prišiel oproti predošlým sériám o dosť temnejší, ale aj napriek tomu bol miestami naozaj pomalý a unavujúci. Atmosféra je síce po celý čas poriadne pochmúrna, ale chvíľami mi prišla trochu zvláštna a úplne mi nesadla... Avšak toto všetko je aspoň čiastočne vynahradené skvostným vizuálom, ktorý ponúka naozaj neskutočne premakané zábery (scény natočené z výšky a zábery s vertigo-efektom sú absolútny strop!) a k tomu aj perfektným finále, pri ktorom som sa doslova nedokázal odtrhnúť od obrazovky a napäto som sledoval, či sa Blinderom atentát podarí alebo nie (toto je bezpochyby jedna z najlepších scén Peaky Blinders). No, a záverečná scéna pekne navnadila na ďalšiu (v tomto prípade už finálnu) sériu, po prvýkrát sa stalo, že som sa v tomto seriáli nedočkal uzatvoreného konca... Piatej sérii dávam 7,5 zakopaných mín z 10... PS: Táto skladba je perfektná! "So, Tommy Shelby, it's war you want? It's war you shall have. " ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama