Reklama

Reklama

Obsahy(1)

LICHOŽRÚTI! Malé neviditeľné tvory, ktoré môžu za to, že nám ľuďom z každého páru ponožiek často zostáva len jedna. Ponožkami sa totiž živia! Hlavného hrdinu nášho príbehu, malého lichožrúta Chichúnika, čakajú vo filme veľké dobrodružstvá. Keď ho navždy opustí milovaný deduško Lamor, u ktorého vyrastal, musí Chichúnik prekonať strach, vyliezť z okna do veľkého sveta a vydať sa hľadať strateného strýka Padreho. Okrem odvahy mu na novej ceste plnej prekážok pomáha aj to, čo mu celý život vštepoval starý otec - láska k rodine, dobrá výchova a lichožrútske "desatoro". Týmto zásadám verí, ale v novom prostredí sa aj vďaka nim ocitá v nebezpečných situáciách. Keď nakoniec s ťažkým srdcom predsa len poruší dve základné lichožrútske pravidlá "Nikdy nevezmeš celý pár" a "Drž sa ľudí, ale drž sa od nich ďalej", má na to vážny dôvod. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (150)

Franki69 

všetky recenzie používateľa

Žádnej krteček s pandou nebo 3D hurvínek s joystickem...Takhle by se mi líbily současné české animáky. V tomto fóru je to takové to české hartusení, srovnatelné s hospodskými diskusemi o hokeji nebo fotbale. Koho měl trenér postavit, kam to měl Darida kopnout a nebo jak je možný, že Francouz nechytil takovou jasnou dělovku. *** Naprosto mě okouzlily postavy, fórečky, příběh...Bylo jasný, že tvůrčí tým se královsky bavil a že má ze světové kinematografie nakoukáno. Obtloustlý Padre mafioso, silák s ruským přízvukem..Dederon fakt pěkně zlověstná figura ... Líbila se mi i hudba. Tohle je opravdu povedený film a přeju mu dlouhej život. A určitě nejen v českých kinech a televizích. Zaslouží si to. Doporučuji s 80% a bylo by víc, kdyby bylo postavičkám lépe rozumět. Ale zvuk v českém filmu, to je kapitola sama pro sebe...škoda, mohlo to bejt je o pár procent víc. ()

Master19 

všetky recenzie používateľa

Začnu tím, co se mi líbilo a to je animace. Ta je výborná a ty okamžiky, kdy se lichožrouti dostanou až "ke kameře" a je vidět jejich výplet jsou skvělé. Taky záběry pseudoprahy jsou výborné, skoro až reklamní. Tím pozitiva ale končí. Totální absence humoru je pro mě naprostou záhadou. Příběh je taky trefa úplně vedle, jak může děti bavit parodie na mafiánské filmy, když tyto nemůžou znát?! Pochybuju, že někdo pouští desetiletým dětem Kmotra, aby měly přehled. Identifikace s postavami vázne, já osobně jsem se nechtěl vcítit do něčeho nesympatického co krade. Sice méně než ti zlejší zlouni, ale to na věci nic nemění. Ve výsledku jsem fandil profesorovi, aby ty malé parchanty pochytal a měl pokoj... Samostatnou kapitolou je pak dabing, který je příšerný. Jestli mělo to pitvořivé huhlání způsobit, aby jim nebylo rozumět, tak se to povedlo. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Toto jednoznačne nemohlo dopadnúť dobre. Tradícia CGI animákov je v Československu nijaká, žiadna. To ale neznamenalo, že sa netrebalo posnažiť viac. Čo povedať. Tupý, trápny, technicky zaostalý. Proste ,,československý,, brud. Natočiť to animovanou bábkovou metódou, ktorá mala kedysi u nás svetový ohlas, snáď... ()

ModryPlamen 

všetky recenzie používateľa

Hlavnou otázkou divákov je, či sa dokázal najnovší český 3D animák vymaniť z tieňa animačnej pohromy a totálneho nevkusu s názvom Kozí príbeh. A aj napriek zlepšeniu sa ani dnes nekoná prípad, že by animovaná tvorba z českej kotliny obletela svet. Zatiaľ čo samotní lichožrúti boli vytvorení celkom slušne, o ľuďoch, ktorí vypadali ako vystrihnutí z hry pre Windows XP sa to povedať bohužiaľ nedá. Navyše, samotný pán profesor vypadá ako niekto, kto ušiel od Tománkovej tvorby. Čo sa týka prostredia Prahy 21. storočia, zlepšenie tam zaznamenané bolo, avšak aj tak sa to so zahraničnou tvorbou porovnávať stále nedá, a to človek nemusí mať na mysli len tvorbu lampičky, napríklad fínsky 8 rokov starší Sobík Niko bol na tom lepšie. Toľko k animácií a teraz dej. Príbeh o konkurencií dvoch gangov, ktoré okrádajú Prahu o ponožky, vyložene nudný nie je. Problémom je málo vydareného, respektíve dosť nevydareného, slabého humoru. Trebárz “Ó sólé míó” scéna, ktorá je ideálna akurát len na krútenie hlavou. Inak celkovo spev ma vyložene nebavil. Na animák pre deti prekvapia aj trocha drsnejšie scény či množstvo úmrtia bez výraznejšej emócie. Osobne som s tým problém nemal, ale je na zváženie či tam dávať takéto scény. Jedným vyloženým pozitívom je aspoň komplikovaná, respektíve dosť zamotaná zápletka na pomery animáku, ktorá sa inak ako zloženou vetou opísať nedá. Teraz už len krátko k postavám, tie kladné sú troška sympatické, najviac Huhlík, darebák celkom dosť drsný. Ale inak moc veľký záujem o postavy tentokrát nebol. Fraška sa dnes nekoná, ale že by som túžil v poradí štvrtý český animák vidieť znova, to zas nie. Dve pozretia stačili. ()

Jas3 

všetky recenzie používateľa

Málo epické, málo dramatické. Emočně chudé. To je škoda. Ale forma dost dobrá! A mohu potvrdit, že všechno co se ve filmu děje, je vskutku pravda! Bydlíme mezi železničním mostem a Tančícím domem a ty dvě gangsterské party tu stále řádí. Dokonce se k nim přidala banda třetí. Ta nežere ponožky celé, nýbrž do nich jen vykusuje díry! Fuj! :) ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama