Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Veľká Británia These Final Hours
Trailer 1

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (109)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Slušne spracovaných apokalyptických snímkov bez vizuálnych orgií je veľmi málo. No "These Final Hours" ponúka pomerne reálny stav, ako by sa ľud mohol počas posledných hodín života strávených na zemi naozaj správať. Na Trierovu Melanchóliu, ktorá ma po emocionálnej stránke zasiahla viac síce nemá, no po dlhej dobe som videl film, ktorý ma dostatočne zaujal nato, aby som po určitom čase nepozeral do "blba". ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Máme pár hodín a potom nič, tak čo s tým. Podľa nátury. Jedni sú v prdeli, tak páchajú sebevraždy a depkária, druhí si povedia, že teraz si môžu konečne na sto pro užiť poriadne život (aj s vraždami) a niekomu v hlave prepne. Hlavná postava nám bude najbližšia práve kvôli dilemám, ktoré rieši, spackanému životu, na ktorého opravu má týchto pár hodín a proste preto, že nie je sfetovaný, nevraždí a ani na začiatku nespácha sebevraždu. A je zásadne zaľúbený. Film ale najviac prekvapí pri niektorých šikovných záberoch, niekedy v druhom pláne, ktoré nám priblížia najlepšie, ako sa ľudia pár hodín pred smrťou cítia. No a čo si z podobných katastrofických filmov zobrať? Posolstvo sa stále opakuje: žite aktuálny deň tak, ako by bol posledný....myslené ako vážne, tak zhusta cynicky... ()

Reklama

elanius 

všetky recenzie používateľa

(10/2015) / No sa mi zdala aj Sarah Snook nejaká známa. Toto sa bude stávať asi často, keďže hrala dosť zamaskovaná v Predestination. TFH sa na nič nehrá, nepotrebuje vytvárať zbytočne vyhrotené emócie a zároveň vie kedy tých pár emotívnych momentov naservírovať. Pre fandou post-pred apo povinnosť. (8/10) ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„LIDI, MÁME 12 HODIN. TO JE VŠECHNO." /// Světu vodbíjej poslední hodiny a lidská špína má pré (což se dalo čekat). Slušný lidi to postupně balej… (udělat Vánoce a tak, pak vzít provaz…). Vybydlenou krajinou si to šuká (autem) James a sleduje ten lidskej úpadek. Nebo to jen lidi začali žít tak, jak vždycky chtěli? (co taky čekat vod lidí). Z rádia mu apokalyptickej hlas hlásí, za kolik to má (všichni mají) a sedá na něj deprese. Taky nadržená přítelkyně, ale to už tak zajímavý není (nebo jo?). A jak to na něj všechno padá, tak se rozhodne, že nastal ten správnej čas na dělání dobrejch skutků. Tomu bych rozuměl. Ale furt čekám na nějakou myslitelskou hloubku (česky myšlenku). Ten svět celkem ujde. Barevnej filtr je dostatečně katastrofickej, ovšem ten příběh né a né poskočit do vyšších obrátek. Nízkorozpočťák, kterej chce říct, že až to začne, buďte s těma, co máte vopravdu, ale kurva vopravdu rádi. (Tak ne že skončíš zhulenej s nějakou rozcapenou děvkou!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V apokalypse hledám poetiku. 2.) Chci vidět konec. (Světa). 3.) Thx za titule ,,xaotic“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Uf. Zajímavé téma. Možná s ohledem na něj mi ale příběh přišel, hlavně ve druhé půlce, trochu moc civilní a toto téma tak nějak opouštějící. Protože se zvrtl v očekávané a předvídatelné. Ale rozjezd zajímavý, různé obrazy toho, co by kdo dělal, poslední megapárty světa vypadala fakt zajímavě. Co byste dělali vy? Co bych, sakra dělal já? Ale asi vím. prostě bych dočetl knihu... ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama