Reklama

Reklama

Strach a hnus v Las Vegas

  • Česko Strach a hnus v Las Vegas (viac)
USA, 1998, 118 min

Obsahy(1)

Paródia amerického sna z dielne bývalého člena kultovej komediálnej skupiny Monty Python. Kultový film Terryho Gilliama a jeho šialená jazda mestom Las Vegas za najbizarnejšími zážitkami, aké sa vám môžu stať. Johnny Depp a Benicio Del Toro v pikantných scénach najrôznejšieho druhu vo filme, v ktorom zistíte, že o pôžitkoch vlastne neviete nič. Presvedčte sa na vlastné oči, že Amerika je skutočne krajinou neobmedzených možností. Pretože pri tejto pánskej jazde celkom stratíte dych... (STV)

(viac)

Recenzie (850)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Chcel som ti iba na čelo vyrezať malé "z" ... to čo bolo toto. Tomu, kto mi požičia (zoženie) knihu, dám polovičku kráľovstva a za ženu moju tretiu dcéru .. bo ja tých 120 strán musím prečítať. Neber drogu, zober knihu. Zábavná vec s výbornou muzikou. Depp bol excelentný, ale musím priznať, že mňa asi viac fascinoval Dr. Gonzo a jeho stavy. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Odviazaný úlet dvoch parťákov s kufrom plným drôg sa časom stráveným v Las Vegas mení na nočnú moru. Podobne ako kvetinové obdobie 60. Rokov 20 storočia skončilo po vojne vo Vietname tupým marazmom kultúrne diétnych rokov 70. Sympatickí hrdinovia sa menia na ľudsky odpudivé hovädá, neštítiace sa ničoho. Každé povzbudzovadlo je dobré, všetko je dovolené. Najmä právnik Gonzo sa statočne činí. V ríší tupého konzumu sa halucinačná vízia kryje s realitou. Všetko podané skvelým obrazom, zaujímavo vystihujúcim stavy po požití jednotlivých látok (pobavili stavy po čuchaní éteru) podfarbené vynikajúcou hudbou (ukončené Vivat Las Vegas! mojich obľúbených Dead Kennedys) a čiernym humorom. Pritom nejde len o samoúčel ale aj o presné ukázanie zlomu kultúrneho boomu a čo z neho zostalo; kde sa dostala spoločnosť uprednostňujúca zážitok, či bombastickosť pred poznaním, spiritualitou a vnútorným prežívaním. Pozn.: vo filme vidieť ruky Benicia del Tora s krvavohnedými fľakmi. Nejde o maskovanie, herec si skutočne zahasil cigaretu o ruku, pre prílišnú brutálnosť bola scéna vystrihnutá. ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Všechno špatně. Mám rád divné filmy a mám rád i Terryho, ale na tomhle jsem nenašel nic. Příběh? Prakticky žádný, film se "fláká od rohu k dalšímu rohu", černý humor (který miluju a který tady podle obsahu měl být) mě nijak neoslovil (opravdu jsem se během filmu zasmál maximálně jednou a to už ani nevím čemu) a film mě neuvěřitelně nudil. Jediné pozitivum zde byli herci. Od těch hlavních (tradičně skvělý Depp, i když i on měl už mnohem, mnohem lepší role) až přes epizodní roličky (Ricci, Diaz). Věřím tomu, že takhle nějak to vypadá, když jste "sjetej", ale to já nevím, v životě jsem neměl ani trávu (možná proto nemůžu docenit tenhle film?) Už dlouho mi dvě hodiny nepřipadaly jako čtyři (cože, to uběhlo jen pět minut?) Nevěřím tomu, že bych tohle chtěl někdy vidět znovu - 40 %. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Odmyslime si jednoduchý dej, o dej a hlbokomyseľné myšlienky určite v tomto filme nešlo. To nebolo zámerom. Film chcel proste iba divákovi ukázať, ako asi vypadá svet pod vplyvom drog. Ja som si na filme všimol aj niečo iné. A to podľa mňa najgeniálnejší super herecký výkon aký som kedy v nejakom filme videl. J. Depp je proste pán herec, ktorému sa hereckým prejavom nikto nevyrovná. Povráva sa, že musel byť naozaj na drogách, keď dokázal podať taký výkon, čo by však jeho genialitu nijak nezmenšilo, pretože aj v tom prípade by to bolo náročné, možno ešte náročnejšie. Nemám čo váhať, plný počet hviezd, dal by som aj viac ak by to bolo možné. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film postráda jednotný "príbeh", je sledom voľne spojených epizód. Odvíja sa ako novinárovo rozprávanie s komentárom rôznych vonkajších súvislostí. Obrazu drogového vnímania zodpovedá aj hektická kamera, prudký strih a bohatá zvuková stopa (s využitím dobových piesní). Nesporne zaujímavým atribútom snímky je herecké obsadenie: hlavné postavy vytvárajú na nepoznanie "maskovaní" Johnny Depp a Benicio Del Toro a v epizódnych úlohách sa objavujú známi herci. Johnny Depp a Benicio Del Toro sú herecká esá, ktoré tu predvádzajú čo im sily stačia, ale či je to dobre alebo zle, tak to možno len ťažko posúdiť. Už len preto, že príbeh samotný pôsobí dojmom, že ho písal zhúlený cvok. Dlho očakávaný film bol skôr sklamaním. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (33)

  • Raoul Duke (Johnny Depp) je zastaven policistou (Gary Busey) Kalifornské dálniční hlídky, který ho pronásleduje Plymouthem Satellite z roku 1974. Film se ovšem odehrává v roce 1971. (J.F.B.)
  • V mnoha ohledech kontroverzní film byl premiérově uveden na prestižním filmovém festivalu v Cannes, kde soutěžil o hlavní cenu. (Zdroj: Česká televize)
  • Natáčení v Las Vegas trvalo 56 dní. Natáčet v kasinu bylo možné kvůli hostům jen mezi 2. a 6. hodinou ranní a k dispozici měli filmaři jen 6 hracích stolů. (PußyMagnet)

Súvisiace novinky

P. T. Anderson chystá detektivku

P. T. Anderson chystá detektivku

02.01.2013

Jeho Mistr figuruje ve většině výčtů nejlepších filmů roku a pravděpodobně se objeví i v oscarových nominacích. Jeden z nejosobitějších tvůrců v současném Hollywoodu už se ale naplno věnuje dalšímu… (viac)

Reklama

Reklama