Reklama

Reklama

VOD (1)

Záchranná akce promění život posádky americké vojenské ponorky a kapitána Matthew Davise v peklo. Po příchodu tří trosečníků na palubu se začnou odehrávat záhadné a nebezpečné věci, ale zjistit jejich příčinu zdravým rozumem se zdá nemožné... Píše se rok 1943 a americká vojenská ponorka Tiger Shark objeví uprostřed Atlantiku tři trosečníky - dva muže a ženu. Velitel Brice je vezme na palubu, přestože se pověrčiví námořníci obávají, že přítomnost ženy přinese smůlu. Záhy se ukáže, že se skutečně děje něco podivného, i když zubožení pasažéři to rozhodně nemohou mít na svědomí. Tajemná síla, která likviduje posádku, zjevně není z tohoto světa... Počas II. svetovej vojny vykonáva ponorka nazývaná Tiger Shark v tajomných morských hlbinách svoju štandardnú záchrannú akciu. Ponorka sa však dostáva do pasce podmorských úžin. Šokovaná posádka je paralyzovaná strachom a jej cesta sa mení na misiu hrôzy, ktorá dosahuje až na dno ľudskej psychiky... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (169)

tron 

všetky recenzie používateľa

Nie je to výslovne kvalitný film, ale mám ho rád a kvôli sympatickým hercom, do skutočnej historickej udalosti pôsobivo zasadenému scenáru a klaustrofobickej atmosfére si ho vždy rád pozriem. V prvej polovičke skromný, ale veľmi pôsobivý horor za 4*, bohužiaľ v druhej sa premení na podpriemerný klišé horor za 2*. Dej je umiestnený do mrazivých, stiesnených priestorov ponorky ticho plávajúcej nepriateľskými vodami nebezpečného roku Pána 1943. Potešia solídne herecké výkony skúsených námorníkov v čele s vládcom ponorky Bruceom Greenwoodom a ďalej napr. Davis, Flemyng, McCallany a Chinlund (dokonca i inokedy nemožný Scott Foley, ktorý takmer pochoval Vreskot 3, sa snaží). Režisér Čiernočiernej tmy zručne buduje príjemne pomalú atmosféru temného napätia, pochlapí sa k niekoľkým výnimočným okamihom (nálože, raje, kormidlo) a keď mu dôjde dych, prizve si na pomoc báječný hit „Sing, Sing, Sing“ Bennyho Goodmana. ()

mustafa 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem opravdu víc. I když je to přece jenom trochu lepší než černočerná tma. Zklamal mě hlavně příběh filmu, od kterého jsem si sliboval opravdu hodně, když ho napsal Darren Aronofsky, myslel jsem na něco depresivního a horového, bohužel ani jedno se nesplnilo. Příběh je zbytečně zdlouhavý a skoro vůbec nic nedozvíte a vše je zakončeno pitomým koncem. Herecké výkony nestojí za mnoho a zopakuji znovu, pro mě je to zklamání roku. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

začalo to zajímavě. po chvíli však začínali dostávat prostor klišé věty typu ,,ženská na lodi přináší smůlu", atd, atd. pak se všichni trosečníci tváří, jako když něco ví. jeden člen posádky jim nevěří. no a ostatní nevěří (pro změnu) zase jemu. a nakonec nechybí ani ..... . sorry, já se nebál ani nelekal. bohužel jsem se ani nezasmál. já prostě ty béčka nemusím. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný mysteriózny vojnovo ladený thriller. Má výborný príbeh o posádke americkej ponorky v časoch druhej svetovej vojny, ktorá počas plavby vezme na palubu trojicu stroskotancov, ale má problémy s prenasledujúcou nemeckou loďou a navyše sa na palube začnú diať zvláštne nevysvetliteľné veci. Spracovanie je ale určite sklamaním a mám z neho aj také rozporuplnejšie pocity. Na jednej strane nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to je dej celkom svižný a väčšinu času aj celkom zaujímavý a pokiaľ sa venuje len reálnym veciam plynúcich z udalostí vojny, teda posádka, ktorá má strach z objavenia nemcami, ukrývanie sa pred loďou a podobne, tak je na tom film celkom dobre, ale problémom je tá hororovejšia rovina, na ktorú som sa práve najviac tešil. Potenciál v nej rozhodne bol, ale všetko je to tak nudne podané a po všetkých stránkach nedotiahnuté, že to miestami pôsobí až smiešne a tak táto rovina je zároveň aj hlavnou slabinou filmu. Ale aspoň môžem pochváliť slušnú atmosféru, ktorú si film drží po väčšinu času, ale o napätí v rámci hororu už nemôže byť ani reči, na to tu nič nevyvoláva dostatočný rešpekt. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Greenwood, Holt McCallany, Matthew Davis alebo Jason Flemyng sú ako posádka ponorky úplne ideálni a poteší aj príjemná Olivia Williams. Réžia je na tom pomerne dobre, ale scenár jej kazil, čo sa dá, čo je škoda a dobre je na tom aj technická stránka, síce niektoré efekty ponorky sú slabšie, ale to v tomto žánri nie je vôbec podstatné. Keď si odmyslím tú hororovú rovinu, tak je Hlbočina celkom zaujímavý a miestami aj napínavý film z klaustrofobického prostredia a takto aj funguje. Ale ako horor až na atmosféru zlyháva vo všetkých ohľadoch. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 59%. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Píše se rok 1943 a posádka americké ponorky Tiger Shark má pocit, že v chladném Atlantiku se dějí divné věci. Kdosi nebo cosi má totiž zájem na tom, aby už námořníci nikdy neviděli domovský přístav. Brzy je zřejmé, že tajemná síla, likvidující s úpornou nekompromisností techniku i posádku, nemůže být z tohoto světa... Když poručík Brice, pověřený velením, vezme na palubu tři trosečníky a jedním z nich je žena, jejíž přítomnost na palubě vždy znamená smůlu, začnou se dít podivné věci. Horor Hlubina zhusta sází na tajemnou atmosféru a minimálně v první polovině mu to i vychází, ale pak se zvrhne v jednu stupiditu, které není pomoci. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (18)

  • David Twohy si pre natáčanie vopred pripravil sadu nahrávok potrebných zvukov, kde mal zaznamenané zvuky podmorských výbuchov, spev veľrýb, kvílenie motora, hukot lodnej skrutky, praskanie vystrelených nábojov a mnoho ďalších ťažko identifikovateľných pískaní a kvílení. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)
  • Každý vytvorený modul interiéru lode vážil cez 20 ton. (Arsenal83)

Reklama

Reklama