Reklama

Reklama

Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose miliónom divákov, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (273)

classic 

všetky recenzie používateľa

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Kdybych byla kravata, chtěla bych, aby mě nosil George Clooney. A kdybych bylo zrcadlo, nastavilo bych se Julii Roberts, abych jí připomnělo, že to ona byla kdysi pretty woman. Hra peněz je všude kolem nás a hraje se nonstop, takže žádné překvápko, že se dostala i na plátno. Na film jsem si vzpomněl teď nedávno během předzápasového studia Buly, při nekonečně bolestivém rozboru Záruby s Hostákem. Kéž by i na Kavčí hory někdy vyběhl nasranej finančník... ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Pozitivní překvapení na mnoha frontách. Jodie Foster za kamerou, George Clooney před kamerou. Tady ale hraje prim Jack O'Connell, který se do role zoufalce hodí naprosto dokonale. Nemůžu říct, že bych si ho pamatoval z jiného filmu (a že sem jich pár viděl), ale odteď ho budu mít v hledáčku. Naopak Julii Roberts bych vyměnil na další méně známé jméno, do hry nepřinesla nic výjimečného. Jako thriller funguje film výborně, dočkáme se hodně zvratů a neustále jsem přemýšlel nad tím, jak tohle asi může skončit. Filmy odehrávající se na malé ploše mám v oblibě, takže za mně palec nahoru. ()

baribal 

všetky recenzie používateľa

Nuda k ukousání. Jodie není vyloženě špatná režisérka, její problém je nedostatek invence. Pan Bobr nebyl špatný, ale rozhodně neměl vytěžený potenciál. Stejně tak tomu je v Money Monster, které má herecké ksichty a líbivé prostředí, ale nemá drajv, originalitu a chytrost. Lepší film na sobotní večer, kdy se Vám nechce u filmu moc myslet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Wall Street je casino, kde hrají s Vašimi penězi." Proto plně důvěřuju kapitálovému trhu a až budu mít touhu udělat ze svých miliard obyčejné milióny, tak začnu obchodovat s akciemi. Zatím mám alespoň čtyři z pěti pohromadě, takže dle mluvy Lee Gatese neztrácím kontrolu nad svým svěračem a nabídkám bank na to, aby si mohly s mým kapitálem zahrát na burze, zasílám fotky se zdviženým prostředníčkem. Jenže Kyle nechal se svými penězi pracovat "odborníky", kteří mu z peněz vyrobili velké NIC a tak se nedivme, že si šel do televize užít svých pár minut slávy s pistoli a výbušninou. A mě to hodně bavilo, protože jsem tvor hravý a tak jsem si užil to hledání peněz zakutálených do švýcarských, jihoafrických či kdovíjakých dolů. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama