Reklama

Reklama

Posledná loď

(seriál)
  • Česko Poslední loď (viac)
Trailer 13
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Predloha:

William Brinkley (kniha)

Hrajú:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)
  • Americké námorníctvo povolilo natáčať na palube torpédoborcov USS Halsey, USS Deway a taktiež na vyradenej USS Iowa. Lode boli niekoľko dní na otvorenom mori, aby sa mohli natočiť 360-stupňové zábery lodí bez prístavu v pozadí. Väčšina námorníkov na týchto záberoch sú skutoční námorníci, ktorí vykonávali svoju službu na uvedených torpédoborcoch. (Armageddon)

Posledná loď - Season 1 (2014) (séria) (S01)

  • RFS Vyerni – ruský raketový krížnik na jadrový pohon, bola v skutočnosti bojová loď USS Iowa, ktorá v dobe natáčania slúžila ako plávajúce múzeum. Bola však neustále udržiavaná v stave, aby pri prípadnej reaktivácii mohla byť povolaná späť do služby. (Rorschach_SK)

Posledná loď - It's Not a Rumor (2015) (epizóda) (S02E03)

  • V epizóde si strihol cameo Ray Mabus, ktorý bol v čase natáčania skutočným americkým ministrom námorníctva. Hrá ministra námorníctva, ktorý sa prihovára posádke U.S.S. Nathan James z nahrávky získanej z Bieleho domu. V epizóde teda hral sám seba. (koba)

Reklama

Reklama