Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent Coulson učiní objev. (Disney+)

Zaujímavosti (15)

  • Tento diel bol predstavený v úplne čiernobielej farbe, s výnimkou poslednej scény. Zápletkový prvok, ktorý robí tento efekt diegetickým (rozprávanie príbehu rozprávačom, ktorý sumarizuje udalosti v zápletke a komentuje konverzácie, myšlienky postáv), je Coulsonova (Clark Gregg) skúsenosť s "technickými problémami" s EMP (elektromagnetický pulz) z epizódy Alien Commies from the Future! (2020). Jeho skúsenosť s čiernobielym videním a vnútorný monológ spolu s dejom naráža na filmy noir 40. a 50. rokov. (Predchádzajúce témy boli v dobách Veľkej hospodárskej krízy a obdobia Studenej vojny zamerané na pašerákov a príbehy gangstrov a neskôr na komunistov a mimozemské invázie.) Čiernobiela atmosféra je naznačená blikajúcimi farbami za Coulsonovou dúhovkou na konci dielu Alien Commies from the Future! (2020). (Pat.Ko)
  • Coulson (Clark Gregg) hovorí: "Veľký spisovateľ raz povedal: 'Minulosť nikdy nie je mŕtva. Ani nie je minulosťou.'" Citoval Williama Faulknera z diela "Requiem for a Nun". (Pat.Ko)
  • Začiatočná sekvencia epizódy je pocta k ikonickej úvodnej scéne filmu Sunset Boulevard (1950). (Pat.Ko)
  • V tejto epizóde sa Alphonso Mackenzie (Henry Simmons) predstavil už stokrát počas celého seriálu. (Pat.Ko)
  • Enoch (Joel Stoffer) v podstate slúžil ako prepínačka medzi agentmi na zemi a Zephyrom. Zdá sa, že na to použil akustický zlúčovák. Akustické zlúčovaky boli skoré modemy používané na prenos informácií cez telefónne linky. Slúchadlo bolo umiestnené na zlúčovak, a ten konvertoval elektrické signály z počítačového zariadenia na akustický signál alebo zvuk, ktorý telefón odosielal cez sieť. (Pat.Ko)
  • Tento diel je štýlovo vytvorený ako pohyblivý obraz z filmového žánru film-noir, ktorý bol populárny na začiatku 20. storočia. Filmový žáner noir ("noir" znamená po francúzsky "čierna") je definovaný ako štýl alebo žáner filmového umenia charakterizovaný náladou pesimizmu, fatalizmu a nebezpečenstva. Pôvodne bol termín použitý (skupinou francúzskych kritikov) pre americké thrillery alebo detektívne filmy vytvorené v období 1944-54 a na diela režisérov ako Orson Welles, Fritz Lang a Billy Wilder. (Pat.Ko)
  • Epizóda sa začína záberom na Hollywood Roosevelt Hotel. Tento hotel je známy nielen tým, že je najstarším nepretržite prevádzkovaným hotelom v Los Angeles, ale tiež tým, že je dobre známy svojou povesťou o duchoch. (Pat.Ko)
  • Okrem toho, že názov epizódy odkazuje na film Out of the Past (1947), názov sa zakladá aj na skutočnosti, že Daniel Sousa (Enver Gjokaj) je človek "z minulosti", pretože tím ho vzal z jeho časového obdobia kvôli jeho predpokladanej smrti. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama