Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (309)

GilEstel 

všetky recenzie používateľa

Italská Bláznivá střela ve slabší podobě. Hodně primitivní humor. Na to je třeba se připravit. Já to udělal, ale stejně to nestačilo. Opravdu dobrých scén je pomálu, ale je dobré si na ně počkat. Ocenil bych třeba 20min sestřih toho nejlepšího. To by bylo určitě na 4 hvězdy. Takhle to zbytek stopáže strhává ke dnu. Dávám přednost jinému druhu humoru. Stejně jako se spousta lidí nesměje u Ferreriho, já se moc nesměju u tohohle. Určitě jsou lepší italské komedie, ačkoli i tato má určité přednosti, kterými si vydobyla popularitu a celou řadu pokračování. 45% ()

Hennes 

všetky recenzie používateľa

Villaggia a jeho komedie mám rád. Tohle je asi to nejlepší a je to prostě klasika. Tady se určitě zasmáli i ti, kteří tyto jednoduché a často odsuzované komedie v lásce nemají. Cesta vlakem a zažívací potíže zeměměřiče Carboniho. Odtučňovací kůra profesora Büchermayera. Cyklistický závod a další výborné scénky. ()

Reklama

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Přestože miluju komedie všech druhů a subžánrů, zahanbeně přiznávám, že ty italské mi vůbec nic neříkají. Stavím je na stejnou úroveň jako třeba Troškovy Kameňáky. Ale v prvních Malérech pana účetního se to přece jen občas zatřpytí nějakou perlou. Třeba hned úvodní gag s hromadným úprkem účetních z pracoviště je povedený, neustálé záměny Fantozziho dcery s opicí jakbysmet. 40% ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Keď som si išiel po rokoch opäť pozrieť tohto prvého pána účtovníka, v duchu som si premietol niektoré vydarené Fantozziho skeče. Nevedel som však, ktoré sú z tohto filmu. Aké bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že VŠETKY! Film samotný je v podstate zložený zo scénok, ktoré spolu súvisia len okrajovo. Kedysi by som dal 4-5 hviezdičiek, teraz už len 3. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Najvydarenejsia cast zo vsetkych casti o uctovnikovi Fantozzim, ktore som videl a tych casti je naozaj dost. To, ze je najvydarenejsia, vidiet aj na hodnoteniach inych uzivatelov CSFD a nie je to ani prva ani posledna. Nechapem, ako to bolo mozne, ze sa tvorcom podarilo tak vtipne natocit tuto cast a pritom tie starsie alebo novsie tak pokazit, pretoze väcsinou su najlepsie pri inych filmoch vzdy tie prve casti. Ked Fantozzi zo seba robi totalneho idiota, niekedy je to az tak prehnane, ze to uz nie je smiesne, aj ked v detstve mi asi vsetky casti boli smiesne, ale v tejto bol ten humor vydareny. Scena z ovladacom, umytie podlahy a nasledny pad, nevera manzelky u pekara, dovolenka na lyziach v lete, zaludocne problemy, hladomorna, nuteny maraton na bicykloch - automat s plechovkami Coly, vylet na lodi - trubenie do tvare, vybuch lode - vsetko bolo super. O nieco slabsia bola scena s pismom na oblohe SEF JE VUL, ale inac toto je jedina cast, ktora ma u mna 5 hviezdiciek aj vdaka nostalgii z detstva... 07.01.2011 _______ Paolo Villaggio - (Ugo Fantozzi) +++ Gigi Reder - (Fillini) +++ Plinio Fernando - (Mariangela Fantozzi - dcéra) +++ Milena Vukotic - (Pina Fantozzi) +++ Pietro Zardini - (Fonelli) +++ Hudba: Fred Bongusto +++ ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (8)

  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama