Reklama

Reklama

Blbý a blbší sú späť

  • Česko Návrat blbýho a blbějšího (viac)
Trailer 1

V živote Harryho (Jeff Daniels) a Lloyda (Jim Carrey) sa toho za posledné roky veľa zmenilo. Samozrejme, okrem ich tuposti. Keď sa Harry dozvie, že má dcéru, neváha ani minútu a beží do ústavu prebrať Lloyda k životu. Ten upadol do stavu letargie potom, ako dostal kopačky od milovanej Mary. Vydajú sa na divokú jazdu krížom-krážom Amerikou v tých najčudesnejších dopravných prostriedkoch a ocitnú sa dokonca na konferencii najväčších vedcov sveta. Asi tušíte, že to nedopadne najlepšie. Bude to bizarné, zábavné, šokujúce... skrátka Blbý a blbší sú späť! (TV Markíza)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (598)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek tomu, že zo snímku dýcha silná nostalgia a v podstate kopíruje už teraz hádam aj legendárnu jednotku, tak som sa veľmi dobre zabavil. Na mňa tento typ humoru stále účinkuje, takže mne ku spokojnosti stačilo vyložiť si nohy, priniesť si vedro vyžúvatiek a chichotať sa na priblblých ksichtoch a skečoch tejto podarenej dvojice. Na konci však boli ukážky aj z jednotky, čo mi opäť raz smutne-melancholicky pripomenulo, ako všetci rýchlo starneme. Čas sa podpísal hlavne na J. Danielsovi, tam už je to teda riadne vidno. U mňa spokojnosť, možno sa dočkáme aj trojky :). 75/100 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $84,023,830Tržby Celosvetovo $129,445,230Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ja sa v novodobom americkom humore už asi nenájdem, Farrelly-oví kedysi dokázali vo svojej úchylnosti nájsť aj nejakú príbehovú kompaktnosť, vyváženosť, malo to prv čosi do seba ale teraz je to len samoúčelná spleť podprahového humoru a tu to nie je inak, prvé 2/3 tretiny skoro úplne mimo, minimum trefných gagov a dejový koncept strelený len od pásu nikam, posledná tretina aspoň čo to lepšie ponúkne ale celkový dojem premárnenej šance to neuhasí a Kathleen Turner sa mala už radšej niekde zakopať však to bolo z jej strany des a hrôza ten výzor /45%/ ()

Reklama

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Nejblbější je zde to, že solidně nastavená kadence humoru vydrží cca do poloviny filmu. Poté už si musí divák vystačit s celkem nudným děním, které ke konci oživí cca 3 gagy a toť vše. Je znát snaha posunout demenci Harryho a Lloyda dál, což se v rámci vtipu místy daří, ovšem někdy rejža zajde moc daleko( viz scéna, kdy duo svítí v důsledku radioaktivního ozáření). Celkově je Návrat blbýho a blbějšího zhruba na stejné úrovni jako první díl. 70% ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Normálně stroj času tenhle film, chvílemi jsem se totiž vskutku přenesl do devadesátých let, tedy do roků, kdy komedie byly ještě opravdu ftipný. Jenže... to, co fungovalo před dvaceti lety, nemusí zákonitě fungovat i teď a pojďme si říct, že taky ne, nefungovalo, tedy přesněji řečeno nefungovalo po většinu filmu. Úpadek Jimovi kariéry sleduju už docela dlouho, při každém jeho dalším filmu mačkám palce, aby mu to tentokrát konečně vyšlo, a vono zas ne... Ale abych jen nekritizoval, je tam pár vyloženě "Farrellyovských" vychytávek, takové ty stupidní scény, který jsou tak trapný, až jsou srandovní (jízda na kole a jízda na kole :-). Jenže vono je to vlastně celý vokopírovaný podle prvního dílu, jen s vrásčitým Carreym. Plusový body ale za to, že do toho oba herci šli, pak taky za tu mladou dcérku, no a vůbec za ten devadesátkovej feeling. Tak co bude příště? Dvojka Masky? Trojka Ace Ventury? Why not... ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Celej film jsem se propadala studem, že na to koukám, ani jednou jsem se nezasmála. Zlatej Mortdecai, to byl sice průměr, ale člověk se u něj alespoň sem tam smál, zato tohle je naprostá sračička, která je k smíchu sama o sobě, ale vtipná není ani trochu. Trapné jako dlouhé ticho na prvním rande, z něhož je zjevné, že další nebude. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (34)

  • Dňa 15. júna 2017 Ministerstvo spravodlivosti Spojených štátov amerických vznieslo obvinenie, že peniaze použité na výrobu filmu boli ukradnuté z malajzijského vládneho investičného fondu. Red Granite Pictures popreli, že by vedome prijali ukradnuté peniaze. Prokurátori tiež podali na federálnom súde sťažnosť na prepadnutie práv, aby sa zmocnili vlastníckych práv k filmu, ako aj práv k filmu Ocko je doma z roku 2015. Red Granite neskôr zaplatili 60 miliónov dolárov v mimosúdnom vyrovnaní. (Arsenal83)
  • Vo filme sa opäť objavil nahnevaný kamionista Sea Bass (Cam Neely). (figliar)

Súvisiace novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (viac)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (viac)

Reklama

Reklama