Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessica nikdy vo svojom živote nesnívala tak ako iní ľudia. Zato má však pravidelné, desivé nočné mory, ktorých význam jej stále uniká. Táto nepríjemnosť ju doviedla k tomu, aby začala sny a ich význam študovať. Spolu so svojim učiteľom a priateľom Seanom sa vrhnú na štúdium psychofyziológie snov s cieľom pochopiť význam jej desivých nočných môr. Po smrti babičky, ktorú sotva poznala, sa Jessica nasťahuje do jej domu. Hneď prvú noc po príchode však opäť prežije podivnú nočnú moru, v ktorej sa stretne so svojou mŕtvou babičkou. Druhý deň Jessica náhle ochorie. Zostane v posteli s vysokou horúčkou. Mladá žena sa však rozhodne využiť svoj letargický stav, aby sa konečne pokúsila prevziať kontrolu nad svojimi nočnými morami. S čím však neráta, je skutočnosť, že sa začne ešte viac prepadať do iného sveta... (misterz)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (32)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

,,Následuj vlka, před koněm utíkej!" Fascinující surrealistické mystérium o hledání sebe sama. Jessica má ve svém životě několik tajemství, ale to největší je: kdo byl její otec? Co před ní matka skrývá? Odpověď se pokouší najít ve svých snech. Režisér jistě obdivuje Freddyho, a tak i Jessica s hrůzou zjišťuje, že co se jí stane ve snu, přenese se i do skutečnosti. Fantastické, temné, znepokojivé. Úžasná hudba, skvělá kamera a obrazy z jiných světů. Po hodně dlouhé době filmový zážitek, na který jen tak nezapomenu. Chápu ale, že tahle artová koláž není pro každého... ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Dievča už od mladosti prenasledujú desivé nočné mory, s ktorými sa bude musieť popasovať aj po smrti svojej babičky, kedy ochorie v ich starom dome. Tu sa rozhodne hlbšie preniknúť do svojich snov, čo sa však pre ňu môže stať nebezpečným aj v reálnom živote. Starý dobrý hororový „nightmare“ námet, ktorý dokázala k dokonalosti priviesť už v 80. rokoch "A Nightmare on Elm Street" je tu zahalený do trochu bizarnejšieho / surreálnejšieho spracovania, ktoré napriek určitej zmätenosti stojí za pozornosť. Občasné miešanie snov a reality tu nemá zmysel kritizovať, keďže práve sekvencie nočných môr sú najpôsobivejšie a po čase sa mi pri horore stalo, že som to pauzol, rozsvietil si a išiel sa do vedľajšej izby pozrieť, či ten tieň je naozaj iba tieň. Takže na nočnú projekciu je to priam stvorené; atmosférických momentov je kopa, vizuálne je to štýlové, pohlcujúce a človek si pri tom spomenie na viacero kvalitných hororov; od starších Argentoviek až po novší "Livide". Na vyššie hodnotenie mi chýbal len silnejší celkový dojem, alebo aspoň účinnejší záver. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Horseshit. V súčasnosti nie je problém za lacný peniaz nakrútiť profesionálne vyzerajúci film - dokážu to aj amatéri na kolene. Taktiež nie je problémom cenzúra. Sex, násilie, či hocijaké zverstvá už pohnú len babičkami na Orave. Bežný divák je už voči tomu imúnny. Napriek tomu (či práve preto?) je žáner horor v posledných 15-20 rokoch tragickým príbehom tvorivej vyčerpanosti a klišé, čoho je Horsehead dokonalým príkladom. Je to klasický mix totálnej neschopnosti rozprávať príbeh a budovať postavy a odviazanej fantasmagorickej exhibície bez hraníc. Hranice snových scén majú byť práve v príbehu a v postavách. Na efekt hrané snové pasáže sú len režisérskou masturbáciou, ktorou zakrýva neschopnosť vymaniť príbeh z nezmyselného kŕču a premeniť postavy z bábok na skutočné ľudské bytosti. A to je tá hrozná tragédia dnešného žánru horor. Naliňajkované ľakačky, samoúčelný vizuál a klišé tématika ešte dobrý horor nerobia. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Keby bol aj samotný dej, ktorý je ukrytý pod celým tým povrchom a treba sa k nemu dostať o niečo lepší, bol by som určite spokojnejší, keďže toto mi neprišlo zase až tak zaujímavé, ako som spočiatku čakal. Ale inak som dosť spokojný, je to správne bizarné, surové a temné, presne, ako som aj od francúzskej produkcie očakával, ale aj dostatočne nápadité, inteligentné a podporené výbornou atmosférou, ktorá ma vtiahla a nepustila. Navyše nesklame ani skvelý vizuál, sympatická hlavná hrdinka a výrazným kladom je aj hudba, ktorá niektorým sekvenciám dodáva silný náboj. Tu je jednoducho stále na čo pozerať a nad čím premýšľať. Tvorcovia tu mali svoju víziu, ktorú sa im aj podarilo ideálne previesť, takže v tomto ohľade si nemám na čo sťažovať. Podobných filmov nie je nikdy dosť. 72% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Kdepak, tohle ne. Film by klidně mohl být prequelem Lords of Salem, protože oba filmy mě téměř utrápily k smrti. Větší horor jsem zažívál já v posteli při sledování, kde jsem se převrácel ze strany na stranu, bouchal hlavou do stěny, okusoval si nehty a v hlavě honil myšlenku, proč ten film kurva ještě neskončil. Neuvěřitelná NUDA, která je ke všemu tak hypnoticky a nezajímavě natočená, že nebudete vědět a znát ani podstatu filmu. Francie upadá rok od roku a časy jako Inside a Haute Tension nejspíš vymizely. Jediné, co zde stálo za zmínku byl závěr, kde se ten podivný kůň celkem hezky rozpadl, ale jinak mě tahle fantasmagorie minula křížem krážem. Omlouvám se. 25% ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama