Reklama

Reklama

Nemecká filmová hviezda Til Schweiger je režisérom a zároveň hlavným predstaviteľom trileru o osudoch bývalého príslušníka špeciálnej jednotky, ktorý má chrániť dôležitú tínedžerskú svedkyňu vraždy, spáchanú v dôsledku korupcie vo vládnych kruhoch.
Maxa Fischera, bývalého príslušníka špeciálnej vojenskej jednotky, najali na ochranu problémovej pubertiačky Niny. Stala sa svedkyňou brutálnej vraždy a istí vysokopostavení ľudia z vládnych kruhov ju chcú čo najrýchlejšie umlčať. Patrí medzi nich aj Thomas Backer, vplyvný obchodník so zbraňami a cynický podliak, ktorého nikto a nič nezastaví.
Samotár Max a jeho klient, osirotená Nina, neustále unikajú z vražedných pascí najatých zabijakov. Ich protivníkom je aj polícia, ktorá dostáva sfalšované informácie. Dvojica na úteku sa zblíži. Z cudzích ľudí sa stanú priatelia, ktorí sa na seba môžu spoľahnúť a vzájomne si tak kryť chrbát. Na úteku pred profesionálnymi zabijakmi Maxa a Ninu dočasne ochráni bývalý Maxov bývalý kolega a vojenský spolubojovník, dnes fyzicky hendikepovaný Rudi. Neskôr nájdu útočisko u Sáry, Maxovej životnej lásky. Pred Backerovými zabijakmi sa im vždy v poslednej chvíli podarí nájsť únikovú cestu a zachrániť sa z takmer bezvýchodiskovej situácie. Ale ako dlho sa im ešte bude dariť unikať? Jediným riešením by bolo navždy zastaviť samotného zločinca Backera a jeho komplicov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

RyanRainheart 

všetky recenzie používateľa

Ani náhodou odpad, to si myslím zaslouží jinačí filmy! Tohle je dost dobrý akčňák, příběh sice pravda není příliž originální, ale zato dle mého názoru, dobře natočený. Til si to celé odrežíroval a do role si obsadil i vlastní dceru, a ta také nehraje špatně. Jo tenhle film mě potěšil, a jelikož žeru Tila Sweigera dám mu s radostí ty 4. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Umím naprosto jedinečně nevidět a neslyšet, pokud někdo mocný někoho zabije, něco ukradne nebo špatně zaparkuje. Nechci totiž náhodně vypadnout z okna, otrávit se nebo spáchat sebevraždu osmi ranami ze tří různých zbraní. Jenže tady máme svědkyni a ochránce, kteří ve jménu pravdy jdou do souboje s penězi. Není to poprvé a určitě ani naposledy, kdy se tak stalo, ale v tomto provedení to bylo hodně koukatelné. Tedy první hodinu, pak začal Max příliš připomínat přenášený cedník a zábava ustoupila zdvořile stranou. Být to však o půl hodiny kratší, tak z toho mohla být čtyřhvězdičková záležitost. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Parádny akčný thriller, v ktorom Til Schweiger ukázal, že si dokáže ukočírovať nielen nápadité drámy a komédie, ale aj klasickú akciu, na ktorú sa pozerá lepšie než na väčšinu amerických trhákov. Jednoduchý príbeh bývalého vojaka, ktorý sa rozhodne za každú cenu ochrániť svojskú sirotu, čo sa stala svedkom vraždy pritom v podstate nie je ničím výnimočný, za to je však natočený s citom, realisticky, profesionálne, bez zbytočných trikov, ale so zmyslom pre detaily a navyše je aj pri dvojhodinovej minutáži stále chytľavý a zábavný. Možno, že je to trochu klišé, ale čo na tom, keď to vyznieva tak dobre. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Kolik ti dneska bylo ??" - "Kolik myslíš ??" - "Padesát ??" - "Padesát ?? Vypadám na padesát ??" - "Nejmíň čtyřicet osm.." - "Než jsem tě potkal vypadal jsem na šestadvacet.." ;) Jednoznačně nejslabší režijní Til Schweiger zásadně doplácí především na velkoryse nejen v dialogu, jak jsem si dovolil naznačit výše, zhovadilý scénář.. ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Málokedy vidíte herca prebíjať tak často ako je tomu u Tilovho akčného žánru. Zvládol internú akciu, streľbu, dialógy, prienik do duše, prízemnosť a osud. Nezvládol spomaľovačky, rýchly záver, prílišný happyend. Ochranca ale nie je len debilný názov americkej produkcie so svalnáčom v hlavnej úlohe. Je osobitým režijným počinom, ktorý na začiatku štartuje s nulou na konte a ja ako divák som mu body prideľoval každou ďalšou osudnou epizódou. Príjemné. (videné 24.06.2019, JOJ archív) ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama