Reklama

Reklama

Veľký blondín s čiernou topánkou

  • Československo Velký blondýn s černou botou (viac)

Obsahy(1)

Vo francúzskych tajných službách zúri boj o moc a v rámci neho vznikne diabolský plán na skompromitovanie protivníka - na letisku bude vybraný náhodný cestujúci, ktorého budú vydávať za agenta z USA. Keď sa na druhý deň na schodisku objaví muž, ktorý má jednu topánku čiernu a nesie puzdro na husle, ani jedna so znepriatelených strán netuší, že bude pre nich nebezpečnejší ako James Bond... (STV)

(viac)

Recenzie (173)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Ak sa mi vybavi meno Pierra Richarda, ako prve si spomeniem hned na tuto komediu. Aj po niekolkych rokoch sa mi to velmi pacilo a z nostalgie musim dat 5 hviezdiciek. Nestastnik Pierre Richard sa dostal pod lupu tajnych agentov len preto, ze sa zastupca Bernard Milan hlavneho sefa tajnej sluzby pokusa za kazdu cenu dostat na sefove miesto a to sefa poriadne nastvalo a tak pre zastupcu Milana pripravil pascu v podobe sledovania nahodneho nevinneho cloveka, ktory ma priletiet na letisko a koho si vybrali je jasne. Huslistu velkeho blondyna s ciernou topankou, ktory bol podozrivy len preto, ze mal jednu ciernu a jednu hnedu topanku. A napokon mohol mat v huslovom kufriku schovatu zbran a proste bol podozrivy za kazdu malicku hlupost. Pierre Richard sa postaral o mnozstvo humornych situacii vdaka ktorym si tuto komediu v klude pozriem kedykolvek este raz. ___________ Pierre Richard - (François Perrin) +++ Bernard Blier - (Bernard Milan) +++ Jean Rochefort - (Toulouse) +++ Mireille Darc - (Christine) +++ Colette Castel - (Paulette) +++ Paul Le Person - (Perrache) +++ Jean Carmet - (Maurice) +++ ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Koncert se nekonal. Richard dlouho nehraje první housle a chvílemi je to vtipné jak soutěž ve stepu uprostřed minového pole. Nějaký hezký tón občas vyloudí Cosma s Panovou flétnou a myšlenkově dezorientovaný paroháč Maurice (Jean Carmet), ale třeba proti Le magnifique je to jen zkouška nástrojů komorního tělesa. Píšete tu, že je to o hodně lepší než americký remake. Myslíte to se Snipesem, jak se v budoucnosti demoličně bitkuje se Stallonem? Jak se to jen jmenovalo..? Černý blondýn s velkou botou..? ()

Reklama

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

Zábavná a vtipná komedie o člověku, který se náhodou dostal do třenice o nadvládu nad francouzskou špionážní službou. Hudebník François Perrin (dobrý Pierre Richard) se stává nic netušící návnadou. Náhoda, štěstí a jeho trochu bláznivý šarm mu několikráte zachraňují život v tolik nebepečné hře. A návdavkem dostává lásku elegantně půvabné tajné agentky Christiny (Mireille Darc), která se vzepře při jeho odstraňování. Vynikající je též postava Françoisova přítele a spoluhudebníka Maurice (dobrý Jean Carmet), který je svým přítelem dlouhodobě podváděn. Nervově se hroutí pod stavem všech událostí, kdy nachází mrtvoly, nevěru své ženy a nepochopitelné "tajemství" svého přítele. Návnadu nahazuje šéf špionáže plukovník Louis Marie Alphonse Toulouse (dobrý Jean Rochefort), nutně se potřebující zbavit svého ambiciózního náměstka Bernarda Milana (Bernard Blier), který do pasti vklouzne lehce a nechápavě. Z dalších rolí: Mauricova navěrná žena Paulette (Colette Castel), nechtějící se vzdát svého milence, Perrache (Paul le Person), nejbližší spolupracovník plukovníka Toulouse a jediný ochránce nebohého hudebníka, Chaperon (Maurice Barrier) a Poucet (Jean Saudray), ingoknito bodyguardi hudebníka, a Botrel (Jean Obé), Georghiu (Robert Castel) a Boudart (Roger Caccia), Milanovi neúnavní tajní agenti. Příjemná svěží zábava, spletitá, humorná až parodická rošťárna vážných špionážních filmů. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je uz doslova kultovy film. Richard s kazdou botou roznej farby /jedna cerna, druha hneda/ je vyborny dodnes a konecne tymto filmom prerazil - aj ked vlastne prerazil uz s Roztrzitym. Yves Robert za kamerou odviedol doslova genialnu pracu a k filmu sa da vracat aj po X rokoch - pre mna rovnaky kult ako Spencerova Suda a Licha. 100 % ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Hlavnú rolu Francoisa Perrina si mal podľa predstáv spoločnosti Gaumont zahrať Claude Rich. Nepozdávalo sa im ani obsadenie Jeana Carmeta do úlohy Maurica, ale režisér neustúpil a trval na svojom. (Raccoon.city)
  • Na koncertě, kdy Francois Perrin (Pierre Richard) hraje Mozartovu 40. symfonii (KV 550), se mu do ní připlete i pasáž z první věty Čajkovského houslového koncertu D-dur, Op. 35. V rámci soundtracku lze najít skladbu pod názvem „Mozart massacre“. (MrHousenka)
  • Titulkový úvod nejsou žádné filmové triky, ale reálná karetní magie v podání iluzionisty Gérarda Majaxe. (chamonix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené