Reklama

Reklama

Veľký blondín s čiernou topánkou

  • Československo Velký blondýn s černou botou (viac)

Obsahy(1)

Vo francúzskych tajných službách zúri boj o moc a v rámci neho vznikne diabolský plán na skompromitovanie protivníka - na letisku bude vybraný náhodný cestujúci, ktorého budú vydávať za agenta z USA. Keď sa na druhý deň na schodisku objaví muž, ktorý má jednu topánku čiernu a nesie puzdro na husle, ani jedna so znepriatelených strán netuší, že bude pre nich nebezpečnejší ako James Bond... (STV)

(viac)

Recenzie (176)

carl.oesch 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film není zdaleka jenom s Pierrem Richardem, fascinuje mně celá ta plejáda dalších herců na čele s J. Rochefortem, Paul Le Personem (Perache), Jeanem Carmetem a samozřejmě (a to snad není třeba zdůrazňovat) Mireille Darc.....tyhle filmy dneska potřesou bránicí a zahřejí na duši (jo, je to dávno, co Frantící dokázali točiti tohle....) a navíc zde tady člověk ocení i dabing, to není jako dneska, kdy to sfouknou za dopoledne v pár lidech. A pocítí čím dál silnější závan nostalgie. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Geniální zápletka filmu a překvapivě snesitelný Richard způsobili, že se na tuhle špionážní komedii dá dívat bez usnutí i v dnešní době. Přesto si stojím za názorem, že pozdější Veberova díla (režisérsko-scénáristická) jsou mnohem svižnější a tím pádem i vtipnější. 70% Zajímavé komentáře: Oskar, CGP ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Ak sa mi vybavi meno Pierra Richarda, ako prve si spomeniem hned na tuto komediu. Aj po niekolkych rokoch sa mi to velmi pacilo a z nostalgie musim dat 5 hviezdiciek. Nestastnik Pierre Richard sa dostal pod lupu tajnych agentov len preto, ze sa zastupca Bernard Milan hlavneho sefa tajnej sluzby pokusa za kazdu cenu dostat na sefove miesto a to sefa poriadne nastvalo a tak pre zastupcu Milana pripravil pascu v podobe sledovania nahodneho nevinneho cloveka, ktory ma priletiet na letisko a koho si vybrali je jasne. Huslistu velkeho blondyna s ciernou topankou, ktory bol podozrivy len preto, ze mal jednu ciernu a jednu hnedu topanku. A napokon mohol mat v huslovom kufriku schovatu zbran a proste bol podozrivy za kazdu malicku hlupost. Pierre Richard sa postaral o mnozstvo humornych situacii vdaka ktorym si tuto komediu v klude pozriem kedykolvek este raz. ___________ Pierre Richard - (François Perrin) +++ Bernard Blier - (Bernard Milan) +++ Jean Rochefort - (Toulouse) +++ Mireille Darc - (Christine) +++ Colette Castel - (Paulette) +++ Paul Le Person - (Perrache) +++ Jean Carmet - (Maurice) +++ ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tohle je jedna z vyjimek o pokracovani, protoze druhej dil mi prisel sviznejsi a vtipnejsi, ale i tahle komedie ma neco do sebe. Pierre Richard je opet vybornej, ale prislo mi, ze se film zbytecne moc zameroval na spiony, kteri ho sledovali, takze prvnich 20 minut bylo takovejch nemastnejch neslanejch. Pak se to nastesti rozjelo a nastoupil klasickej Richard z jeho nevinnym vyrazem a skvelejma forkama a zacla ta spravna zabava. I pres slabsi zacatek je to jeden z lepsich filmu Richarda. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Oproti komedii Hořčice mi stoupá do nosu je tady humoru asi tak třetina a to rozhodně není dost. Navíc Pierre Richard v roli houslisty coby oběti intrik uvnitř tajné služby hraje tentokrát velmi civilně, což mi přijde asi tak jako Mr.Bean bez Rowana Atkinsona. Přesto jsem se místy docela dost bavil. Trailer? http://www.youtube.com/watch?v=Lg5ZAwGLq3E a ukázka z koncertu nevěrou rozhozené trojice včetně ve filmu vynechaného Brahmse?: http://www.youtube.com/watch?v=uexGhKoG4WM&feature=related ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (18)

  • Scenárista Francis Veber pojmenovával své postavy podle známých měst jako například Toulouse, Milan, Perrache atd., aby tak předešel podobnosti se skutečnými osobami. (SeanBean)
  • Slavné šaty Christine (Mireille Darc) navrhoval slavný francouzský módní návrhář Guy Laroche. (Cucina_Rc)
  • Pierre Richard (Velký blondýn) je ve skutečnosti výškou spíše průměrný, měří totiž 178 cm. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené