Reklama

Reklama

Film Americký zabijak sleduje osudy Mitcha Rappa (Dylan O´Brien), ktorý za tragických okolností stratí snúbenicu. Jeho túžba po pomste ho privedie až k zúfalému činu, vďaka ktorému si ho všimne CIA a ponúkne mu možnosť pracovať pre nich. Po šiestich mesiacoch intenzívneho tréningu v tajnom výcvikom tábore je nový agent pripravený vyraziť na svoju prvú misiu, v ktorej nesmie zlyhať. Stojí proti nemu najnebezpečnejší protivník zo všetkých, známy ako Duch – bývalý špičkový agent CIA, ktorý dokonale pozná taktiku a postupy tajných služieb. Šanca poraziť ho je takmer nulová... (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Vojenská loď na konci filmu je pomenovaná "U.S.S. Flynn" podľa spisovateľa predlohy Vince Flynna. (Astonko)
  • Dylan O'Brien (Mitch Rapp) pred natáčaním absolvoval niekoľkomesačný tréning bojových umení (jiu-jitsu, box, krav maga) a taktický výcvik streľby. Okrem toho posilňoval len s vlastnou váhou a učil sa parkour, aby v konečnom výsledku vyzeral vo filme výbušne a mrštne. (kazatelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 v New Yorku. (BMW12)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (BMW12)
  • Knižní předloha se od filmu značně liší. První polovina knihy se zaměřuje na tvrdý Rappův výcvik u Stana Harleyho, kde se učí různým způsobům boje a je Harleym dost šikanovaný. Druhá polovina knihy se zaměřuje na cestování po zemích středního východu a Evropě, kde Stan a Rapp loví teroristy pro C.I.A. (Scaryman)
  • Natáčelo se v Londýně, v Birminghamu, v Římě, v thajském Phuketu a na Maltě. (PaTeXx)
  • „American Assassin“ je jedenáctou knihou V. Flynnovy série, podle chronologického pořadí je knihou první. (michy9073)

Súvisiace novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (viac)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (viac)

Reklama

Reklama