Reklama

Reklama

Pre bývalého kriminálnika Paula Maguirea (Nicolas Cage) je to ako riadne tvrdý úder päsťou do tváre i slabín – keď sa pred rokmi po zrelej úvahe rozhodol obrátiť zločinu chrbtom a viesť spolu so svojou rodinou, ktorú nadovšetko miluje, pokojný a slušný život úspešného obchodníka, ani vo sne by u nenapadlo, ako sa to jedného dňa môže príšerne zvrtnúť! A ten deň... Práve nastal. Horúčkovité pátranie po milovanej jedinej dcére Caitlin (Aubrey Peeples), ktorú ktosi uniesol priamo z rodičovského domu, totiž Paula a jeho niekdajších kumpánov a najlepších priateľov Dannyho (Michael McGrady) a Kanea (Max Ryan) nezavedie na stopu jej únoscov, ako dúfali, ale... K jej mŕtvole, ktorú bezcitný vrah pohodí v parku! Pitva úbohej tínedžerky a následné balistické testy ukážu, že strela do hlavy, ktorou ju jej kat popravil, pochádza z ruskej pištole značky Tokarev TT33. Netrvá a dlho a všetkým zainteresovaných je jasné, že sa zjavne niektorý z Paulových dávnych nepriateľov rozhodol vybaviť si stále ešte otvorené účty! Paul šalie od zúrivosti i bolesti. Vie, že vlastnej temnej minulosti neujde, no on a jeho priatelia sú rozhodnutí urobiť hoc aj nemožné, aby pomstili smrť jeho dcéry! A vinník za ňu zaplatí jediným prijateľným spôsobom – vlastným životom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (177)

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Parta obstarožných týpkov vs. Ruská mafia (1:2). Rudí mafiáni ma bavia, hlavne keď odhalia svoje pokérované telá. Majú silu, chlad v žilách a drsný prízvuk. Nick je síce moja srdcovka, ale na staré kolená už trochu pokulháva. Nielenže sa už nezmestí do svojich starých džínsov, ale stratil aj svoje povestné „losing his shit“. A naviac si nabrnkol nejakú cundru, ktorá mu to kazí viac ako tupé, čo má na hlave. Ale budiš. Navliekol sa aspoň do koženej bundy a rozpútal solídne jatka. Dalo sa z toho ale vybúchať omnoho viac! ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Akce by mohlo být víc, protože je totálně surová a opravdu cool, je dynamická a hudba k tomu správně vložená, kvalitní soundtrackový ocásek. Cage je opravdu frajer, jeho bych nasrat nechtěl a ve finále to celkem rychle uteklo, bavil jsem se. Jenže ten konec je fakt nepovedený, nelíbil se mi a struktura konce mohla být vytesána lépe. Škoda. 7/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Páčil sa mi Červenákov komentár ku Drive Angry: "Cage pochopil." Tak to je, má asi blbého agenta, alebo mu to už ľudia v prvej lige vážne nežerú, neviem. Som len nekritický fanúšik a mám rád aj jeho béčkové prehrávanie. Do Tokareva som išiel s očakávaniami, nie pre meno jeho, ale pre meno režiséra, tvorcu vynikajúceho Aparecidos, ktorý v spojení s béčkovým námetom a nasratým Cageom, mohol stvoriť minimálne zábavnú haluz. Bohužel, vinou scenára plytkejšieho než akčný žáner sám, stvoril dielo hodné tak Stevena Segala po nástupe do radov zombies, takže sklamanie, priamočiare, krvavé, o ničom.. PS: Odporúčam všetkým prečítať si tunajšiu diskusiu k tomuto filmu! Nechcem nikoho menovať, pretože nemám na mysli len jednu osobu, každopádne, padali tam perly - ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Přesně jeden z "těch filmů", které jste viděli už tisíckrát a po úvodní zápletce dokážete mechanicky odříkat děj bod po bodu i s tou velepřekvapivou pointou. Pro člověka, kterej strávil posledních 80 let na pustým ostrově čuměním do prázdný kokosový skořápky, by to mohlo mohlo bejt snad i trochu překvapivý. Ten, kdo někdy někde viděl byť je pár televizních Béček, nadšenej nebude. ()

Vojťas 

všetky recenzie používateľa

Nicolas Cage je bohužel posledních 5 let v totální žumpě. Jako jeho stálý fanoušek ale mohu tento nenápadný thriller doporučit. A to i navzdory poměrně špatného hodnocení, jelikož v tomto případě je důvodem spíše nálepka "odepsaného herce". Thriller Tokarev je sice levnější, ale zajímavá kombinace 96 hodin + Johna Wicka a když divák přehlédne tragickou choreografii i zbytečné Cageovo přehrávání, tak se tato akční jednohubka dá bez problémů shlédnout celá. Pointa celkem stojí za to. 65% ... P.S. Takový Left Behind, to je teprve peklo pro diváka na úrovni odpadních Babovřesek! :-D ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (8)

  • Film se natáčel v Mobile v Alabamě. (rafix)
  • Film je pojmenován po staré armádní ruské pistoli Tulský Tokarev vz. 1933. Ta vychází ze svého předchůdce TT 30, jenž vychází z amerických pistolí Colt. Dnes jde spíše o sběratelskou záležitost. Používali ji i československé jednotky během i po druhé světové válce. (v.indruchova)

Reklama

Reklama