Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joss Beaumont bol jeden z najlepších francúzskych tajných agentov a preto mu bola zverená mimoriadne chúlostivá a náročná úloha - odstrániť afrického diktátora. Potom, ako sa v Paríži zmenilo politické smerovanie, sa zmenil aj pohľad na diktátora a útok na neho sa stal odrazu z ekonomických dôvodov nevhodným. Beaumontovi nadriadení sa preto rozhodli sa ho zbaviť a vyzradili ho diktátorovým bezpečnostným zložkám. Po rokoch mučenia a väznenia sa mu konečne podarilo utiecť a vracia sa do Paríža, aby sa pomstil... (RTVS)

(viac)

Recenzie (538)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Michel Audiard, Georges Lautner .. Na Belmonda dosti vážný snímek - naštěstí s několika pro něj nepostradatelnými vtípky a nádhernou, ba přímo božskou melodii by Ennio Morricone!! Drama postavené na kvalitním scénáři, k tomu skvělý Beaumondův protivník, který je neskutečná svině a třešnička v podobě drsného konce.. 95%. ()

aniiicka 

všetky recenzie používateľa

Díky Morriconeho legendární hudbě a závěrečné scéně, se jedná o snímek, na který filmový divák jen tak nezapomene. Obzvláště plane-li mu srdce pro francouzské kvalitky. Jako vždy vynikající Belmondo - tentokrát ve vážné roli, i když i zde okamžiky jeho frajerského humoru dostanou prostor, třeba léčka s bezdomovci nebo ''taky jsem tě nechtěl praštit, to má žena mi to poručila''. :) Skvělá automobilová honička po Trocadéru a další scény jako Belmondo kráčející po návratu nádražím v bílém obleku za té skvostné hudby prostě a pomalu rozehraný příběh odplaty zrazeného plukovníka tajné služby, ve kterém nejde couvnout zpátky. :) Při duelu Rosena a Beaumonta mě úplně mrazilo, jak je to skvělý film a k tomu zase TA HUDBA! :) Rosene, řekl jsem, že ti budu v patách. .....................no humor nesmí chybět ani ve vážnějším filmu - Pan Volfoni, sodovky a zmrzliny? - Ano. - Joss Beaumont, špionáš a rvačky! (Bác) :) https://www.youtube.com/watch?v=mykvmbMJakM ********* https://www.youtube.com/watch?v=zWbN7cc_nek ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Bílý má vždycky výhodu útoku. Vždycky bude o krok vepředu a bude si s náma krásně zahrávat." Pomsta je svině a když ji vykonává mistr světa v uklízení lidí do skříně Beaumont za zvuku nezapomenutelného Morriconeho hudebního motivu, tak je to hodně zábavné. Nicméně pro ty, kteří Beaumonta raději obětovali, než by ho stáhli z akce, to zase až tak zábavné není, což nemá nic společného s tím, že jsou to proti němu hrozní suchaři. Beaumont zkrátka nenastavuje druhou tvář, ale rovná účty a mě vždycky potěší, když se najde někdo, kdo na to má pořádné koule. Já jsem tedy Beaumontovo přirození nepřeměřoval, ale jsem si jistý, že ty koule se mu jen těžko vejdou do kalhot. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Obětovali ho jako figurku na šachovnici - a on jim dá šach mat. Nebo prezident mat? Beaumont si hraje s policií, tajnou službou i diktátorskou ochrankou jako kocour s myší, Belmondo si hraje s divákem podle vlastních pravidel, Morriconeho hudba a scénáristův tah dají zavzpomínat na westernovou poetiku a vždycky, když už si myslíte, že máte tu partii v rukou, jste smeteni z šachovnice a musíte začínat znovu. Upozornění pro milovníky Angeliky: Joffrey dokáže být taky pěkná svině. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Štyri hviezdičky z nostalgie. Ako 12 ročný som bol z toho filmu PAF, hlavne ten záver ma dostal. Potom so to videl o nejakých tých 10 rokov neskôr a s hrôzou zistil, že sledujem niečo iné, než som si v pamäti vybavoval. Konkrétne scény sa z hlavy nevyparili, spojenie drámy s fraškou mi ale prišlo tak trochu kostrbaté... No a teraz, o ďalších 10 rokov, som už nečakal nič extra a dočkal sa oddychového príbehu s niekoľkými naivnými (na strane tých čo chytajú) a niekoľkými geniálnymi (samozrejme Belmondo) scénami... a stále veľmi dobrým záverom, ktorý hlavnú postavu aj príbeh predsa len obohacuje. Aj alebo práve preto štyri hviezdičky. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (22)

  • Čtvrtý nejvýdělečnější film ve francouzských kinech roku 1981. Jen v Paříži jej navštívilo přes 300 tisíc lidí. (HellFire)
  • Natáčelo se od 5. května do 13. července 1981. (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (viac)

Reklama

Reklama