Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodník Alexandre Boroni (Jean-Paul Belmondo) súhlasí, že pomôže preniesť cez colnicu kufrík, ktorý vraj chce jeho majiteľ ukryť pred žiarlivou manželkou. Netuší, že obsahuje mikrofilm s dokumentáciou k novej revolučnej pohonnej hmote. Keď je však majiteľ kufríka zavraždený a okolo sa začínajú motať podozrivo nenápadní chlapíci, pochopí Alexandre, že má pri sebe niečo naozaj dôležité. Keby vedel čo, určite by na tom dokázal zarobiť. Lenže nevie. A v tejto nevedomosti sa ocitá uprostred urputného boja, ktorý o mikrofilm zvedú agenti krajín závislých na rope, naftárskych spoločností aj mafiáni. A akoby to nestačilo, zapletie sa kvôli príťažlivej podvodníčke Sophie (Mirella D'Angelo) do ďalšieho nebezpečného dobrodružstva. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Prvýkrát v dejinách filmu tu bolo zobrazené použitie zbrane s laserovým zameriavačom. Efekt pohybujúceho sa červeného bodu - ako znamenie blížiacej sa smrti - sa neskôr objavil v nespočetnom množstve ďalších akčných filmov. (SGP)
  • Natáčení probíhalo na zámku Ferrières ve Ferrières-en-Brie a v Paříži (Francie). Dále se natáčelo v Benátkách (Itálie). (SONY_)

Reklama

Reklama