Reklama

Reklama

Tulpa - Perdizioni mortali

Trailer

Obsahy(1)

Ambiciózna Lisa (Claudia Gerini) zastáva významný post vo veľkej talianskej spoločnosti. Po nociach však tajne navštevuje záhadný súkromný klub opradený podivnou mystikou, v ktorom sa oddáva radovánkam s neznámymi mužmi a ženami. Pravidlo znie: mimo "Tulpy" sa jej členovia nesmú stretávať, ani nijako kontaktovať. Keď však odrazu začnú členovia zomierať a na verejnosť preniknú informácie o firme, Lisa začne konať a pravidlo poruší. Jej podivné správanie si však začnú všímať aj kolegovia v práci... (Madsbender)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Také nevýrazné giallo. Najväčší problém vidím v slabučkej atmosfére a v dejovej linke, ktoré vôbec nezaujala. Je tu síce možné nájsť všetky prvky tohto subžánru (ani vrahova rukavica nechýba :D), ale dohromady to akosi nefunguje. Jediné s čím snáď snímok vyniká sú pomerne slušné mordovačky na rôzne spôsoby. Na druhú stranu sa však "tajomný" vrah dal tušiť už celkom skoro pred koncom, tým pádom aj to málo napätia čo tu bolo vyprchalo ako mávnutím čarovného prútika. Film sa síce snaží uvedené nedostatky vyvážiť ľahkou erotikou, avšak neúspešne. Zbytok som dopozeral už len na zotrvačnosť. Skrátka giallo bez nápadu, bez dobrého scenára, so slabou atmosférou a napätím. 50/100 ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Červené auto, noc, modře ozářený vchod. Spoutaná žena s roubíkem na loži (líbí se jí to), červené svíčky, po schodech sestupuje zahalená postava v klobouku s černými rukavicemi a dýkou... Dýka projíždí hrdlem polonahého muže, ostří je vidět v otevřených ústech, krev stříká... Mnohým se jistě vybaví Argentova Opera. Rovněž barvy, tak pro Argenta typické, jsou důsledně využívány v celém filmu, zejména červená. Budu si myslet, že nejde o vykrádání, ale o poctu mistrovi. Nahá těla, plná prsa, BDSM, swingers party, soukromý klub. Zpočátku divák nechápe, proč se děje jedna vražda za druhou, což je jistě záměr. Pěkné gore, krev správné konzistence i barvy se hrne z těl obětí, kdy odříznuto, odstřihnuto či odhryznuto je ledacos. Zajímavé, že při vytržení oka jsem si místo na Fulciho (ale taky) vzpomněl na Kill Bill (na rozšlápnutí bohužel nedošlo). Jen chvílemi jsem měl pocit, že opravdové giallo je dávno mrtvé a já sleduji pouze jeho podivně současnou a nevěrohodnou odnož. Některé scény ale měly šmrnc, třeba honička v podzemním labyrintu. Žádná bomba, ale slušný thriller s mysteriozními prvky. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Asi je trochu iróniou, že giallo neznášam a tento film sa mi páčil, ale aj také veci sa stávajú. Najskôr to bude preto, lebo nejaký scenár či dejová línia v tomto žánri ma zaujíma asi rovnako, ako moderné teenagerské slashery. A už duplom, keď sa to všetko točí iba okolo jedného neznámeho zabijaka v čiernom plášti s klobúčikom, ktorý masakruje na koho narazí. Takže ja osobne nevidím v tomto prípade nejaké výraznejšie slabiny. Tým pádom ma celý dej okolo hlavnej hrdinky s jej víziami absolútne nezaujímal, aj keď aj tam sa našli scénky, ktoré potešili (najmä jej erotické či "zmutované" sny). Už úvodná kastracia scéna naznačila, že gore bude základným ťahúňom celého hororu a v niektorých momentoch som bol zase pekne v extázi. Proste priviazal ženskú na kolotoč, rovno pred ňu umiestnil ostnatý drôt, aby ním schytala rovno do ksichtu, a pekne romanticky ju krútil, až kým ju nevykrútil. Bomba. Síce ma to nechytilo až tak, ako napr. nemecký Masks, ale ten bol zase mierený úplne inde. V tomto prípade dostatočne zabrala erotika a brutalita - a taktiež rozmanité spôsoby vrážd (krysy potešili). Mne sa vlastne celkom páčil aj predchádzajúci režisérov snímok, no tento je jednoznačne ešte o triedu vyššie. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Po neutuchajícím nadšení z filmu Masks jsem hledal další z novodobějších giallo kousků. Tulpa - Perdizioni mortali ale ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako výše zmiňovaný Masks. Vraždy jsou zde sice originálnější a vynalézavější, ale děj filmu mě zrovna dvakrát neoslovil. Potěšila účast Michele Placida ikdyž už to není takovej bourák jako v dobách kdy hrál Corrada Cattaniho v televizním seriálu Chobotnice. Jinak je pro mě Tulpa průměrným giallo filmem. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Přesně to, co v loňském roce udělalo z německých Masks povšimnutí hodnou hororovou událost, přesně to tady chybí. Federico Zamaglione klouže po povrchu, oslavuje žánr povrchními atrakcemi, ale jádro mu uniká. Načančaný, řemeslně docela přesvědčivý, ale zcela prázdný film. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama